Genre: Thriller / Misdaad
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Paul Andrew Williams
Met onder meer: Rachael Blake, Tom Butcher en Jennie Jacques
Plot Cherry Tree Lane
"No warning. No mercy. No escape."
Christine en Mike zijn doodnormale ouders die samen een tienerzoon, genaamd Sebastian, hebben. Het is vroeg in de avond en ze moeten nog eten. Dan wordt er aangebeld en verandert de avond in een ware nachtmerrie; ze worden gegijzeld door een groep tieners, tot Sebastian thuiskomt. De tieners willen wraak nemen voor iets dat Sebastian een familielid van hen geflikt heeft.
Spartaan1986
Op de lijst
De Britten en Fransen domineren de horror-scene voor mij.
Lui (crew films)
Deze lijkt mij ook wel de moeite waard.
Een paar stills uit de film:
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Doet me ver weg denken aan Eden Lake, maar ik heb goede hoop. Misschien juist wel daarom. En Paul Andrew Williams is dankzij zijn meesterlijke vorige films een held.
maurice32
horror film is het niet ... meer een thriller met een speelduur van 1 uur en 9 minuten , had er veel meer van verwacht
2,5 ster
Kort maar krachtig.
Niet alle kijkbuiskinderen zullen genieten van deze drama-thriller. Dit omdat heftigheid hoog in het vaandel staat. Zo wordt dankzij een rustige opbouw de kijker vanzelf in de rauwe nachtmerrie meegezogen en blijft men achter met een bittere nasmaak.
Zeer goed.
mcdaktari
Inderdaad een vrij korte film maar daarom niet slecht, in tegendeel zelfs. de film houd je constant aandachtig aan de buis gekluisterd, teminste zo was dat bij mij wel het geval. Je weet niet wat er gaat gebeuren en hoe het af zal lopen. Ik klaag niet snel over een einde van een film, maar bij deze film zat ik toch wel met een, zoals Zinema omschrijft, bittere nasmaak.
Cherry Tree Lane zou zich wel perfect voor een vervolg lenen.
Ik zou zeggen, kijk en oordeel naar weer een prima Britse thriller.
barcam
Zeer goede psychologische triller. Als je graag "Funny Games" ziet zal deze film je ook zeker boeien.
Koert
Deze film had zo veel beter uitgewerkt kunnen worden. Het concept leent zich ook uitstekend voor een interessantere film. Het probleem is dat er eigenlijk niets gebeurt in Cherry Tree Lane. De boeiende dingen die gebeuren spelen zich bovendien af buiten beeld. Nu hoeft daar niets mis mee te zijn, maar ik vond het in dit geval nogal afbreuk doen aan de intensiteit van de film. Personages zijn nogal generiek: een paar allochtone Britse schoffies en een doorsnee stel met een ondeugende zoon. Visueel houdt het ook niet over.
Geen slechte film, maar Cherry Tree Lane is het op alle fronten gewoon net niet.
Keane1983
Ai Ai Ai, wat een barslechte film was dit zeg. Alles bleef maar blij loze beloftes, geen spanning en erg slecht geacteerd. Ik had hoge verwachtingen van deze film na het lezen van een aantal recenties op deze site, maar werkelijk waar dit overtrof werelijk alles. De dialogen sloegen werkelijk nergens op. Het ging ook echt nergens over. Dik 50 minuten heb ik zitten te wachten tot er wat ging gebeuren. En toen er wat gebeurde was het ook nog eens zo tenenkrommend slecht neergezet dat ik niet alleen met een bittere nasmaak in mijn mond achterbleef maar ook nog eens vergooide tijd. Nee, deze film behoord bij officieel tot een van de slechtste films ooit. Ik vond het ook niet bepaald relistisch overkomen of niks. Graag zou ik hier wat dieper op in willen gaan, maar gezien ik via de iPhone dit doe typen kan ik geen spoiler achterlaten. Al met al: slecht geacteerd, geen spanning, slap verhaallijn, matige setting. Van mij een 0.5*.
Waku
Spannende thriller die de volledige (inderdaad korte) speelduur weet te boeien.
En dat enkel en alleen door de conversaties tussen het gegijzelde koppel en de gijzelnemers in het huis.
Enig smetpunt is het slot van de film die wel heel erg afgeraffeld en makkelijk naar zijn ontknoping leidt.
Erg abrupt einde.
