• 9.370.024 stemmen

Ninja: The Battalion (1988)

Actie | 86 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titel: Super Ninja 2

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Godfrey Ho

Met onder meer: Roger Crawford, Liza Dunwell en Sam Huxley

Gesproken taal: Duits

Plot Ninja: The Battalion

De wereld lijkt aan de afgrond te staan. Vier wetenschappers worden door een Japans syndicaat ontvoerd om hen hun geheimen te ontfutselen. Een ninja-bataljon, bestaande uit Amerikanen, Russen en Chinezen, doet een poging de Japanse agenten te stoppen in het gebruiken van de gestolen en potentioneel catastrofische formules voor bacteriële oorlogsvoering, het vakgebied van de betreffende wetenschappers.

avatar van zombie

zombie

Weer een behoorlijk verwarrende 'ninja' film van Godfrey Ho, die hier onder de alias Victor Sears opereerde. Als basis diende een Hong Kong gangster film, die er door de Engelstalige dubbing niet duidelijker op wordt. Het hoogtepunt is een veldslag waarin tientallen gangsters gewapend met revolvers elkaar te lijf gaan. De ninja finale is best aardig dankzij wat creatieve ninja trucjes. Tevens speelt Kung Fu veteraan Alexander Lo Rei mee. Richard Harrison is ditmaal ingeruild voor een andere blonde gast die ik eerder zag in Ninja Force of Assassins, maar waarvan ik de naam niet kan achterhalen.