• 9.370.349 stemmen

Geregisseerd door: Daihachi Yoshida

Met onder meer: Masato Sakai, Yasuko Matsuyuki en Hikari Mitsushima

Gesproken taal: Japans

Plot Kuhio Taisa

Het verhaal speelt zich af begin jaren 90 vlak na het uitbreken van de Golfoorlog. Een 30 jaar oude man doet zich zelf voor als Kolonel Kuhio, een piloot van een Amerikaanse speciale eenheid. Hij maakt ook iedereen wijs dat hij afstamt van Kamehameha I, de eerste koning van Hawaï, en dat hij een ver verwant is van Koningin Elizabeth van Engeland. In werkelijkheid is hij een huwelijks-zwendelaar op zoek naar zijn volgende slachtoffer.

Derde Yoshida.

En ook de derde keer raak. De film duurt misschien net wat te lang, maar weet helemaal niet te vervelen, en brengt weer een aardig stukje eigenzinnige comedy.

Kuhio zelf is echt de ster van de film en weet met z'n weirde accent en stoicijnse houding een gewelidg personage neer te zetten. Hoewel de eigenlijke feiten weer redelijk dramatisch (en duister) zijn, weet Yoshida er toch weer een luchtig en ludiek sfeertje aan te hangen.

Geen man die dit beter kan dan hij. Wie Yoshida niet kent kan beter z'n andere films eerst proberen, maar fans kunnen maar weinig misdoen met deze film.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van Black Math

Black Math

Helaas beviel deze film mij een stuk minder. Ik had moeite mijn aandacht erbij te houden. Om de een of andere reden had ik het gevoel dat het spectaculairder zou zijn qua gebeurtenissen, meer zoals Catch Me If You Can. Hier draait het voornamelijk om de gladde praat van de hoofdpersoon, en met die hoofdpersoon staat of valt de film. In mijn geval dus het laatste, want hij sprak me blijkbaar totaal niet aan. En dan duurt zo'n film best wel lang.

Misschien een geval van verkeerde verwachtingen en een verkeerde gemoedstoestand (ik was ook een beetje moe). Wellicht dat ik ooit de film nog eens een tweede kans geef, al vrees ik van niet. 1*. Altijd jammer om relatief obscure Japanse films laag te beoordelen, maar ik heb geen zin om een sympathie bonus te geven.