• 9.373.452 stemmen

Jing Zhuong Zhui Nu Zi Zhi Er (1988)

Komedie | 93 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: The Romancing Star II / The Romancing Star 2 / 精裝追女仔之2 / 精装追女仔之2

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Jing Wong

Met onder meer: Andy Lau, Eric Tsang en Stanley Wing Siu

Gesproken taal: Kantonees

Plot Jing Zhuong Zhui Nu Zi Zhi Er

Wanneer Liu Pat directeur wordt van het nogal saaie Channel 9 TV station keert hij het tij en weet hij met enkele inventieve interventies het station weer populair te maken. Dit tegen de zin van het team van Channel 8, dat er alles aan doet om Pat tegen te werken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Gedrocht.

Fat zit hier volgens mij 5 seconden in. Hij was de slimme van alle aanwezige sterren, want dit JWong vehikel is echt niet om aan te zien.

Vervolg op een erg populaire film, veel sterren, maar dit lijkt echt op een verplichte herhaaloefening. Sowieso heeft JWong een hoop gelijkende films, na een tijdje heb je het dan wel zo'n beetje gezien.

Erg flauwe en brakke HK humor. Enkel de Peking Blues sketch is nog wel grappig, Gondry zou ook zo maar eens zijn Sweded idee uit deze film gehaald kunnen hebben, maar ik denk niet dat hij dit werk kent.

't Is JWong zelf die als acteur nog iets leuks laat zien, doe daar een half handje aardige scenes bij, en je hebt he appeal van deze film. Niet bepaald een aanrader. 1.0*

En dan te weten dat deel 3 hier ook nog ligt.

avatar van Legan

Legan

Bij vlagen levert The Romancing Star II onderhoudende meligheid, alleen mist het echt personages met karakter en echt leuke grappen en situaties. Tegenover de vier mannen staat nu een vrouwelijk kwartet, maar verder is het meer van hetzelfde em ook hier zitten er weer meerdere parodietjes. Natuurlijk is de film vermakelijker als je ook weet op welke films e.d. enkele parodieën slaan, waardoor de film een hoop van zijn glans verliest voor een buitenstaander.

Een slap vervolg maar deel 3 is nog slechter.