Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: Gabe Ibáñez
Met onder meer: Elena Anaya, Hugo Arbues en Jon Ariño
Gesproken taal: Frans en Spaans
Plot Hierro
"A travel. A search. A mystery"
De liefdevolle moeder Maria brengt haar 5-jarige zoontje Diego naar het afgelegen eiland Hierro, voor een vakantie. Diego verdwijnt echter op mysterieuze wijze van de boot, en hierdoor stort Maria's wereld totaal in. Zes maanden later wordt Maria naar het eiland geroepen, omdat de politie het lichaam van een dood jongetje gevonden heeft. De politie is ervan overtuigd dat het om het lichaam van Diego gaat, maar volgens Maria is dit niet het geval, en dus wordt er een DNA-test gedaan. In de tussentijd verkent Maria het eiland, en doet ze de ontdekking dat rond de tijd van Diego's verdwijning, nog een ander jongetje verdwenen is. Wat houden de politie en de eilandbewoners voor zich?
leka
Allemaal wat voorspelbaar, maar de prachtige beelden van het eiland en Elena Anaya maken veel goed.
Baggerman
Deed mij meteen aan Vinyan denken
Mij aan die houterige ex-verdediger van Real Madrid...
Baggerman
Houterig?
Okay, het was geen Tony Adams, maar Hierro moest het ook niet hebben van zijn souplesse.
Leo Van Steen
Middelmatig. Langdradig.Weinig opwindende momenten. Geen topactrice. Wel mooie filmlocatie.
Je hebt het waarschijnlijk al begrepen, van mij krijgt deze film een 2.
mcdaktari
ga er morgen naar kijken. Ben over het algemeen best wel een liefhebber van de Spaanse Thrillers.
Hoop dat deze ook zal bevallen.
mcdaktari
Ik heb niet kunnen wachten tot morgen en dacht ik ga hem snel kijken voor het voetballen begint. Dit soort films kan ik wel waarderen, ok als je van flitsende actie thrillers houd, zul je deze wel niks vinden, maar ik vond het verhaal goed opgebouwd en het acteren was ook meer dan goed. De openings scene met dat auto ongeluk is ontzettend mooi gefilmd. Ik vond zowiezo het camerawerk zeer goed bij Hierro. 3,5 ster voor weer een goeie spaanse thriller/mystery
Deed mij meteen aan Vinyan denken
maar dan wel veel beter, teminste dat vind ik dan.
RickZ
Spaanse dramathriller over een verwarde moeder met vermist zoontje, niet echt spannend, netaan onderhoudend genoeg voor een voldoende
filmobsessie
jesus wat een deprimerende film zeg, echt een afrader. Hier wordt je niet vrolijk van, plus flink zweverig waardoor je constant op de versneltoets zit
NormanBates
Een thriller is het zeker niet, eerder een drama met een vleugje mystery. Zal niet te veel vertellen over de film maar als je hem gezien hebt zal je de mening met mij delen. Elena Anaya mag er overigens wel zijn. De film is verder overigens zeer goed, goed acteerwerk, goed geregisseerd, mooie beelden, ietwat traag en zwaar.
Goldenskull
Kies je dan toch zo'n uitgekauwd onderwerp, zorg dan in ieder geval dat de uitwerking telt. Hoewel er een enkel aardig shot in zit en de soundtrack er mee door kan, laat die uitwerking zich alleen in negatieve zin gelden. Het is namelijk wel érg doorzichtig allemaal. Vond er weinig aan.
Weinig bijzondere thriller met een weliswaar mysterieus maar weinig interessant plot. Het zeer fraaie camerawerk en de dreigende score zorgen ervoor dat het geen straf is de film uit te kijken, maar echt spannend en/of boeiend wil het maar niet worden. Tegen het einde een paar mooie momenten, maar het blijft grotendeels behelpen.
Noodless
Sfeervolle, mysterieuze thriller die eigenlijk naar het einde toe minder en minder wordt. Geen spanning en het verhaal is uiteindelijk toch niet zo boeiend als het lijkt. 6/10
Yara
Vond dit een waanzinnig mooie film juist.
Goed qua somber en soberheid in sfeer gezet,
Wat verdriet kan doen.................mooi einde met de symbolische vogel.
Actarus
Knappe mystery-triller met mooi camerawerk.
Geen lange dramatische dialogen, maar beelden die alles verwoorden...
gauke
Na een veelbelovende en intrigerende start, waarbij alles niet is wat het schijnt te zijn, blijkt deze psychothriller na verloop van tijd niet spannend genoeg te zijn en zeker niet spookachtig. De film mist simpel gezegd subtiliteit om interessant te blijven, verrassende plots en grote momenten. Horrorcliché's blijken niet te werken, alles wordt voorspelbaar en te gemarkeerd. De cinematografie echter is prachtig, sommige beelden ogen spectaculair en de cast speelt zonder meer goed.
orbit
- 12092 berichten
Film waar je toch een rotgevoel aan overhoudt, wel mooi bij vlagen maar ook wat eentonig op een gegeven moment en tapt uit een vaatje waar andere films al overduidelijk zijn geweest, incluis verplichte twist.
brandon
Toch wel een triller filmpje, met Elena Anaya, oa uit lapiel que hebito, ook een aanrader deze film
nightbreed
Zwak script met een paar ongelofelijke onwaarschijnlijkheden en een zwak en inmiddels cliché einde. De fim is nog wel te genieten door goed acteerwerk en door een mooie en sfeervolle regie.
Decec
Een redelijk mysterie/thrillerfilm...
Redelijk verhaal, niet echt spannend verhaal...
Redelijk acteerwerk...
Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Super HD kwaliteit...
Spaanse film vind ik niet zo best...
Geen moeite waard...
mcdaktari
Als je het geen moeite waard vind dan begrijp ik je stem van 3 sterren niet.
Awake78
Redelijke film, maar helaas op bepaalde vlakken zeer voorspelbaar en de hoofdpersoon had de uitstraling van een eierwekker.
Wel mooie beelden en aardig regietechnisch en camerawerk. Maar verhaal, tja ik moet eerlijk bekennen dat ik toch aardig achter de feiten aanliep zo tegen het einde aan. Snapte het gewoon niet helemaal. Laten we het houden op mijn eigen vermoeidheid....
Eerste uur wel aangrijpend en bouwt de spanning goed op. Begint als een mooi mystery-drama, eindigt als de zoveelste actie-thriller.....

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten