• 9.370.453 stemmen

Vakantie in Eigen Land (2011)

Drama / Familie | 75 minuten

Genre: Drama / Familie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Hanro Smitsman

Met onder meer: Lottie Hellingman, Max van den Burg, Amalia Yuno

Gesproken taal: Nederlands

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Vakantie in Eigen Land

Joep staat aan de rand van de financiële afgrond. Daarom wordt de gezinsvakantie dit jaar geen luxueus verblijf in Portugal, maar een uitstapje in eigen land. Feitelijk is het zelfs een vlucht voor zijn criminele klanten. Met zijn vrouw Claire en dochter Saskia, neemt Joep zijn intrek in een oude stacaravan op een vervallen camping. Tegenover hen is een Sintifamilie neergestreken. Claire en Joep moeten niets van hen hebben, maar tussen Saskia en Dukker, de zoon van de Sinti's, bloeit iets moois op.

Quido

Leuk dat Smitsman zo enthousiast bezig blijft.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

En nu al een poster, wat snel! Of is deze ook al weer af?

Quido

Draaiperiode is geloof ik wel al ten einde.

avatar van gotti

Deze poster was er volgens mij al voordat er ook maar een shot gedraaid was...

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Dan had de poster toch nog niet mogen worden toegevoegd?

avatar van gotti

Dit is al gedraaid, dus de daadwerkelijke poster zal spoedig volgen, lijkt me.

avatar van Knisper

Knisper

Simon Smith schreef:

Dan had de poster toch nog niet mogen worden toegevoegd?

Dat komt wel vaker voor; als er een uiteindelijke poster komt, dan wordt deze vervangen.

avatar van Mug

Mug

Film draait deze herfstvakantie al op het Cinekid Festival. En zal uitgezonden worden op 8 januari 2011 op de vaderlandsche tv.

Quido

Wat heeft dat telefilmproject nog voor nut als ze ze nu gewoon random gaan programmeren op tv?

avatar van stinissen

Niet zo goed als Sterkste Man van Nederland, De (2011) maar best een redelijke kinderfilm ik vond deze telefilm meer alleen voor de kinderen.

avatar van robertus65

robertus65

Ook dit is weer een feel good movie met een multiculti sausje. De poster is inderdaad totaal verkeerd, tijd om te vervangen.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Aardige kinderfilm, ondanks de volwassen topics die aangesneden worden.

Sommige dingen komen ongeloofwaardig over. Hebben zigeunerkinderen beugels? . En natuurlijk zijn onze buitenlandse vrienden bijzonder vriendelijk, grappig en begripvol. Tikje vervelend allemaal, maar we doen het voor de kids.

Het einde valt vanaf het begin al te raden, dat maakt het een beetje slapjes als geheel. De humor is echter best aardig zo nu en dan.

Leuk voor je kids, matig voor de doorgewinterde filmliefhebber.

avatar van Mug

Mug

Tja, een jeugdfilm....waar zo ongeveer 10 minuten (!!!) wordt geluld over de tieten van de overspelige mams (geen grap). Euhm....het zal wel aan mijn ouderwetsche preutsheid liggen? Film over de financiële crisis en vooroordelen, opgelost volgens kinderlijke conventies. Aardig, maar weinig verrassend.

Balletjongetje tegen Dukker: 'Ben jij nou een allochtoon?'

Dertig seconden later zien we hem met het balletgroepje in actie ... met zwarte danseressen.

Het ligt ongetwijfeld aan mij....

avatar van zyntex

zyntex

in het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst

avatar van mikey

mikey

Mug schreef:

Dat is dan wel weer leuk. Het zijn foute ouders die onbehoorlijk omgaan met het kindje. Ik kon ook erg lachen om de lelijke grote kont grap van de vrouw van een advokaat.

Het gaat over dat wij Individuen het misschien wel helemaal niet beter hebben dan de Roma.. die hebben tenminste elkaar en komen voor elkaar op. En daar draait niet alles om bankpasjes, type auto en de boezem van je vrouw.

avatar van boetskef1

boetskef1

Een leuke film voor Nederlandse begrippen, de achterliggende gedachte is aardig in beeld gebracht.

Al vind ik wel dat de kinderen opvallend iets te slim zijn voor hun leeftijd.

