• 9.372.610 stemmen

Alternatieve titels: Jagade / Justice Comes to Tomahawk

Geregisseerd door: Harmon Jones

Met onder meer: Dale Robertson, Mara Corday en Jock Mahoney

Plot A Day of Fury

"The story of Jagade... last of the maverick killers!"

Tijdens een achtervolging op een man wordt de marshal gered door de revolverschutter Jagade. Het is een tijd waarin het recht voet zet in het westen. Als Jagade in het stadje van de marshall aankomt brengt dat de marshall in een tweestrijd tussen het geruststellen van de angst van de burgers en de schuld die hij heeft voor het redden van zijn leven bij Jagade. De situatie wordt bemoeilijkt doordat Jagade eens een relatie had met de verloofde van de marshal.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Sharman Fulton

Miss Timmons

Doc Logan

avatar van trebremmit

trebremmit

Deze staat in hd kwaliteit op youtube en is verder alleen te krijgen op Franse blu ray en Italiaanse dvd. Beide met Engelse audio, maar die Franse zou wel eens vaste ondertiteling kunnen hebben.

avatar van madmax1

madmax1

Op zoek na een mooie western met Jock Mahoney beland ik bij deze.

Mooi in blue-ray vroeger wel gezien maar kan me niet al te veel van herinneren.

Na de prima vertolking in Dakota-Joe ga ik er eens goed voor zitten.

Echter als je niet veel herinnerd aan een film is een slecht teken ,zoals deze te veel studio

gezever en ondanks de korte speel duur komt geen einde aan de slappe dialogen ,denk dat Mahony het script niet heeft doorgelezen de rem erop, niet wat ik had verwacht met zulk een cast er zulk een slap misbaksels van te maken, heeft ook geen zin deze in hd te bekijken alles speelt immers in een dorp. Tegenvaller...

avatar van mr rumson

mr rumson

Wie de western No Name on the Bullet (1959) gezien heeft.

En wie dan deze western gaat kijken die zal vast wel herkenbare dingen zien.

Zo zijn allebei de films in het zelfde stadje gefilmd.

Maar ook wat verhaal lijn betreft heeft het wel wat van elkaar weg.

Want ook in deze western komt een Gunfighter een stadje op stelten zetten .

De bewoners van het stadje zijn de Gunfighter dan ook liever kwijt dan rijk.

Ik vond de film sterk openen maar het niveau zakt daarna naar beneden.

Ook het verhaal vond ik niet altijd even logisch in elkaar zitten.

Zoals wanneer Dale Robertson net in het stadje aankomt en twee man hem schijnen te herkennen.

Deze twee willen Dale dan ook uit de weg ruimen de reden waarom was mij niet helemaal duidelijk.

Maar een van de twee mannen waarschuwt vervolgens Dale ook nog eens dat de andere man vanuit het raam op hem wil schieten . Waarom deze man Dale waarschuwt en vervolgens met hem optrekt die reden is mij onduidelijk.

De man over wie ik het heb is de acteur Jan Merlin waarvan ik totaal niet van onder de indruk was.

Verder word erin deze western ook nog eens aardig wat in gepraat wat ik nog niet eens zo erg vond .

Erger vond ik dat de acteurs waar het omdraaide weinig emoties tonen in hun rollen.

De western No Name on the Bullet (1959) vond ik nog een klein juweeltje maar jammer genoeg vind ik dit niet meer dan een dertien in een dozijn western.

avatar van trebremmit

trebremmit

trebremmit schreef:

Komt nu gelukkig ook uit op blu-ray bij Koch!

Details - Blu-ray - Koch Media Film - kochmedia-film.de