• 9.371.015 stemmen

Geregisseerd door: Dae-gyu Kang

Met onder meer: Yunjin Kim

Gesproken taal: Koreaans

Plot Hamoni

"The loudest Harmony from the most humble place."

Moon Ok (Mun-hee Na) was professor op het conservatorium, maar zit nu tien jaar in de cel wegens het vermoorden van haar handtastelijke man. In de gevangenis ontmoet ze de jonge Jeong-hye (Yunjin Kim), die ook haar man ombracht. Ze was toen echter zwanger en heeft inmiddels een baby gekregen achter de tralies. Volgens de Koreaanse wet moet ze nu, achttien maanden later, het kind opgeven ter adoptie. Jeong-hye vormt een gevangeniskoor, met Moon Ok als dirigente en krijgt van de gevangenisdirecteur de belofte dat ze één dag met haar baby mag doorbrengen als het koor een succes wordt.

Jeong-hye Hong

Yeon-sil Kang

Newborn Min-wu

Yu-mi Kang

avatar van stinissen

De film begint als een luchtige gevangenis film om langszaam maar zeker meer de drama kant op te gaan.

Op sommige momenten kun je het moeilijk droog houden in deze Koreaanse top productie.

De ster van de film Yunjin Kim (uit de tv-serie Lost) zet een geweldige rol neer als de moeder Jeong-hye ook Mun-hee Na als de oudere vrouw in het cellenblok is prima als Moon Ok, kortom een aanrader!

avatar van BBarbie

BBarbie

Een dijk van een film. Een ontroerende roller coaster over de voor- en vooral tegenspoed van een groep vrouwen in een vrouwengevangenis. De film begint vrij luchtig, maar krijgt gaandeweg een meer serieuze ondertoon om uiteindelijk emotioneel te eindigen. De nadruk ligt op de groeiende camaraderie van de vrouwen, die van binnen niet zo stoer zijn als ze van buiten lijken.

Magnifieke hoofdrol van Moon-hee Na als de dirigent die op haar executie zit te wachten. De uitvoering van “Danny Boy” is allicht niet de beste die ik ken, maar in deze context wel de meest emotionele.

Aanbevolen voor de liefhebbers van regelrechte tranentrekkers.

avatar van soom

soom

BBarbie schreef:

Een dijk van een film. Aanbevolen voor de liefhebbers van regelrechte tranentrekkers.

Dit zegt precies hoe ik erover denk.. Bedankt dus BBarbie!