• 9.370.299 stemmen

Amigo (2010)

Geregisseerd door: John Sayles

Met onder meer: Chris Cooper, DJ Qualls en Garret Dillahunt

Plot Amigo

Het is de Amerikaanse bezetting van de Filipijnen in 1900. Een groep Amerikaanse soldaten neemt een dorp in en leert langzaamaan te communiceren met de dorpsbewoners, die geleid worden door een dorpsoudste die de Amerikanen 'Amigo' noemen. Er ontstaan spanningen wanneer er een rebellengroep gevormd wordt en zij onder meer Amigo als verrader zien.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Super! Een nieuwe John Sayles. Werd voorgesteld op het Filmfestival van Toronto. Weet iemand hier meer over? Straight-to-DVD?

TRAILER

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van russo

russo

wat een slechte trailer, toen ik het eerste 4 shots zag dacht ik, dit kan nog wel wat moois gaan worden, maar daarna zag het er niet uit, slecht geacteerd, losse quotes die niks bijzonders vertellen

lijkt het meest op een goedkope serie

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Opnieuw moedig van Sayles om het aan te durven om over een geschiedkundig weinig gekend onderwerp als dit een film te maken. Hij belicht namelijk de Amerikaanse bezetting op de Filippijnen in 1900. Geen onderwerp die een breed publiek zal lokken en financieel wist hij op voorhand dat het niet veel zou worden, maar als veterane independent regisseur haalde de passie voor het onderwerp het op de commerciële belangen.

Het dorp San Isidro wordt bezet door een garnizoen jonge soldaten, terwijl het verzet zich organiseert buiten in de bush. Amigo is de bijnaam van Rafael, de hoofdman van het dorp, die onontkombaar gekneld zit tussen twee vuren, wat zijn lot al lang op voorhand bezegelt. . Het onderwerp verdiende een wat grootschaliger film, want Amigo werd volledig geschoten in dit bezette dorpje en het is een beetje rondzwalpen van de ene plek naar de andere in dat dorp, terwijl de spanningen stilaan stijgen. Zodra Chris Cooper in het vizier verschijnt als de leidend Amerikaans officier Hardacre, komt er leven in de brouwerij. Wat kan die man acteren! Iets te slaperig als oorlogsdrama en ook de geschiedenisles is aan de povere kant.