• 9.197.566 stemmen

Mystery | 90 minuten

Genre: Mystery

Alternatieve titel: Sir Arthur Conan Doyle's Sherlock Holmes

Geregisseerd door: Rachel Lee Goldenberg

Met onder meer: Gareth David-Lloyd en William Huw

Gesproken taal: Frans, Engels en Italiaans

Plot Sherlock Holmes

"The world's greatest detective has finally met his match."

Detective Sherlock Holmes (Benjamin Snyder) krijgt te maken met één van zijn grootste uitdagingen als hij het moet opnemen tegen Spring-Heeled Jack (Dominic Keating), een vijand met een bijzonder pak, waarmee hij bovennatuurlijke dingen kan doen. En die enorme monsters in het centrum van Londen maken het Holmes er ook niet makkelijker op.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Old Dr. Watson

Miss Lucy Hudson

avatar van Metalfist

Metalfist

Meeliften op het succes van die andere recente (bekende) Sherlock Holmes?

Sherlock Holmes (2009)

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Tja, de film is niet voor niets van The Asylum.

avatar van Metalfist

Metalfist

Ach zo, dat verklaart een hele boel natuurlijk Nu ik het plot eens deftig lees snap ik niet waarom me dit gisteren niet is opgevallen...

avatar van Actionfreak

Actionfreak

eerst hadden we die Paranormal Activity cloon. Nu Dit.

Nu is een Avatar cloon ook wel te verwachten......

[Edit] Zie net op de site van the asylum dat er een film genaamdPrincess of Mars komt van hun gebasseerd op Avatar.

avatar van Knisper

Knisper

Prachtige dvd-cover geplaatst..

avatar van superhero

superhero

KUTZOOI !

WTF !

op wat slaagt deze film , er juist juist 1 uigekomen en ze komen weer met zo'n film af ( de 1ste was ECHT wel GOED ) maar dit hoeft voor mijn niet , een is al genoeg en hij duurt maar 90 min. da's ook al kutzooi

Actionfreak schreef:

Nee, dat zie je verkeerd.

Het is juist andersom!

Avatar is deels gebaseerd op het verhaal 'A Princess of Mars', van schrijver Edgar Rice Burroughs (ook bekend van zijn Tarzan verhalen)

Regisseur Cameron heeft dit ook in meerdere interviews duidelijk zo gezegd.

Hij heeft altijd bewondering voor die Fantasy romans van Burroughs gehad, en wilde een film in die richting maken.

Dat Asylum daar nu handig gebruik (of misbruik) van maakt is een andere zaak.

Hun versie van het Burroughs verhaal 'Princess of Mars') is wel een aanfluiting, zoals te verwachten was van deze cheapie producenten.

Maar de superproductie van hetzelfde verhaal, die momenteel door Disney-Pixar gemaakt wordt, zal wel een blockbuster worden naar verwachting.

Het lag in de bedoeling van Asylum om die Disney productie vóór te zijn.

Dat Avatar daar zijdelings ook iets mee te maken heeft kwam alleen maar gelegen.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Ik kan me herinneren te gelezen gehebben dat hij Pandora had gedroomd, dus Avatar is zeker niet alleen geinspireerd op dat goedkope filmpje. Maar dat hij zoiets gezegd zou hebben heb ik gemist,Dus dit neem ik dan maar aan.

Zoiezo word ik echt niet goed van die andere Rip-Off's van The Asylum

Een paar voorbeelden The Terminators.

Snakes On A train.

PIRATES OF TREASURE ISLAND En zo kan ik nog wel even doorgaan..

@Actionfreak:

Misschien is e.e.a. in mijn bericht niet helemaal duidelijk overgekomen.

Daarom nog even ter verduidelijking: Cameron heeft als hoofdinspiratiebron voor Avatar dus niet dat filmpje van The Asylum genomen (hij was al jaren bezig met Avatar voordat die Asylum film gemaakt werd. Zijn plan voor Avatar dateert al van 1996)) maar de 'John Carter of Mars' boeken, van schrijver Edgar Rice Burroughs.

