• 9.370.277 stemmen

Met onder meer: Jean-Paul Belmondo, Alexandra Stewart en Claude Brasseur

Gesproken taal: Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Les Distractions

Een persfotograaf ontdekt dat een voortvluchtige autodief zijn oude dienstmakker is. Hij bezorgt hem een schuilplaats, maar terwijl de fotograaf de ontsnappingsmogelijkheden naar Spanje onderzoekt, denkt de misdadiger in de steek te zijn gelaten en raakt in paniek.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Film waar reeds door de kenners op gestemd is, vermoedelijk niet te hoog want het betreft hier een zwakke rip-off van ABDS, een soort NV light voor de brave burgerman, een puur uiterlijke overname.

Zoals gekend had je in FR in 60 slechts weinig nodig voor een film: een gun, een paar lekkere chicks, en Belmondo. Het eerste wordt hier geleverd door Brasseur die in feite de rol van JPB in ABDS op het tweede plan mag overnemen incl. de moord op een motard-flic, het tweede wordt geleverd door o.a Koscina en Stewart , met wie JPB dus mag rollebollen aangezien hij ook modefotograaf is en zij modellen bij wie Belmondo zijn laconieke zelf mag zijn, in die mate zelfs dat hij Stewart tot zelfmoord- bijna maar hoor- brengt.

Ik weet niet met wat voor illusies jullie hier nog rondlopen, maar als je denkt dat je wijven van het kaliber Stewart ook maar 5 minuten minder kunt laten slapen, vrees ik dat je jezelf overschat.

Enfin, vrij zinloze film , slechts voor de JPB completisten.

Fotografie en zeker de onvermijdelijke jazzy score waren goed.