Typische film voor de VARA trouwens

Sjoerdow schreef:

Ja, stel je voor, aardige buitenlanders.

avatar van Hannes791

Hannes791

allemaal te lief en te idealistisch/onrealistisch

avatar van mikey

mikey

kos schreef:

Ja, stel je voor, aardige buitenlanders.

Het zijn niet eens buitenlanders maar mensen in woonwagen. Weer lekker dom dus.

avatar van gorelover

gorelover

onderhoudende film, die me positief verrast heeft.

en, lottie rules !

wat een milf

avatar van Dk2008

Dk2008

mikey schreef:

Het zijn niet eens buitenlanders maar mensen in woonwagen. Weer lekker dom dus.

Sinti's zijn zigeuners, die dus inderdaad in een woonwagen wonen. Maar het zijn geen woonwagenbewoners, al zullen vele het verschil wel weer niet zien. Zigeuners klinkt ook niet zo geweldig dus daarom is het Sinti's.

avatar van Bodhifle

Bodhifle

Ook al is het een kinderfilm, dit is zo saai. Er gebeurt gewoon veel te weinig in het verhaal. De kinderen acteren heel matig, vooral het meisje Saskia die maar één gezichtsuitdrukking lijkt te hebben.

avatar van Robi

Robi

Kakgezin raakt in grote financiële problemen en komt op de vlucht voor een schuldeiser in contact met een zigeunerfamilie. Uiterst onwaarschijnlijk en over de top verhaal maar dat mag de pret verder niet drukken. Het blijft een vermakelijke film die lekker wegkijkt.

avatar van Dk2008

Dk2008

Meer toeval dat ik hem vanochtend heb bekeken. Zou eigenlijk zo'n film niet zo snel uitkiezen. Mag dan een kinderfilm zijn, volwassenen kunnen hem net zo goed bekijken. Alleen ik begrijp eerlijk gezegd niet goed wat men precies met deze film wil. De omgang met verschillende culturen heeft niet zozeer met leeftijd te maken maar met je eigen instelling. Grootste probleem bij deze film is de trage opzet waardoor de film al heel snel saai wordt en als je niet uitkijkt dan ben je ook zo (weer) ingedut. 2.0

avatar van 606

Geen hoogvlieger en soms langdradig.

Acteren was best redelijk te noemen.

Wel aantal ongeloofwaardige dingen, en de poster klopt niet bij de film.

2,5 ster

avatar van jippie2010

jippie2010

De acteerprestaties waren goed te doen,

met name van de kinderen.

Want Elle van Rijn was tenenkrommend!

Samen met het feit dat het inderdaad idealistisch neergezet is,

maakt dat deze film voor mij net geen voldoende haalt: *2,5

avatar van Bombong

Bombong

gotti schreef:

Deze poster was er volgens mij al voordat er ook maar een shot gedraaid was...

Het zijn op de poster inderdaad twee totaal andere kinderen dan in de film!

avatar van david bohm

david bohm

Best een geinig filmpje. Hierboven zijn al een paar momenten genoemd die wel aardig zijn.

Het acteerwerk is matig, ook geen heel bekende cast maar het script met toch wat min of meer gewaagde dingen en een burgerlijk gezin in crisis is in orde.

Mooie naam trouwens Amalia Yuno, het is nog wel nog niet 1 juno maar toch.

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardig tussendoortje, leuk voor de kids.

avatar van mrklm

mrklm

Joep [Max van den Burg] heeft zich zo diep in de nesten gewerkt om zijn gezin te onderhouden dat Alex [Hajo Bruins] hem met de dood bedreigt als hij zijn schulden niet afbetaalt. Daarom gaat Joep met zijn echtgenote [Lottie Hellingman] en dochter Saskia [Amalia Yuno] op “vakantie in eigen land”. Het gezin belandt in een vakantiehuisje waar ze een Sinti-familie als overburen hebben. Tegen de zin van haar ouders raakt Saskia bevriend met haar tijdelijke buurjongen [Gianni Janzen]. Zonderling familiedrama dat luchtig doet over ouders die elkaar slaan en joyridende kinderen en met een gemakzuchtige, absurde ontknoping. De observaties van de Sinti zijn amusant en de kinderen doen het niet onaardig, maar het scenario is zeer matig.