• 9.373.043 stemmen

Geregisseerd door: Nicole van Kilsdonk

Met onder meer: Elise Schaap en Loek Peters

Gesproken taal: Nederlands

Plot Sekjoeritie

Tjitske, die werkt voor een actualiteitenrubriek, mag van haar baas een documentaire maken over een heet hangijzer, de toenemende populariteit in Nederland van het rechtse gedachtegoed. Bob, beveiliger en bewaker, lijkt daarvoor de ideale hoofdpersoon. Hij komt voor zijn werk in aanraking met hoogwaardigheidsbekleders, activisten, straatschoffies en andere mondige Nederlanders.Vlotgebekt, met charme en humor weet hij echter alle lastige situaties te controleren. Met beide benen in de klei van de multiculturele samenleving blijkt hij bovendien onverwacht genuanceerd. Tjitske daagt hem uit, maar wordt vooral geconfronteerd met haar eigen vooroordelen. En hoe beter ze Bob leert kennen, hoe leuker ze hem vindt.

Een van de nieuwe telefilms van 2010.

Uitzending dinsdag 2 mrt, 22.50 u, ned 2.

Quido

Waarom is ie al zo vroeg te zien als telefilm zijnde?

Op de EO site staat:

´In de aanloop naar de verkiezingen een eigentijdse romantische komedie over de sentimenten van ontevreden Nederlandse burgers en de rol die de media daarin spelen.´

avatar van stinissen

Je was me net 3 min voor

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Wat een vreselijke titol

avatar van Dk2008

Dk2008

Ja waarom gemakkelijk doen als het moeilijk kan. Want wat betekent de titel?

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Zonder ook maar iets over deze film te weten gok ik op security (= Sek-joe-ri-tie)

• 11904 berichten

Hoe komt het toch dat ik al jeukneigingen krijg bij überhaupt al het lezen van de titel? De jeukneigingen veranderen in psoriasis na het kijken van de trailer.... ik gok op een avondje rechts-bashen die z'n weerga niet kent. Iets in de trand van: 'Ook rechtse mensen zijn mensen'.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Heerlijk, een avondje rechts-bashen!

Mochizuki Rokuro schreef:

Wat een vreselijke titel

Amen.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Vind het eigenlijk wel een leuke titel.

Als je dan toch zo nodig Engelse woorden moet gebruiken, geef er dan in ieder geval een Nederlandse draai aan!

avatar van Lurker ll

Lurker ll

Deze vreselijke titel in combinatie met een huistuinenkeukenposter of foto (wat is het eigenlijk?) doen mij besluiten om over te slaan.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Lurker ll schreef:

Dit is gewoon een still uit de film. Zodra de officiële poster is, wordt die wel geplaatst.

Quido

Wat een gezever zeg om een titel.

avatar van Katharina

Katharina

Apollinisch schreef:

Vind het eigenlijk wel een leuke titel.

Haha, ik dacht dat het Turks was ofzo...toen ik net de trailer zag begreep ik dus waar het woord vandaan kwam.

Het verhaal lijkt me leuk, maar wat een monsterlijke titel!

avatar van Lui

Lui (crew films)

De scene met die jochies en de scootmobiel vond ik hilarisch, maar ik raakte na een tijdje echt verveeld.

Quido

Wederom een lekker luchtige, typische Van Kilsdonk film, zonder al te veel pretenties. Loek Peters en Elise Schaap vormen een perfect duo. Het scenario is aardig, met hier en daar een wat diepere laag. Jammer van de laatste scene tussen Tjitske en haar vader, waarin ze even letterlijk moet melden dat 'ze nu pas ziet hoe erg het is als iemand je niet wilt zien zoals je bent', die metafoor was ook zo wel duidelijk. Ondanks dat het allemaal weinig verheffend is, weet Van Kilsdonk zoals vrijwel altijd een snaar te raken waar weinig andere filmmakers weet van hebben. Haar films hebben een soort luchtigheid, charme en speelsheid die aansteekt.

avatar van luuk1988

luuk1988

nou vind die portier wel heel goed acteren hoor! Doet me een beetje denken aan mn collega

avatar van Madeliefje

Madeliefje

Ik vond de film af en toe een beetje vervelen, wat te langdradig, maar over het algemeen ben ik toch positief verrast. Vooral het einde was leuk, en ik vond iedereen beter acteren dan ik had verwacht.

Al vond ik het niet echt een komedie, ik heb hoogstens een glimlach op mijn gezicht gekregen af en toe. Wel een beetje jammer dat die cameraman (Jeroen) niet wat vaker in beeld was geweest, van hem had ik ook wel meer willen weten..

avatar van the new guy

the new guy

Hele leuke film. Wat een raar laag gemiddelde trouwens. Heerlijk luchtig, toch maatschappelijk interessant en een vernieuwende manier van filmmaken.

Geen enkel stukje vond ik slecht, alles was prima geacteerd. Ontzettende meevaller.

