• 9.371.106 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Marc Jobst

Met onder meer: Adrian Lester, Jodhi May en Anamaria Marinca

Plot Sleep with Me

Richard, een literair redacteur, en zijn vriendin Lelia, een intelligente academica, hebben een stevige relatie opgebouwd. Beiden leiden een druk, succesvol leven en kunnen terugvallen op een betrouwbare kring leuke vrienden. Maar wanneer ze tijdens een etentje de schuchtere Sylvie ontmoeten raakt Richard volledig betoverd door de mysterieuze vrouw. Inmiddels is Lelia compleet in de ban van haar zwangerschap en herbeleeft ze seksuele fantasieën uit haar jeugd. Wanneer ook zij bevriend raakt met Lelia wordt het koppel meegesleurd in een verleidelijk spel van obsessie, verlangen en verraad.

avatar van Birger

Birger

Op zich geen slechte film met enkele zeer sterk uitgewerkte karakters. Op sommige plaatsen had de passie nog iets meer kunnen oplaaien maar uiteindelijk zeker het kijken waard. Niet het cliché stationsromanachtige verhaal, eerder een psychologisch uitgewerkte thriller

avatar van nadrin

nadrin

Deze film start echt heel goed, en de erotische spanning is bij momenten voelbaar.

Alleen suggestieve beelden, die daardoor het erotische spel echt tot kunst maakt.

Dit is zowel in het verleden in Frankrijk als het huidige leven in Engeland.

Maar na de twist gaat de film bergaf.

Het word steeds ongeloofwaardiger en de acteurs lijken hun grip op het verhaal te verliezen.

Uiteindelijk is het acteren even ongeloofwaardig als het vervolg van de film. En waar in het begin van de film alleen Adrian Lester wat zwak was.

Gaan alle drie de hoofdrolspelers vervelen.

3 sterren voor de aanvang en een ster minder voor het zwakke vervolg

avatar van Fransman

Fransman

Prima film hoor. Puntje van m'n stoel. Ik was trouwens ook als een baksteen gevallen voor die Sylvie. Wat een stuk zeg, die Anamaria Marinca. Maar ik vond het verhaal helemaal niet zo ongeloofwaardig. Terwijl ik daar juist snel last van heb. Knap juist dat die Sylvie niet werd opgezadeld met een of andere geestelijke stoornis. Want daar kiezen verhalenvertellers snel voor als ze er niet meer uitkomen.

Op IMDb is trouwens een verhitte strijd te lezen of de film nu wel of niet het slot van het boek had moeten volgen. Ook het boek en de film krijgen hier veel waardering, ieder met z'n eigen kwaliteiten. De erotiek had voor mij wel iets nadrukkelijker gemogen, maar ja, het is een tv-film en dan ligt dat altijd wat moeilijker.