The Wronged Man (2010)
Geregisseerd door: Tom McLoughlin
Met onder meer: Julia Ormond
Plot The Wronged Man
"Would you give up 20 years to prove a stranger's innocence?"
Janet Gregory is een alleenstaande moeder en advocaat die gelooft in de onschuld van Calvin Willis, een Afro-Amerikaan die wordt aangeklaagd voor het aanranden van een meisje. Hoewel iedereen verneemt dat hij schuldig is, neemt ze de verdediging op zich.
Janet Gregory
Shelton
Ms. Newton
Wayne
Kevin13
Mahershalalhashbaz Ali: Noemt deze acteur echt zo?
Prachtig waargebeurde tv-film met een mooie rol van Ormond een dikke acht dus 4*
ken1976
Goed verhaal, meeslepend ,goed geacteerd en ook nog een echt gebeurd! 3,5 sterren
mer1973
Helemaal niks aan toe te voegen.
Waku
Alles is prima in dit waargebeurd drama.
De frustraties van Calvin en Janet rondom de uitzichtloze situatie.De moeilijke en aparte verstandhouding tussen de twee personages en de doorzettingskracht van Janet op jacht naar gerechtigheid.
Dikke 20 jaar strijd om de waarheid.
Mooiste moment is toch wel als de echte Calvin en Janet voor een moment in beeld komen.Kippenvel momentje.
patrick17
Would you give up. Twenty years to prove a stranger's innocence?
Prima meeslepende film! en tevens een waargebeurd verhaal.
Dit verhaal kent alleen maar positieve dingen eigenlijk.
Persoonlijk vind ik waargebeurde verhalen 9 van de 10 keer
prima te doen! De gedachte om 20 jaar onterecht in de gevangenis te moeten
zitten is toch onmenselijk, alleen het gebeurd.
De acteerprestaties zijn van zowel Calvin als Janet prima vertolkt.
Het verhaal trekt je tijdens de film meer en meer.
Je gaat jezelf zien in de situatie zoals hij op dat moment is.
De verstandhouding die eigenlijk totaal niet lijkt te lukken.
Het verleden van Janet, prima uitgewerkt in de film! Prima film wat
mij betreft.
3.5 * (al zou een 4 ook zeker niet mistaan).
gauke
Een waargebeurd interessant verhaal, waarvan ik verwacht had dat het op een uiterst betrokken manier verteld zou worden maar op een of andere wijze kwam het bij afstandelijk over. Ik miste ook de aanklacht tegen het justitiële systeem. Ik geef de andere gebruikers gelijk dat het een prima film is om naar te kijken. De cast is uitstekend en vooral Julia Ormond en Mahershalalhashbaz Ali spelen de sterren van de hemel.
Tranquilla
Mahershalalhashbaz Ali: Noemt deze acteur echt zo?
Hij noemt niet zo, hij HEET zo!
nightbreed
Zeker geen onaardig filmpje, vooral wanneer je, zoals ik, van dit soort waargebeurde verhalen houdt. Acteerwerk is prima en de regie is lekker sober.
6,5/10
Decec
Een goede drama film...
Een waargebeurd verhaal...
Prima verhaal volgen...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Julia Ormond speelt zeer goed...
Mooi HD kwaliteit...
Het is wel moeite waard...
BBarbie
Aangrijpend docudrama met heel fraaie rollen van Julia Ormond, Mahershalalhashbaz Ali, Tonea Stewart en Lisa Arrindell Anderson.
Overal ter wereld worden fouten gemaakt bij rechtszaken, maar het justitiële systeem van de Verenigde Staten spant zo’n beetje de kroon. Enerzijds heb jij daar een jury, waarvan de leden vaak op wraak belust zijn, en anderzijds een openbare aanklager, die vooral wil scoren met het oog op zijn (politieke) carrière. De waarheidsvinding is het voornaamste slachtoffer van dit archaïsche systeem.
De zaak van Calvin Willis komt ook aan de orde in de emotionele documentaire After Innocence (Jessica Sanders, 2005), waarin soortgelijke gerechtelijke dwalingen de revue passeren.
Tomtommer
Op een gegeven moment zit Ryan (Grissy's tienerzoon) te kijken naar een fragment uit "Mr. Smith Goes to Washington", waarin een James Stewart een jonge Amerikaanse senator vertolkt die een eindeloos pleidooi houdt voor gerechtigheid en tegen corruptie.
Het is een mooie parallel met het proces dat Grissy houdt om Calvin vrij te krijgen.
boemboem27
mooie film,goed verhaal.
wel vaker van deze films gezien en ook deze is toch ook wel weer een aanrader.
aangrijpend tot de laatste minuut..
Tasha27
Krachtig, waargebeurd rechtbankdrama. Goed en degelijk acteerwerk, mooi opgebouwd en de regisseur laat op geen enkel front een steekje vallen. Alles klopt aan het verhaal. Knap dat deze advocaat-assistente zich jaren vast heeft weten te bijten in deze zaak terwijl de veroordeelde keer op keer alles tegen heeft. Ondanks dat ik het geheel boeiend vond, vind ik het toch een film van 'dertien in een dozijn'. Mijn waardering: 2,5 sterren.
Confusie
Ontroerende film over een echte negert.
De snaar werd hier en daar aardig benaderd en uiteindelijk zelfs finaal geraakt.
Tegen het eind begon er al op bepaalde momenten hier en daar al wat op te wellen maar toen ineens zonder dat ik wist dat dit een waargebeurd verhaal betrof de echte Calvin in beeld kwam had ik het definitief niet meer en rolde m'n hele face naar beneden, zo ben ik dan ook wel weer.
Wijven houden van dat soort shit.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'
vals beschuldigdparalegal