• 9.370.314 stemmen

Le Miniere del Kilimangiaro (1986)

Avontuur | 92 minuten

Genre: Avontuur

Alternatieve titel: The Mines of Kilimanjaro

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Mino Guerrini

Met onder meer: Christopher Connelly, Gordon Mitchell en Tobias Hoesl

Gesproken taal: Italiaans

Plot Le Miniere del Kilimangiaro

In de jaren 30 van de vorige eeuw zoekt een Amerikaanse student naar een verloren diamantenmijn, nabij de Kilimanjaro. Om zijn doel te bereiken moet hij vechten tegen nazi's, die de mijn willen gebruiken voor hun oorlogsplannen, Chinese gangsters en de moorddadige lokale bevolking.

Dr. Ed Barclay

Eva Kilbrook

British Governor's Aide

Professor Thomas Smith

avatar van stephan73

stephan73

Avonturenfilm geheel geïnspireerd door de Indiana Jones films. Ook hier een setting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook een professor op zoek naar een schat. En ook een dosis actie en avontuur. Nou hadden de makers van deze film niet hetzelfde budget als George Lucas, dus moesten ze het doen met maar een paar ontploffingen en veel... heel veel stock-footage van wilde dieren.

Gordon Mitchell heeft wel betere rollen gehad, maar als bad guy is hij ook hier wel te pruimen.

Alles bij elkaar gewoon een leuke film!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Het nadeel van veel pulp kopen op VHS is dat er ook werkelijk waardeloze werkjes tussen zitten, als bv deze Indiana Jones rip off. Ik zou het zo niet eens willen noemen, want audiovisueel zit dit er werkelijk mijlenver van af. Bijzonder goedkoop werkje dat barst van de plotholes die op een gegeven moment behoorlijk gaan vervelen. Niet grappig, gewoon slecht en irritant. 1* nog voor de de uitspraken van de assistent van die dikke gast.