• 9.370.360 stemmen

Geregisseerd door: Atsushi Sanada

Met onder meer: Masaki Okada, Chieko Baisho en Yû Aoi

Gesproken taal: Japans

Plot Honokaa Bôi

Leo, een rustige Japanse jongen, wordt tijdens zijn vakantie op Hawaï gedumpt door zijn vriendin omdat ze hem te saai vindt. Hij besluit school te laten voor wat het is en vestigt zich op het eiland. Hij vindt werk in een bioscoop in het stadje Honokaa waar alleen maar oude mensen wonen, maar hij geniet van het rustige en eenvoudige leven. Als hij een pakje moet bezorgen bij een eenzame weduwe, besluit die voor hem iedere dag uitgebreid te koken en er ontstaat een bijzondere relatie tussen hun twee.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Best wel mooie, lieve, grappige en lome film waar me toch een paar zaken aan stoorden. De pointe van sommige grapjes wordt te vaak herhaald, waardoor de film als te lang aanvoelt en soms ook subtiliteit mist. Visueel veel zonlicht en zachte kleurtjes. De shots tussen de verhalende gedeeltes in vond ik wat te makkelijk, soms gewoon te kort of ze werden storend met een harde las afgebroken.
Neemt niet weg dat er genoeg leuke vondsten en vooral ook ontroering in zat om tot het einde (mooi, behalve die overbodige maanboog) te boeien.

avatar van danuz

danuz

Jongen is op vakantie op Hawai, zijn vriendin maakt het uit, hij blijft in een dorpje hangen, eet 's avonds bij een oud dametje, wordt een beetje verliefd, en gaat een paar keer de bossen in om een maanboog te zien.
Honokaa Bôi kabbelt bijna ongemerkt voorbij. Want dit is vooral veel rondhangen, veel quirky momentjes, veel oudjes en weinig drama. Het drama dat voorbij komt wordt opvallend ligt opgevat en vaak met een tokkelgitaartje zo met de wind mee geblazen (net zoals de overledenen dus). Het is vooral het ritme, de humor, en misschien vooral de vriendelijkheid die het een erg fijne ervaring maken. Het zit hem in de kleine momentjes, en dan zegt zo'n film toch nog best mooie dingen.