Asylum heeft een van die boeken van Burroughs(het eerste) op de van hen bekende goedkope manier verfilmd.

The Asylum wilde daarmee Disney/Pixar te vlug af zijn, die hetzelfde verhaal dus ook aan 't verfilmen zijn momenteel (zie: John Carter of Mars (2012) - imdb.com )

avatar van Dave1972

Dave1972

Lijkt inderdaad wel een hype te worden. Journey to the center of the earth, 2012 en nu dit weer....ik sla hem dus over !

avatar van Minotaures

Minotaures

1 Sherlock Holmes film dit jaar is toch genoeg? Nee dus.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Vreemde film.

Het verhaal zit zoals wel vaker bij The Ayslum enorme onzin wat er niet allemaal inzit: een draak een t-rex een octopus en zelfs een soort van Lady Terminator komen erin voor.Ook Iron man wordt erbij gehaald.
De acteurs zijn slecht vooral die kerel die Holmes speelde is een enorme miscast.
Watson viel me nog wel mee.
Natuurlijk zijn de effecten niet al te best maar zijn voor een zulk soort productie nog te doen.
Jammer dat het verhaal zo slecht uitgewerkt wordt dat de film zo nu en dan best saai is.
Voor de rest is deze film nog best vermakelijk.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Zo belachelijk dat het geniaal word Niet dat ik hem heb gezien, dat gaat me dan weer wat te ver.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Haha wat is dit dan? een slap aftreksel van een ander succes?

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Nog maar vijf stemmen?

De film is dan wel van ''The Asylum'' maar toch nog best grappig om een keer te kijken.

avatar van dominion

dominion

Bah wat was deze film slecht.

Hoe komen ze op het idee in het verhaal zit gewoon geen logica.

Die dinosaurus zag er afschuwelijk uit en die inktvis was nog erger.

Ik vind dit de slechtste film van de Asylum.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Voor mij verreweg de beste van The Asylum.

Een lekker tempo, leuk geschmier van met name Snyder als Sherlock Holmes en ik vond het knap hoe ze met weinig middelen een redelijk overtuigend Londen van begin vorige eeuw weten neer te zetten. Niets bijzonders, maar voor Asylum-begrippen uitzonderlijk goed.

avatar van joolstein

joolstein

In 2005 produceerde het Amerikaanse productiebedrijf The Asylum een low budget bewerking van H. G. Wells' The War of the Worlds, die vrijwel tegelijk uitkwam met Steven Spielberg's verfilming. Vanwege het aardige succes hiervan besloten ze meer films gebaseerd op films van grotere studio’s te maken. In dit geval werd er een Sherlock Holmes uitgebracht tussen de twee bioscoopversie van Guy Ritchie's films. Er is sinds de jaren zeventig al een golf van varianten en gonzo-Sherlock Holmes-films. Dus ach waarom ook niet een Asylum? Het begint als een standaard mysterieavontuur, maar hoe verder de film vordert bevat het een aantal compleet gekke elementen en Steampunk-neigingen: een kleine T-rex, een mechanische draak, een automaat met een bom, heteluchtballon met helikoptervinnen en een man in een ijzeren pak. Het zorgt allemaal voor een van de vermakelijkere films van The Asylum, vooral tijdens de climaxscènes. Het grootste deel van de cast (de enige bekende speler is Dominic Keating) doet het goed voor een Asylum-film, behalve en het is een heel grote uitzondering, Ben Syder als Sherlock Holmes. Het ontwerpwerk is ook aardig voor een Asylum-film, maar veel hoort gewoon niet thuis in de Victoriaanse tijd Geen ‘goede’ film dus maar als The Asylum dit soort vergezochte films is het wel degeljk genieten! Als je eigen afvraag waarom kijk je dit; Nou ik heb dit bekeken voor de The Asylum Movie Club op Letterboxd.

Verkeerde trailer hierboven