• 9.374.332 stemmen

The Storm (2009)

Drama / Sciencefiction | 240 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Drama / Sciencefiction

Speelduur: 240 minuten (miniserie, 2 delen)

Geregisseerd door: Bradford May

Met onder meer: Treat Williams, James Van Der Beek, Luke Perry

Plot The Storm

Miljardair Robert Terrell heeft een levenslange obsessie en schreef geschiedenis met 'meteorologische technologie' voor zijn Atmosferisch Onderzoeksinstituut. Maar tijdens een testparcours wordt er een ontploffing van energie gelanceerd in de ionosfeer met onverwachte resultaten tot gevolg. De experimenten brengen de planeet vernietigende orkanen, winden die constant van heet naar koud overschakelen, overweldigende regenval die hele gebieden isoleren en gebouwen die in ruïnes herschapen worden na explosieve bliksemstormen. Maar dit is nog maar het begin. Alleen één wetenschapper, Dr. Kirk Hafner, zet stappen om te eisen dat deze experimenten beeïndigd worden. Maar Terrell is onverschrokken en gaat verder met het pushen van zijn team. Hij wordt hierbij ondersteund door Generaal Braxton, die het als een belangrijk militair wapen ziet.

avatar van 606

Aardige miniserie die net wat te lang duurt.

Verhaal en effecten zijn oke.

Acteerwerk was ook nog wel goed.

Eind resultaat na zien film... You can not control the weather

2,5 ster

avatar van WS6

WS6

Slechte film... heb 'm zelfs 10min voor het einde al uit gezet.

Totaal niet boeiend en spectaculair. Zelfs saai te noemen door de suffe en langdradige gebeurtenissen.

avatar van arie-lex

arie-lex

Anamorph schreef:

Wat een slechte film...! Slecht geacteerd en slechte special effects. Snap niet dat deze film hier zo hoog wordt gewaardeerd!

Hier sluit ik me voledig bij aan! Had inplaats van De Storm deze per ongeluk te pakken, wat een bagger.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

De film is zeer voorspelbaar, maar welke rampenfilm is dat niet, dat zou dus niet het probleem mogen zijn.

Maar de special effects zijn zeker niet van topkwaliteit en je ziet zeer goed wanneer men ze gebruikt, alleen al de schotelantennes, ze lijken wel uit een cartoon te komen.

De acteerprestaties vond ik wel redelijk, alleen de enige naam met wat bekendheid in deze film, Treat Williams, vond ik nog de minst goede.

Maar kom, ik heb me tijdens de 2 uur en 40 minuten dat deze film werkelijk duurt, en geen 4 uur zoals sommige bronnen vermelden, toch niet verveeld.

Opnieuw bekeken, en blijf bij mijn eerste commentaar. Redelijk goede film die zeker niet verveeld.