• 9.372.292 stemmen

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Wilson Tong

Met onder meer: Cliff Lok en Wilson Tong

Plot Tian Cai Gong Fu

Na jaren trainen heeft Chen zich het kung fu zo eigen gemaakt dat hij elke stijl kan leren. Als hij vindt dat hij genoeg kennis vergaard heeft besluit hij ergens een kung fu school te openen. Na wat rondgezworven te hebben vindt hij een geschikte locatie. Tijdens de opening van de school krijgt hij het meteen aan de stok met een groepje lokale gangsters. Met gemak wint hij het gevecht, maar hiermee trekt hij de aandacht van een andere school. Chen die nog niet zo erg bekend is met de wetten van het kung fu was vergeten die school een bezoek te brengen. De leraar maakt hier geen probleem van, maar één van de leerlingen zit het niet echt lekker en gaat naar Chen's school om hem uit te dagen.

avatar van Zinema

Viva VHS!

Want zo kom je nog eens een zeldzaam filmpje tegen.

Echt veel heeft het echter allemaal niet om het lijf. Want ondanks dat de film een aaneenschakeling van gevechten is, zijn die vaak matig. De stijlen zijn best vermakelijk, maar de nepheid te overduidelijk.

Het gevecht met de hoepel is dan wel weer sterk. En dat is een beetje het hele euvel met deze flick. Wisselvalligheid troef.

Schrok ook een beetje van de Pall Mall Expo-reclame aan het begin van de magnetische band. Voeger werd je er mee om de oren geslagen en dan zie je maar weer eens dat vroeger niet altijd alles beter was. Schandalig eigenlijk.

Matig.

avatar van zombie

zombie

Ik kijk kungfu films meestal niet voor het verhaal, aangezien daar niet erg veel variatie in zit. De vechtstijlen daarentegen zijn wel lekker divers, zo ook in Kung Fu Genius. Rat-style, flying eagleclaw, drunken monkey en (geheel nieuw voor mij) duck-style! Het comedy aspect kan ik meestal minder waarderen al is het hier nog wel acceptabel.