• 9.374.524 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Lesley Selander

Met onder meer: Sterling Hayden, Coleen Gray en Keith Larsen

Plot Arrow in the Dust

"Ablaze with the gun-thundering terrors of the West's most violent days!"

De gedeserteerde cavalerist Bart Lash wordt door een reeks van omstandigheden gedwongen de identiteit aan te nemen van zijn gedode commandant. In deze rang krijgt Lash de leiding over een karavaan met kolonisten, die door het gebied van de Pawnees trekt. In eerste instantie probeert hij hier onder uit te komen, maar Lash, die inmiddels verliefd is op Christella Burke, neemt uiteindelijk zijn opdracht serieus en hij herstelt daarbij zijn aangeboren moed en zijn zelfrespect. Onderweg wordt Lash verraden door de onbetrouwbare leider van de kolonisten Tillotson, die wapens verkoopt aan Rasacura, het opperhoofd van de Pawnees.

Christella Burke

Sgt. Lybarger

Maj. Andy Pepperis

avatar van mr rumson

mr rumson

Dit vond ik een matige western

Er spelen genoeg acteurs mee maar Sterling Hayden weet alle aandacht naar zich toe te trekken.

Dit zou positief kunnen zijn als hij de sterren van de hemel acteerde maar helaas is het tegenovergestelde waar.

Sterling Hayden is zeer aanwezig door zijn harde stem die nogal bazig overkomt waardoor hij onsympathiek overkomt. Daarbij vind ik hem matig acteren er zit geen enkele emotie in.

Ook de indianen zien er bedroevend goedkoop uit met slechte make up en kostuums.

De gevechten gaan er dan nog wel mee door maar de film is een opeenstapeling van gevechten .

Dat je bij je zelf gaat denken toch niet weer een gevecht .

Het positieve is dat de karavaan die door een mooie omgeving reist mooie plaatjes oplevert.

Ook is leuk om Lee van Cleef in een klein rolletje te zien.

Maar verder is het een film die je snel weer vergeet.

avatar van lezertje

lezertje

Typische fabriekswestern, lekker simpel verhaaltje:

Pief, paf, poef,

En dood is de boef.

Ook Zingen ze een vrolijk wijsje,

Een de held, die krijgt het meisje

Regisseur Lesley Selander (goed voor totaal 107 westerns) maakte in zijn hoogtijdagen maar liefst 8/9 per jaar.