RooieBloemkool
Cherry Tree Lane
Wat mij betreft pakken ze Williams' zijn regiediploma per direct af. Ik heb mezelf echt met heel veel moeite door deze film heen moeten trekken en heb me dan ook vaak afgevraagd hoe je als regisseur een redelijk verhaal zo slecht uit kan werken. De film is traag en heeft te veel onbelangrijke en oninteressante wendingen en personages. Als na 20 minuten de tieners Christine en Mike hebben overvallen, is het naar mijn mening puur en alleen minuten vullen. Ik heb de film verder gezet naar het moment dat hun zoon Sebastian thuis kwam (10 minuten voor het einde) en het gevoel gehad dat ik eigenlijk niets heb gemist. Als je een film maakt die een netto speeltijd heeft van ongeveer 65/70 minuten, en dan nog zoveel tevergeefse moeite doet om de minuten vol te krijgen, maak de film dan niet. En dan gebeurt er een keer wat 'spannends', en dan gebeurt dat buiten beeld of je krijgt het niet te zien. Waar-de-loos. Owja, dat einde! Vreselijk wat slecht.
RickZ
Korte Britse misdaadthriller zonder enige spanning.
Het begint prima, maar in het lange middenstuk is het allemaal behoorlijk slaapverwekkend. Aan het einde dan nog 3 minuten actie en dat was het dan, een behoorlijk open einde en de film was zeker nog niet af.
... Ik had hoge verwachtingen van deze film na het lezen van een aantal recenties op deze site, maar werkelijk waar dit overtrof werelijk alles. De dialogen sloegen werkelijk nergens op. Het ging ook echt nergens over. ...
Dat had ik nou ook.
... Ik heb de film verder gezet naar het moment dat hun zoon Sebastian thuis kwam (10 minuten voor het einde) en het gevoel gehad dat ik eigenlijk niets heb gemist.
Goede keuze, je hebt jezelf zo'n 50 minuten verveling bespaard !
zjandannybob
1 van de meest saaie nutteloze films ever.. Zelfs het einde is slecht! En het acteerwerk is slecht. Ook worden alle beetje spanning opwekkende gedachten niet in beeld gebracht. Slaat het genre horror compleet mis.
McSavah
Ben positiever dan de meesten hier. Heerlijke opening al, met dreigende ambient inzoomend op het huis. Leek in het begin eerder naar een Tarr te kijken dan naar een vlot horrorfilmpje, erg aangenaam om dat in een film als deze te zien. Wordt in de loop van de film wel minder, maar vaak blijft de camera toch hangen zodat je op de geluiden moet afgaan. Zaten een paar mooie intermezzo's tussengeplakt, zoals het in slowmo weggooien van dvd's en het neerhalen van fotolijsten onder begeleiding van mooie pianoklanken. Geeft vooral in een setting als deze een erg mooi effect.
Vond het verder niet echt spannend, daar zijn genoeg andere films voor die dat veel beter uitvoeren. Maar ik vond het wel vermakelijk en behoorlijk grappig. Einde was inderdaad nogal abrupt, ik had het graag nog iets langer zien duren!
Vascago
Heel erg matig. Niet spannend, slecht geacteerd en nauwelijks bloed. Mag niet in de schaduw staan van Funny Games. En dan al dat stomme gedoe met die meiden en dat kleine kind. Welke mongool laat nou zijn vriendin even gezellig langskomen als ie een paar lui wil afslachten.. Totaal van de pot gerukt.
1 ster en dan ben ik in een gulle bui.
Absoluut niet eens met alle negatieve reacties, al begrijp ik ze wel.
Cherry Tree Lane is geen typische horror. Vooral het feit dat de gijzelnemers redelijk menselijk zijn ipv gemene duistere boemannen maakt de film redelijk uniek.
Het zijn een paar jonge kerels die wraak komen nemen op de zoon van een koppel. Ze hebben andere morale waarden en gaan duidelijk grenzen over, maar tegelijktijd gedragen ze zich ook als gewone schoftjes. Die tweestrijd maakt deze film absoluut de moeite.
Verder brengt de film weinig tot niks, dus als dat niet boeit dan kom je al snel op een laag cijfer. Toch is het visueel zeer prettig en is de soundtrack krachtig.
Goeie film van Williams die wat meer gegroeid is als regisseur. Z'n beste film totnogtoe.
4.0* en een uitgebreide review
Doet me ver weg denken aan Eden Lake,
eden lake is een stuk beter, maar niet echt te verglijken. enkel van britse oorsprong
film begint al goed qua beeld en opnames, simpel, maar juist daarom goed!
prima geacteerd, kwam zeer geloofwaardig over.
