• 9.370.453 stemmen

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Frank Tuttle

Met onder meer: Alan Ladd, Helen Walker en Sheldon Leonard

Plot Lucky Jordan

"Tough ... trigger mad ... and Terrific !"

De cynische gokker en voormalige gangster Lucky Jordan uit New York probeert met bedrog aan de militaire dienstplicht te ontsnappen. Maar ondanks zijn inspanningen, wordt Jordan gerekruteerd. Wanneer Jordan met ongeoorloofd verlof gaat, om zich weer bij zijn gangsterbende te voegen, leert hij de aantrekkelijke en patriottische Milva Jill Evans kennen. Jill probeert Jordan tevergeefs te motiveren voor het leger. Jordan lijkt van mening te veranderen, wanneer hij verneemt, dat enige nazi-spionnen, geleid door Herr Kesselman, de oude artieste ‘Ma’ Annie gemolesteerd hebben. Jordan beschouwt Ma Annie als zijn surrogaat moeder. Uit wraak gaat Jordan jacht maken op deze spionnen en hij denkt gebruik te kunnen maken van zijn criminele ervaringen. De hardnekkige Jill wil Jordan helpen bij het oprollen van de nazi-spionnen, onder voorwaarde, dat hij daarna zijn militaire dienstplicht verder vervult.

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Ondanks dat het verhaal van een gangster , die in dienst moet en er vandoor gaat met belangrijke documenten, natuurlijk erg onwaarschijnlijk is, heb ik erg van deze gangster-film genoten.

Alan Ladd is geweldig als de keiharde gangster Lucky Jordan die met andere gangsters een oorlog voert over gestolen geheime documenten die ze allemaal in hun bezit willen krijgen om ze vervolgens door willen verkopen aan een bende Nazi-spionnen.

Milva Jill Evans (Helen Walker is haar eerste filmrol) probeert de gestolen documenten ook in handen te krijgen om ze terug te bezorgen bij het ministerie en krijgt het daardoor ook aan de stok met Lucky en de andere gangsters.

Dit soort films zijn voor mij zeer genietbaar.