• 9.371.622 stemmen

Day of the Bad Man (1958)

Western | 82 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: Decision at Durango / Point of Decision / Law of the Trigger

Geregisseerd door: Harry Keller

Met onder meer: Fred MacMurray, Joan Weldon en John Ericson

Plot Day of the Bad Man

"HE TURNED KILLER...for one day!"

De rechter James Edward Scott veroordeelt een moordenaar tot de doodstraf. Vier van zijn vrienden komen naar de stad om de man te bevrijden. De burgers en sheriff Barney Wiley willen er zich makkelijk vanaf maken en vragen zich af of één ophanging zoveel bloedvergieten waard zal zijn, maar de rechter weigert de moordenaar te laten gaan. Alleen geholpen door Sam Wyckoff neemt de rechter het tegen de bende op.

Judge Jim Scott

Howard Hayes

Silas Mordigan

avatar van lezertje

lezertje

Zeer genietbare western. Het verhaaltje van de eenling die het tegen een bende moet opnemen, en daarbij ook nog eens onder druk wordt gezet door de gemeenschap die bang zijn voor wraak is niet helaal nieuw. Maar regisseur Harry Keller weet het verhaal met mooi uitgewerkte karakters te vertellen.

avatar van W.V.

W.V.

Volgens mij is dit een voorbeeld van een lopende band film welke in de vijftiger jaren werden gemaakt in Hollywood om tegenwicht te bieden tegen de opkomst van de televisie. Het verhaal vertoond veel gelijkenis met High Noon, MacMurray speelt de rol van een rechter die een dilemma heeft overeenkomend met die van Cooper in High Noon. Dit is een voorbeeld dat een naam als MacMurray geen garantie is voor in elk geval een middelmatige film, want die kwalificatie krijgt de film niet van mij. Het verhaal is nog iets waarvan je zegt oké, dat kan er mee door, maar de uitwerking faalt hopeloos. dat ligt ook volledig aan het acteren, alleen MacMurray haalt een voldoende, net aan, maar de rest is tenenkrommend slecht. Voeg daarbij dat, de voor een western noodzakelijke, mooie plaatsjes ontbreken, de actie zeer beperkt is en dan ook nog eens slecht geacteerd, de muziek is die welke standaard in veel westerns ten gehore word gebracht en zelfs het slot is zo abrupt dat ik het gevoel had dat ze aan het einde van de draaidag waren en maar niet de moeite hebben genomen om de laatste minuut fatsoenlijk in beeld te brengen. Nee deze film ga ik beslist niet meer kijken, ook niet als westernfanaat.