4!

avatar van the new guy

the new guy

Lexcoaster schreef:

Heerlijk, een avondje rechts-bashen!

Jullie zitten er echt heel hard naast.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Nee hoor. Maar zowieso vind ik het verkeerd om te 'bashen', of je nou links of rechts zit. Mijn reactie is dan ook sarcastisch.

Hoe dan ook, mij lijkt dit een best interessante film, komt deze ook op dvd?

• 11904 berichten

Excuses voor de eerste opmerking wat betreft dat dat 'rechts-bashen'. Maar m'n verwachtingen over deze film zijn absoluut uitgekomen.

Tjitske gedraagt zich als een eerstejaars-studente van de School voor Journalistiek die haar eerste huiswerkopdracht heeft... een zeer slecht geschreven rol en ook nog eens ontzettend onrealistisch. Wat is het toch met reportagemaaksters in films (dat was ook het enige probleem van Jaap van Eycks Flirt) altijd zichzelf een enorme, bemoeizuchtige rol meegeven aan hun reportage en totaal niet objectief kunnen zijn? Elise Schaap probeert het leuk, maar haar rol is gewoon heel erg slecht geschreven. En dat stomme plotje met haar vader doet de film ook geen goed.

En daarnaast het onrealisme, waaronder het probleem dat zelfs een bewaker als het personage van Loek Peters dat in een dure designflat woont. Ik vraag me trouwens af of een bewaker wel gefilmd MAG worden... ik meen me te herinneren dat dat soort gasten niet op de foto mogen?

(wordt misschien vervolgd)

BlueJudaskiss schreef:

Hier wordt rechts toch absoluut niet gebasht? Dat is nu juist het hele punt van de film.

Enige wat wellicht lichtelijk ongebruikelijk is, is dat ze regelmatig in beeld verschijnt. Maar dat doet een Michiel van Erp ook vrijwel altijd even. Bemoeizuchtig moet je wel zijn, wil je een film maken over iets of iemand.

Wat bedoel je met objectief? Tjitske neemt enkel de rol van interviewer aan en probeert hem absoluut niet in een hokje te duwen.

avatar van Katharina

Katharina

Best leuke film! Okay, ik zat me regelmatig kapot te ergeren aan Tjitske, maar eigenlijk paste haar irritante, bevoogdigde opmerkingen best goed bij het verhaal. Deze film deed me een beetje aan 'Simon' denken, die opmerkingen...

Die 'lieverd' na dat telefoontje was trouwens afschuwelijk misplaatst!! Ik had last van plaatsvervangende schaamte

avatar van valerio2003

valerio2003

Echt een hele leuke Hollandse film en wat een leuke acteur is loek Peters.

• 11904 berichten

Nog een reactie op het bericht van Quido.

M'n verwachtingen die uitkwamen hadden niets te maken met het wel of niet rechts-bashen wat - toegegeven - niet gebeurde. De verwachtingen die uitkwamen, was dat ik vantevoren al zo'n gevoel had dat ik me aan de film zou ergeren. Zie bij bovenstaand bericht waarom.

Van Michiel van Erp heb ik - helaas - nog niets gezien, maar ik kan me zo voorstellen dat hij het professioneler aanpakt dan Tjitske in deze film. En ik zie Michiel van Erp uiteindelijk ook niet zo snel zoenen met een van de hoofdpersonen. Over onprofessioneel gesproken.

Tjitske leek totaal niet haar onderwerp te hebben geresearcht. Ik zeg niet dat je iemand moet 'platreseachen', omdat je dan die cadeautjes mist waar die cameraman het over had, maar enige informatie van te voren is nodig. Die informatie leek ze totaal niet te hebben, gezien de beginscene in het cafe,

avatar van robertus65

robertus65

Erg irritante titel, en het zou een komedie zijn, nou wat heb ik gelachen, ik had mijn dikke lederen veiligheidsgordel extra strak aangespannen, want stel je voor dat ik van de bank gleed van het lachen... niet dus! Wat is het dan wel: EO humor!

Het brave schaap loopt een paar dagen mee met een biljartbal en wordt verliefd, als dat geen reality is.

Interview Bert Bouma

"De media verdiepen zich vaak niet meer écht in zaken."

In de telefilm Sekjoeritie neemt scenarist Bert Bouma (Bloedbroeders, Bruno & Violet) ons mee naar de 'onderbuik van de Nederlandse samenleving.' De film vertelt het verhaal van Bob, die als security-medewerker met alle geledingen van de maatschappij in aanraking komt. "Alle ellende begint wanneer mensen andere mensen niet als individu zien, maar als vertegenwoordiger van een groep." (lees verder)

Sekjoeritie is morgenavond (zaterdag) te zien op Nederland 2 om 20.15 uur.

avatar van hardbass

hardbass

Wat een heerlijke film die zo dicht bij de waarheid staat.