Korte Britse misdaadthriller zonder enige spanning.
óók naast de ACTIE speelde het eea af..misschien toch iets gemist?
Bottleneck
Redelijk misdaadthrillertje. Vind het zeker geen horror, of worden we zo week dat we een gijzeling al daartoe gaan rekenen
In ieder geval blijft het geweld buiten beeld.
De film is de zoveelste 'aanklacht' tegen geweld door ontspoorde jongeren, Funny Games meets Eden Lake of zoiets, alleen ligt het er hier wel heel dik bovenop met die tv-uitzendingen (en de zapgeneratie
), beetje hetzelfde als preken dat stelen of doden erg stout is.
Het gaat pas echt de fout in met die kleine kinderen die erbij komen, alsof het nog niet duidelijk was. Van enige spanning is dan al geen sprake meer. Zonde want het begint veelbelovend met het openingsshot. Het rustige camerawerk en de soundtrack zijn sowieso wel prettig, lekker minimalistisch en een gepaste korte speelduur.
RickZ
óók naast de ACTIE speelde het eea af..misschien toch iets gemist?
Nee hoor, aan dat middenstuk mis je niks
tal1b
het moment na de inval en mishandeling, en verkrachting (al middenstuk bij jou?) komt het traag op gang, maar als je je een beetje kan inleven gebeurt er genoeg d8 ik zo. tja, maar als je pure actie verwacht kan het allemaal wat tegenvallen
Cinzano
Vond hem erg tegenvallen.
Traag en saai zijn kernwoorden die bij deze film horen en als er dan eindelijk iets gebeurde was dat meer 'achter de schermen'.
Toch afgekeken maar was meer omdat ik goede hoop op beterschap had, wat helaas niet echt gebeurde.
Einde viel ook enorm tegen.
einde viel tegen???
hoe mike als vader zat te rammen op dat tuig was ongekend goed, kon me erg goed inleven daarin, en vervolgens het open einde in de keuken eind slecht? hoe bedoel je slecht?
Cinzano
De reactie van de vader was idd goed in beeld gebracht, dat gaf de hele film nog een beetje 'spanning'.
Maar had toch nog wel iets meer duidelijkheid op het eind verwacht, zoals heeft Seb het overleefd?? En wat gebeurde er met die jongen in de keuken??
Vond het eind gewoon niet bevredigend en te open
Cherry Tree Lane is een goede psychologische drama-thriller , als je zelf een gezin hebt dan kun je pas voelen wat de man van het huis heeft moeten doormaken.
Ik zelf had denk ik iedereen die niet in het huis thuis hoorde vermoord ook al die domme meiden.
El ralpho
Kort maar niet altijd even krachtig.
De film lijkt behoorlijk op Funny games (2007) zowel op verhaal technisch vlak als op de manier hoe het geheel gebracht wordt. De film is vrij traag -zelfs voor zijn korte speelduur- en zal het publiek wat even een snelle thriller tussendoor mee wil pakken niet snel kunnen bekoren.
Het verhaal draait namelijk niet om de thriller elementen of om de gore, hier is het verhaal tevens te traag voor. De prent roept eerder een sterk het zal je maar gebeuren gevoel op en brengt dit heel subtiel op de kijker over.
Veel scene's maken namelijk wel duidelijk wat er gaande is, maar laten de visualisering aan de kijker over. Deels is dit de kracht van de film, maar tevens ook zijn zwakte. Er zijn namelijk een aantal momenten dat de film aardig dood valt en als men 3 kwartier door zou spoelen zou men de essentie van het verhaal nog steeds gemakkelijk kunnen begrijpen. Dit hadden ze anders op kunnen lossen door meer te laten zien aan de kijker. Maar goed, dan was het ook weer een andere film geworden als dat de makers voor ogen hadden..
De film moet het puur van de situatie hebben waar het getrouwde koppel in terecht komt. Het verhaal is verder standaard en weinig boeiend. Ook het einde laat zich raden..
Een nipte voldoende.
Noodless
Vascago schreef :
Ik had hetzelfde gevoel bij deze film. En daarbij zoveel vraagtekens die onbeantwoord blijven en dan dat einde......Ondanks de korte speelduur echt met moeite afgekeken

1/10
henkula
dat mag niet....de eerdere twee films van deze regisseur waren een stuk beter.
soms zitten er nog dingen in de aftiteling verborgen, maar ik heb geen zin om daar op te wachten.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Soaked in Bleach