• 9.374.505 stemmen

Bancs Publics (Versailles Rive Droite) (2009)

Drama / Komedie | 110 minuten

Genre: Drama / Komedie

Alternatieve titel: Park Benches

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Bruno Podalydès

Met onder meer: Catherine Deneuve, Denis Podalydès en Chiara Mastroianni

Gesproken taal: Frans

Plot Bancs Publics (Versailles Rive Droite)

Personages in drie verhalen die elkaar kruisen. Het eerste verhaal gaat over een zwart spandoek wat opeens onder een raam verschijnt met daarop: 'man alleen'. De werknemers van het er tegenover gelegen kantoor speculeren er driftig op los, wie is deze man en wat is er aan de hand? Het tweede verhaal speelt op het 'Square des Francine', waar verliefden, alleenstaanden, kinderen, ouderen en een veelheid aan personen elkaar ontmoeten. De derde situatie heeft plaats tussen de verkopers en klanten in de winkel 'Brico-dream'.

Lucie, the secretary

Mr. Borelly

Solange Renivelle

Marianne's mother / Client with glasses

Backgammon player # 1

avatar van Seamus

Seamus

Deze film is meer een aaneenschakeling van verschillende sketches en de ene is al meer geslaagd dan de andere.

Het hangt natuurlijk af van je smaak in humor.

De film kon me op het einde van de rit niet volledig overtuigen, maar er zaten zeker en vast leuke dingen in.

avatar van Sabotch

Sabotch

Toch benieuwd om hem te zien hoor ...

avatar van Sabotch

Sabotch

Sabotch schreef:

Toch benieuwd om hem te zien hoor ...

Hem gisteren gezien, en ik vond deze een zeer fijne film... Er hangt doorheen een leuke sfeer door de film en de dialogen tussen de personages vallen bij mij in de smaak.

En inderdaad niet alle stukjes zijn even goed, maar al bij al zéker de moeite waard om deze film te kijken op een lazy sunday....

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Deze film begint geweldig. Het eerste half uur is subliem.

De scène in het park is ook nog te pruimen. Maar daarna komt een véél te lang stuk in de "Brico-Dream". Hierin komen wel enkele grappige scènes, maar er komt geen eind aan, en dat begint echt te vervelen. Jammer want er had meer ingezeten ...

avatar van Boenga

Boenga

jikamajoja schreef:

Deze film begint geweldig. Het eerste half uur is subliem.

Sterke, veelbelovende, en ook bijzondere start inderdaad; maar in deel 2 in het park, tot bijna op het einde, was het de rode draad gewoon ver te zoeken, en zat ik me al te zeer af te vragen waar het verhaal nu eigenlijk over ging. Het leken af en toe wel 'scenes uit het leven van...'

Nochtans een paar uitstekende acteurs, onder andere Gourmet en Deneuve, die de revu passeren.