Genre: Horror / Komedie
Alternatieve titels: Samurai Princess / Samurai Princess: Devil Princess / Gaijinsploitation 2 / サムライプリンセス 外道姫
Japan
Geregisseerd door: Kengo Kaji
Met onder meer: Aino Kishi, Dai Mizuno en Mitsuru Karahashi
4,3 (978)
Gesproken taal: Japans
Plot Samurai Purinsesu: Gedô-hime
"A new samurai is born."
Ten tijde van de samoerai leven mensen samen met gemechaniseerde poppen. Deze poppen beginnen zich echter tegen de mens te keren. Om de mensheid te beschermen maakt Kyoraku, een geschifte professor, de ultieme en onverwoestbare vechtmachine in de vorm van een sexy samoerai krijgster: de Samoerai Prinses.
Gedôhime / Samurai Princess
Gekko
Renjyo
Mangetsu
Shachi
Ruri
Kocho
Kyoraku
Voor de mensen die het hele Machine Girl - Tokyo Gore Police verhalen, de volgende om naar uit te kijken.
Al lijkt de film iets meer weg te hebben van Versus.
Martin Van K
De film krijgt een Nederlandstalige release door Filmfreak distributie. Eentje om naar uit te kijken!
Goto
Gaaf, wou hem eigenlijk al bij amazon bestellen maar dan wacht ik nog wel even af.
Trailer ziet er erg leuk uit, al had er wel iets meer aandacht aan de belichting geschonken mogen worden.
Tonypulp
Heerlijke ''j-sploitation'' b-film smerigheid.
Alles wat ik er van had verwacht, de gore is weer adembenemend vet, ziet er ontzettend goed uit, daarnaast is het verhaal ook best tof.
Alleen nam dat verhaal af en toe de overhand, iets wat voor mijn gevoel in een TGP (Tokyo gore police) niet het geval was.
Nog een verschil, een duidelijk verschil, is de speelduur.
Hier is het slechts 80minuten waar het in TGP 110minuten waren.
De 80minuten zijn goed gevuld met genoeg actie en sterke gore momenten, maar in mijn optiek komt het nergens echt in de buurt van een TGP, maar op het niveau van een ''Machine girl'' zit het absoluut. Ik mis een beetje de vreemde creaturen, die zijn er nog steeds maar op 1 wezen na vond ik het weinig verassend.
Al met al wel echt geweldig weer, ontzettend genoten en kan niet wachten om meer te zien van dit fantastische sub genre!
Noodless
Ha, dat is goed nieuws. Ik heb hem al een paar weken in de kast liggen en nog niet gezien. TGP trouwens ook niet, maar wel Machine Girl en die vond ik al goed. Dus dat belooft
gorelover
heerlijk dit soort films.
tgp, machine girl.
meer, ik wil meer.
ga deze vanavond kijken, kan niet wachten.
Had beter gemoeten.
Wat mij betreft kan de film niet wedijveren met The Machine Girl en Tokyo Gore Police.
Er zitten genoeg leuke dingen in, maar visueel blijft het toch wat achter. Soms ziet het er allemaal té goedkoop uit. Ook de montage en het camera werk is bij momenten best slecht.
Bij The Machine Girl werd dit nog opgevangen door compleet maffe details, ook die missen hier een beetje. Ze zijn er wel, maar erg spaarzaam en soms ook gewoon herbruik. Doet weinig af aan de bij momenten erg leuke goor en weirdness, maar dit soort films vereist toch een maatje meer.
Verhaal was povertjes, zeker de intro zit erg slecht in elkaar. Verder niet zo belangrijk, maar ietwat minder flashbacks en dramatische momenten, zeker als het stylistisch al niet helemaal loopt.
Resten wél 80 erg vlotte minuten met lekker veel over-the-top gore, wat uberweirde zaken en pulp/cult potentieel van hier tot in Tokyo. Voor de liefhebber zeker een leuk tussendoortje, maar het betere werk zit toch elders.
scorpie
sorry, maar echt te erg voor woorden, zelfs één ster is hier nog teveel voor....
Maar voor de liefhebber van dit genre en veel goor is hij denk ik wel te doen, ik heb hem niet eens af kunnen kijken, na een uurtje had ik genoeg geleden.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Leuk weer!
Zoals gezegd niet even sterk als 'genre'-genoten als TGP (daarvoor is het middenstuk toch niet entertainend genoeg voor), maar desondanks weer vermakelijke gore-fantasie en een killer introductie. 3,5*
metterijks
wederom emmers met bloed en scheepsladingen met afgehakte ledematen. Ik vond deze film heel erg vermakelijk, en er zat ook nog eens een aardig verhaal in. ikben in korte tijd een behoorlijke liefhebber van dit genre geworden. Wel vond ik deze iets minder dan machine girl. 3,5
dominion
Slechtste J-Sploitation.
En dat licht ook helemaal niet aan mij want J-Sploitation behoort ook tot een van mijn favoriete genres.
Ik vond er echt niet veel aan terwijl er weer genoeg bloedfontijntjes en Japanse style gore in zit.
Vond het verhaal ook echt zo gigantisch flauw en het gaat ook echt helemaal nergens over.
Hier proberen ze ook grappig te doen en dat werkt dus ook voor geen meter.
Want vaak als ik Japanse Splatters kijk is het grappig omdat ze serieus proberen te doen maar dit was echt totaal niet grappig.
Dus ik zal hem dan nog wel een kijkbeurt geven om Jeroen een plezier te doen.
Maar nu houdt ik het op een 1,5.
1,5
Noodless
Kan totaal niet wedijveren met bv. The Machine Girl en TGP !
Visueel is het toch heel wat minder en het verhaaltje draait om niks. Ook de flashbacks stoorden hier enorm. Naar het einde toe wordt het wat beter met een paar maffe bloederige scènes.
Een zwakke J-Sploitation. 4/10
Vascago
Matige J-Sploitation. Vond vooral de humor dit keer een stuk minder dan in werkjes als TGP en Mutant Girls Squad. Ook veel minder maffe creaties en inderdaad ook visueel komt het er totaal niet in de buurt. Jammer, had hier toch een stuk meer van verwacht.
Richard_Voorhees
Redelijk, maar ook ik vind deze film toch een stuk minder plezant dan TMG, TGP, MGS en Vampire Girl vs. Frankenstein Girl. Apart, gezien de film haast het kortste duurt van de vier genoemde voorbeelden.
Visueel ziet het er soms niet zo fraai uit. De setting in het bos lijkt helaas ook niet zo te werken. Neem daar nog eens een onnodig lang uitgerekte seksueel getinte droom bij en monsters en mutanten die nergens het niveau weten te halen van de eerder genoemde voorbeelden.
Het splatter gehalte valt ietwat tegen, al kunnen we hier en daar toch weer genieten van de nodige hoeveelheid bloed, enz.
Het aparte is dat door de serieuze ondertoon (vooral veroorzaakt door de motieven van de hoofdpersonages om wraak te willen nemen) de humor een stuk minder goed overkomt.
De film heeft zo zijn momenten, maar weet helaas niet het heerlijke kolder niveau te bereiken dan een aantal andere genregenoten. Toch in vergelijking met een film als Zankoku Hanten en Reipu Zonbi toch weer een stuk beter. Een film die wat in het midden hangt.

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie