• 9.371.792 stemmen

Geregisseerd door: Agim Sopi

Met onder meer: Lumnie Sopi, Doug Barron en Blerim Gjoci

Gesproken taal: Albanees, Engels en Servisch

Plot Anatema

Journaliste Ema Berisha uit Kosovo en de twee Amerikanen Laura en David Schwarts werken samen tijdens de oorlog in Kosovo. Wanneer de Servische troepen Kosovo binnen dringen worden de Amerikanen opgeroepen om onmiddellijk Kosovo te verlaten. Laura en David proberen Ema over te halen om met hen mee te gaan, maar Ema wil in Kosovo blijven, bij haar verloofde Edi.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van nightbreed

nightbreed

Het verhaal op zich is niets mis mee en is zelfs wel boeiend (vooral omdat het gebaseerd is op feiten), maar het wordt amateuristisch en niet overtuigend gebracht.

Allereerst het zeer slechte holle mono geluid, de stemmen zijn duidelijk naderhand ingesproken en in veel gevallen lopen ze niet synchroon met de lippen van de acteurs. Een beetje zoals een hele slechte Italiaanse B-horrorfilm uit de jaren 70. De aktie is ook zeer matig en in sommige gevallen zelfs zeer knullig. Het acteerwerk is heel slecht, geen 1 van de acteurs kan daadwerkelijk acteren. Dit was ook zoals een rasechte Italiaanse B-horrorfilm uit de jaren 70.

En dan het einde, daar slaat eigenlijk nergens op. Het is alsof ze per ongeluk de laatste 5 minuten hebben gewist en toch maar de film hebben uitgebracht. Eigenlijk is dus alles slecht aan deze film, op het verhaal zelf na.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Het begin is nog wel te pruimen. Schokkende beelden die, doordat ze vrij amateuristisch in beeld worden gebracht, een zekere overtuigingskracht hebben. Maar na de eerste 30 minuten wordt de film warrig, springt van de hak op de tak en zit vol met montagefouten (vrouw stapt met broekpak in een auto en komt er in een jurk met spijkerpak weer uit). Verder sluit ik me bij Nightbreed aan.

avatar van kloenie

kloenie

Zulke slechte acteurs dat het comedy is.