• 9.370.277 stemmen

Horror | 88 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Womb Ghosts / 惡胎

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Dennis Law

Met onder meer: Chrissie Chau Sau-Na, Suet Lam en Koni Lui

Gesproken taal: Kantonees

Plot Ngok Toi

"Womb Ghosts, a non-stop horror experience where haunting begins when life ends…"

Een psychiatrisch ziekenhuis wordt geplaagd door geesten en een mysterieuze miskraam van een jonge mooie vrouw zorgt ervoor dat er een onderzoek plaatsvindt. Uiteindelijk kan slechts één conclusie leiden naar het bestaan van dit fenomeen: een overleden foetus in het lichaam van een vrouw zal terugkeren als een zogeheten "Womb Ghost".

Kwok Siu-fong/Zoe Kwok

Tonypulp

Klinkt fijn .

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ben ook wel nieuwsgierig.

Lijkt op lekker trashy vermaak, meer zou ik er in ieder geval niet van verwachten.

maxo922

ik ga hem nu kijken, lijkt me wel wat.

maxo922

Holy Shit, wat een stomme film!

Het begint ook al erg overdreven. Het mysterie wil maar niet echt uit de verf komen, en het verhaal slaat verschillende wegen in waardoor het, onnodig ingewikkeld wordt. Er zit een veel te lange rust tussen de griezel scenes in. De griezel scenes zelf zijn wat saaiig, maar naar het einde toe wel wat origineler. Verder ziet het er allemaal gemiddeld uit en is de score ondermaats, als niet aanwezig .

Geen flauw idee hoe deze film aan een 8,5 komt op IMDB, ik zal er in ieder geval zijn om dat gemiddelde te laten dalen .

* 1,0

Overslaan, deze smakeloze bamihap!

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

ze maken veel betere horror dan de VS

alleen jammer dat dat taaltje

maar de film zelf vond ik wel goed

maxo922

Op IMDB gelukkig al afgedaalt rond de 5,8, mooizo!

Typische genre film.

En toch is deze veel beter dan veel van z'n soortgenoten. Visueel erg mooi, met het sterke rood dat contrasteert met de grauwe omgevingen.

Zit een klein beetje gore in, verder zijn het weer de typische geesten. Niks wat al niet eerder voorbij is gekomen, maar zelden werd het zo goed uitgewerkt. Zo'n film die een beetje goed moet vallen, anders waarschijnlijk erg saai.

Bij mij viel hij in ieder geval erg goed. Lang geleden dat ik nog eens genoten heb van zo een filmpje. Had het niet verwacht van Law.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Mij heb je overgehaalt, dus niet helemaal 13 in 't dozijn.

avatar van FillumGek

FillumGek

Niet zo slecht als de score doet vermoeden. Womb Ghosts lijkt op veel andere occulte filmpjes uit Azië, maar kent een aantal scenes die de film toch naar een iets hoger niveau tillen.

Eigenlijk verwachtte ik het psychiatrische ziekenhuis als een duistere plek, maar de spannendste scenes gebeuren gewoon ergens anders. Visueel verder best aardig met een opvallend luide soundtrack. Het verhaaltje is best standaard, maar de film bevat genoeg andere leuke elementen om op te concentreren.

Zo zit het met de drukkende sfeer wel goed en is het acteerwerk ook wel aardig. Ik had even mijn twijfels over de geest (het onschuldige kindje), maar later komt er gelukkig een behoorlijke freak je de stuipen op het lijf jagen. Niet echt eng, maar het sterke design maakt het gewoon genietbaar om de geest in beeld te zien. Paar aardige scares, wat creepy scenes, aardig allemaal. Daarbovenop zijn de foetussen erg goed gemaakt en bestaan er een paar scenes waar ik een wrang gevoel bij kreeg. Zo moet het.

Twee keer onbedoeld gelachen, toen de geest voor het eerst in beeld kwam en het vallende raam. Perfecte speelduur ook, niet veel mis mee als je er niet al te veel van verwacht.