Aladin (2009)
Met onder meer: Ritesh Deshmukh en Amitabh Bachchan
Gesproken taal: Hindi
Releasedatum: 30 oktober 2009
Plot Aladin
"and the Mystery of the lamp"
Aladin Chatterjee (Riteish Deshmukh) woont in de stad Khwaish, wat ‘wens’ betekent. Hij is een wees en wordt al sinds zijn kinderjaren gepest door Kasim en zijn gang. Zijn leven krijgt een onverwachte wending wanneer Jasmine (Jacquline Fernandez) hem een magische lamp cadeau doet. Wanneer Aladin erover wrijft, verschijnt de geest Genius (Amitabh Bachchan). Genius is wanhopig om Aladin zijn drie wensen te verlenen om zo snel mogelijk zijn contract met de Magic Lamp te beeindigen. Genius maakt het leven van Aladin alleen maar moeilijker totdat de echte bedrieging aan de horizon verschijnt; de ex-geest Ringmaster (Sanajy Dutt). Waarom wil Ringmaster Aladin doden? Wat is het duistere geheim over het verleden van Aladin dat Genius bij zich draagt en wat is het lot van Aladin?
Genius
Kasim
Karate Instructor
Artemis_fowl
Deze lijkt me erg leuk.
De naam van de 'prinses' in deze film (''Jasmine'') is trouwens geleend van de Disney-versie.
In het oorspronkelijke verhaal heette ze namelijk Badroulbadour. De Disney mensen hebben de naam toen veranderd in Jasmine (klonk fijner voor de westerse mensen).
FullMoon
Deze lijkt me erg leuk.
Badr al-Boudour zal je bedoelen
Ik ben ook benieuwd er naar, maar ik heb een bevooroordeelde vermoeden dat het niet echt een succes gaat worden.
MGpower
Badr al-Boudour zal je bedoelen
Arno Klaassen
Zou dat komen doordat hij in India gemaakt is? (Bollywood???)
Dat weet ik wel zeker. Het niveau is dramatisch. Bij die acteurs is zelfs GTST Oscar-materiaal. Daarnaast ontbreekt elk gevoel. Jammer dat ze geen voorbeeld hebben genomen aan de aziatische en koreaanse films. Die zijn juist weer van een hoger niveau dan Hollywood
Lui (crew films)
- 11904 stemmen
Zou dat komen doordat hij in India gemaakt is? (Bollywood???)
Ik denk het wel. Bollywood-films zijn in Nederland sowieso niet echt populair en dat komt meestal omdat ze vaak veel te lang duren en bovendien (meestal) vol met muziek zitten.
marko09
dit verhaal lijkt me achterlijk die tekenfilm is me leuker niet
"sarkastish bedoelt"
Sh0cK
dit verhaal lijkt me achterlijk die tekenfilm is me leuker niet
"sarkastish bedoelt"
onbegrijpelijk.
Denk dat ik die film wel een keer moet zien als het zover is, heb alle Alladin films gezien in mijn jeugd en ervan genoten :}
Ramakant
deze film is een van de weinig films in bollywood waar de special effects goed uit de verf komen. Leuke filmpje hoor
Bollywood
Elke film industrie heeft zijn eigen manier om een film te maken en dat van India vind ik juist leuk.
Bollywood
Vaak is het zo jongens vinden het stom en meisjes leuk valt me op.
Dat komt omdat er liedjes er in zitten.

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson