• 9.370.997 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Adam Kane

Met onder meer: James Van Der Beek, Wendy Crewson en Will Tiao

Plot Formosa Betrayed

In de vroege jaren 80 kreeg een FBI-agent de zaak van een moord op een gerespecteerde professor. Tijdens zijn onderzoek raakte hij verstrikt in een web van internationale geheimen. Zijn onderzoek brengt hem overal ter wereld, en dankzij een weduwe en een spion komt hij erachter dat de professor niet zomaar vermoord werd; het was een wanhopige actie van de regering, zodat hun geheimen ook daadwerkelijk geheim bleven. Al snel bevindt hij zich in een dreigende conflictsituatie met het Amerikaanse Staatsdepartement, de Chinese maffia en de Chinese regering, en komt hij erachter dat hij vrijwel niemand kan vertrouwen.

avatar van 4Runner

4Runner

Vond het een erg slecht script, met mindere dialogen en een naïeve fbi agent.

avatar van gauke

gauke

Routinematig, lomp, ongeloofwaardig, somber en ik denk intens gemaakt thrillerdrama (dat als televisiefilm oogt), dat echter nauwelijks boeit en waarbij je geen moment betrokken raakt, laat staan in meegezogen wordt. De regisseur probeert teveel om het historisch verantwoord te laten lijken. De cast is zonder meer goed.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Het begon best goed, en Van Der Beek als FBI-broekie werkte wel, maar het werd alsmaar saaier, terwijl de hele geschiedenis en achtergrond op zich zeker interessant genoeg waren. Routinematig, werd hier al gezegd, en daar is aan toe te voegen: inspiratieloos, ook al waren de acteerprestaties goed te doen.

En ik had eigenlijk geen moment het gevoel in de 80s te zitten...

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het wel eens een interessante film om gezien te hebben. Zelf ben 'k niet zo op de hoogte van de achterliggende geschiedenis, maar het wist me wel te boeien.

De cast deed het zeker niet slecht en er zat relatief wat vaart in het verhaal.

Geen slechte film, maar zeker ook niet waw.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Niets nieuws onder de zon, maar erg vermakelijk. James van der Beek weet zijn Dawson-imago verrassend van zich af te schudden en terloops leren we nog wat over de relatie tussen Taiwan, China en de VS. Met nul verwachtingen ingegaan, uiteindelijk erg vermaakt.

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1987 stemmen

BlueJudaskiss schreef:

Precies dit had ik ook en kom qua cijfer tot dezelfde conclusie. Ik denk dat de film hier op MM iets ondergewaardeerd wordt. Het is meer een historisch actiedrama dan een thriller vind ik overigens.

Wellicht dat de genreduiding het verwachtingspatroon enigszins beïnvloedt.