Michael Jackson: The Inside Story - What Killed the King of Pop? (2010)
Genre: Documentaire / Muziek
Alternatieve titel: Who Killed the King of Pop?
Geregisseerd door: Sonia Anderson
Met onder meer: Uri Geller, Janet Jackson en Jermaine Jackson
6,2 (78)
Plot Michael Jackson: The Inside Story - What Killed the King of Pop?
Een reconstructie van de laatste minuten voor het dramatische overlijden van Michael Jackson op 25 juni 2009. Het begint op het moment dat een medewerker vanuit de woning van de popster aan 100 Carolwood Drive in Los Angeles het alarmnummer belt. Jackson's lijfarts Conrad Murray, nu verdachte van moord in de zaak rond de overleden popster, voert tijdens dit telefoongesprek een hartmassage uit op Michael Jackson. Vervolgens ontvouwt zich aan het oog en oor van de kijker minuut voor minuut het paniekscenario. Voorts komen allerlei beroemdheden en fans aan het woord over de gebeurtenissen, onder wie Diana Ross, Uri Geller, Elizabeth Taylor, broer Jermaine Jackson en dochter Paris Jackson. Terwijl de media zich uitput in het opvoeren van diverse theorieën, speculaties en samenzweringen, wordt in deze documentaire een poging gedaan om dit raadsel te ontrafelen.
Zichzelf (archiefmateriaal)
Tonypulp
H1DD3
Onnodige documentaire, MJ is dan ook helemaal niet interessant meer.
Elineloves
Ik las even W'ho killed Kabouter Plop?' ... maar helaas.
Lol, dat zou volle zalen trekken denk ik.
jarno1975 (moderator series)
Wel frapant dat in de titel staat What Killed the King of Pop? i.p.v. Who Killed the King of Pop?
Daarmee wordt die dokter op voorbaat al gevrijwaard.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Hey hij is al vandaag op de site verschenen. En ik wou hem net toevoegen..
Onnodige documentaire ook, zoals gezegd.
jarno1975 (moderator series)
Hey hij is al vandaag op de site verschenen. En ik wou hem net toevoegen..
Onnodige documentaire ook, zoals gezegd.
Volgens mij stond hij ook al een paar dagen in de rejectionslijst.
Nomak
MJ is dan ook helemaal niet interessant meer.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Volgens mij stond hij ook al een paar dagen in de rejectionslijst.
Zou kunnen, kijk daar niet vaak
GuyB
Nog niemand gestemd? Is al een tijdje beschikbaar nochtans. En niemand hoeft me wijs te maken dat ik de enige ben die nieuwsgierig is.
Het gaat hem hier vooral over de gezondheid van The King of Pop, en wie er verantwoordelijk was voor zijn verslaving. Uri Geller is de enige die iets zegt dat op wat trekt, voor iemand die Michael Jackson wat kent haal je er direct uit wie de waarheid spreekt, maar iemand die hier informatie wil ophalen krijgt dus totaal tegenstrijdige verklaringen te horen! En zal er nog verwarder van worden... Net zoals de medicijnen dat Michael nam, zijn de verklaringen even tegenstijdig, want dat viel mij op: Pillen om terug leven in je te krijgen en tegelijkertijd om in slaap te geraken? Ik ben geen kenner van pillen, meer dan een aspirine heb ik nooit genomen, maar dat is toch volledig tegenstrijdig?
Michael Jackson was omringd met mensen die het niet allemaal zo mooi met hem voor hadden, maar wat zit daar allemaal niet achter? Daar had ik graag antwoord op gekregen voor het zien van deze documentaire: Ben ik er wijzer op geworden? Helemaal niet.
Michael's broer en zus staan op de cast, en dat is waarschijnlijk om kijkers te trekken, want lang heb je ze niet in beeld. Tenzij ze de interviews bedoelen die niet expliciet voor deze film opgenomen zijn...Je krijgt in de plaats mensen die elk van zichzelf denken dat ze Jackson beter kunnen inschatten dan hij zichzelf inschatte.
Mijn twee sterren gaan naar de zeer interessante Uri Geller, de man die het het best meent met zijn wijlen BF. Je krijgt een paar heel interessante anekdotes te horen bv. van uitstap naar de dierentuin.
Je moét hem ook helemaal niet kijken, want bij de volgende reactie van iemand die hem daadwerkelijk gezien heeft, zal ik waarschijnlijk lezen over het hele slechte geluid en slechte beeld, de valse 911-call...
Conclusie is dat de non-mj fan dit kijkvoer niet nodig heeft.
vampyrmaiden
Daarmee wordt die dokter op voorbaat al gevrijwaard.
welnee, what duidt op de overdosis die hem fataal werd. Er wordt niet gezegd wie die dosis dan wel niet heeft toegedient.
En beter ook, want hoewel ik het mijne ervan denk, zou het heel riskant zijn om deze docu who killed the king of pop te noemen.
Smaad is verboden bij de wet, en aangezien de dokter nog niet is veroordeeld zou deze benaming als smaad opgevat kunnen worden. En dan krijg je natuurlijk weer rechtszaken e.d.
Wie er ook voor verantwoordelijk is, we zijn een groot muzikant verloren.

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij
vrouwelijke regisseurthe king of pop