• 9.372.317 stemmen

Oorsprong: Joegoslavië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Frank De Palma

Met onder meer: Joe Dallesandro, Martin Hewitt en Kimberly Beck

Plot Private War

De keiharde Vietnam-veteraan Sergeant Rayker, is nu - twintig jaar na de verloren strijd - de leider van een brigade paratroopers, die de bijnaam "De Engelen van de Vernietiging" draagt. Rayker wordt achtervolgd door een duister verleden: hij heeft zijn maat Cooper bij de vijand achtergelaten. Diens zoon, Phil Cooper, is nu in opleiding bij Rayker, overigens zonder het verleden van Rayker en zijn vader te kennen. Cooper ontdekt al snel dat Rayker een doorgedraaide Vietnam-veteraan is, die alles op alles zet om Vietnam te laten herleven. Wanneer hij ontdekt dat Rayker direct verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader, neemt hij de strijdbijl tegen zijn meerdere op.

avatar van stephan73

stephan73

Behoorlijk harde aktiefilm over een Vietnam-veteraan die doorslaat en de jacht opent op een soldaat en een groep mensen.

Film begint erg slap, maar halverwege gaat de film in de overdrive. Dallesandro wisselt slecht acteerwerk af met over the top acteerwerk, maar toch werkt het bij hem.

Er zit flink wat bloederigheid in en hij deed me af en toe denken aan een slasher versie van Deliverance.

Alles bij elkaar is dit een lekkere jaren '80 film.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg fout en typisch zo'n jaren '80 actiefilm die geweldig tot zijn recht komt op een mooie ex-rental tape. Heb er dus op nostalgische manier van genoten.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Had trouwens geen idee dat die Joe Dallesandro een bekend figuur is in bepaalde kringen. Zo heeft hij veel samengewerkt met Paul Morrissey en Andy Warhol en is hij vooral bekend van de Flesh, Heat en Trash trilogie. Lijkt me niet gelijk mijn ding, maar vond het een leuk weetje. Maakt Operation Paratrooper verder niet beter, of zo