• 9.370.356 stemmen

America (2009)

Geregisseerd door: Yves Simoneau

Met onder meer: Rosie O'Donnell, Philip Johnson en Ruby Dee

Plot America

America, een zoon van ouders van verschillende komaf, heeft een moeilijk leven bij pleeggezinnen en met seksueel misbruik achter de rug. Hij wordt nu begeleid door de psychiater Maureen Brennan om hem te helpen met zichzelf in het reine te komen en te proberen een flinke vooruitgang in zijn leven te boeken.

Dr. Maureen Brennan

Mrs. Harper

Reggie Harper

avatar van stinissen

Redelijke tv-film met een goede cast.

avatar van OSC4R

OSC4R

Mooie keuze om de jongen in het verhaal America te noemen....de laatste minuten van het verhaal geven aan waarom.

avatar van RooieBloemkool

RooieBloemkool

America

Het tempo van de film ligt erg laag maar wordt nergens zo ervaren. In de dialogen, die erg langzaam gaan met veel stille momenten, hangt constant een spanning die zorgt dat je door blijft kijken. Dit wordt afgewisseld met korte flashbacks die alleen maar meer vragen oproepen en de nieuwsgierigheid verhogen. Gedurende de film wordt steeds beter duidelijk dat er meer achter de jongen schuilt dan het begin van de film doet vermoeden.

Ik dacht bij het starten van deze film een standaard dramafilmpje op te zetten met wat standaardacteerwerk. Het viel mij reuze mee door de erg overtuigende manier waarop wordt geacteerd door iedereen.