• 9.373.086 stemmen

Geregisseerd door: Park Kwang-su

Met onder meer: Moon Sung-Keun, Joong-Hoon Park en Shim Hye-jin

Gesproken taal: Koreaans

Plot Keduldo Urichurum

In een grauw mijndorp zoekt een man, die zich voordoet als Kim Ki-Young, een schuilplaats. Hij wordt gezocht voor een strafbaar feit dat hij tijdens het autoritaire bewind van de jaren 1980 pleegde en treedt als loonwerker in dienst bij een brikettenfabriek. Daar ontmoet hij Shim, een oude en zwakke man, Chung, die zich in de schulden heeft gestoken en Sooney, een moeder die haar man moet verzorgen. Als Kim Ki-Young eveneens een eenzame serveerster ontmoet, verandert hun leven op liefdevolle filosofische wijze.

Kim Ki-young

Lee Sung-cheol

Song Young-sook

Mr. Shim

avatar van Baggerman

Baggerman

Een hele grauwe, film. Het leven in Zuid Korea voor pakweg 1995 leek me voor heel veel Koreanen net zo min een pretje als het leven van de Koreanen in Noord Korea gedurende dezelfde tijd.

Park gaat goed om met zijn grauwe decor en schept een desolate sfeer. Deed me ergens ook denken aan Teshigahara's 'Pitfall' (Otoshiana).

Kim Ki-young is naast op de vlucht voor de wet ook op zoek naar de 'gewone' man en wat hem drijft en bezighoudt. Zelf is hij intellectueel revolutionair activist, maar teleurgesteld in de lauwe bereidwilligheid van de arbeiders om hen en de zijnen te volgen, terwijl ze toch voor hen opkomen?Hij hoopt door zich onder hen te mengen nieuwe ideeën op te doen en daarmee de massa voor zijn zaak te kunnen winnen.

Joong-Hoon Park speelt trouwens hier een totààl andere rol als in 'Chilsu & Mansu' van deze regisseur!