• 9.375.073 stemmen

Geregisseerd door: Yang Heng

Met onder meer: Li Tian, Yi Ling Chen, Yu Liang

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Guang Ban

Een getatoeëerde jongeman leeft zonder god, gebod of doel in een stille groene uithoek van China. Hij knapt gewelddadige klusjes op voor woekeraars - zijn kapmes is nooit buiten handbereik. Hij wordt verliefd op een mooi meisje. Zij probeert haar verdriet over het bedrog van haar vorige geliefde te vergeten.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Waarom een verhaal verzinnen wanneer je ook gewoon 31 random instellingen kunt draaien waarin eventuele personages vooral niets doen? Voor deze Japanse film leek het een logische vraag. Wat valt hier verder over te zeggen dan dat het moeilijk twee uur is uit te houden? De zaal liep langzaam leeg terwijl we zo’n tien minuten naar een man staarden die aan een rivier zat waarbij het gissen was naar zijn emotie. Hoe deze film in de Tigercompetitie op het Rotterdams Film Festifal is gekomen is me dan ook een raadsel. Er zullen vast mensen zijn met een dusdanig enge innerlijke rust die de tijd en creativiteit vinden om iets uit dit lege stuk film te halen. Voor mij was Sun Shots in ieder geval niet geslaagd.

avatar van gotti

Schitterend gedraaid -een film die je weer leert leren wat kijken is. Maar doordat je wel heel erg moet zoeken naar enig narratief is het ook een zeer lastige kijkervaring.