• 9.371.633 stemmen

Geregisseerd door: Spike Lee

Met onder meer: Kobe Bryant

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Kobe Doin' Work

Spike Lee volgt in deze documentaire één van zijn grote helden, NBA-ster Kobe Bryant een wedstrijd lang op de voet. Met behulp van 30 camera's wordt Kobe tijdens de belangrijke einde seizoens wedstrijd van zijn Lakers tegen de Spurs achtervolgd. De voorbereidingen in de kleedkamer, de team peptalks en de interviews na de wedstrijd completeren een doodgewone dag voor één van de grootste basketballers ooit.

avatar van Montorsi

Montorsi

Dat hebben we eerder gezien, maar dan met Zidane.

avatar van Hankieh

Hankieh

Bedoelen ze dan op de manier van die voetbal reclame dat hij het lijkt alsof de camera in hem zit?

(je weet wel die voetbal reclame dat ze een ster van zijn begin carriere volgen tot het grote succes)

avatar van Muggsy

Muggsy

Heel interessante documentaire als je iets afweet van het NBA-spelletje. Bryant’s uitleg bij iedere play die ze aan het lopen zijn werpt een heel ander licht op de wedstrijd. Het feit dat je iedere zin hoort die hij zegt op het veld toont verder aan hoe gepassioneerd hij is en leerde me vooral dat hij een veel hoger basketbal IQ heeft dan velen wel denken. Soms lijkt zelfs hij en niet Phil Jackson de hoofdcoach van zijn ploeg.

Vooral de stoten die hij uithaalt met Kurt Thomas (ex-New York Knick) zijn hilarisch en zijn wat mij betreft het hoogtepunt van de film.

Ik begrijp echter wel waarom deze documentaire niet op unaniem applaus is onthaald: wanneer mensen denken aan de NBA haalt men zich mooie passes en verpletterende dunks voor de geest, en deze film is nu net het relaas van een hele wedstrijd. Er komt daardoor nogal wat tactiek bij kijken en de hoogstandjes volgen elkaar niet in een verschroeiend tempo op. Desalniettemin was het voor mij, als Lakers-fan, een openbaring en heeft deze film aldus z’n 4 sterren dik verdiend.

(Foutje trouwens in de synopsis: het ging hier niet om een playoff-wedstrijd tegen de Spurs maar wel om de voorlaatste wedstrijd van het reguliere seizoen)

avatar van kb24

kb24

prachtige documentaire over één van de meest gepassioneerde basketballspelers die ik ooit heb zien spelen. De passie, het leiderschap, basketball-iq, en de liefde voor de sport maken het fantastisch om te zien voor de basketballkenner. Leuk is ook dat, de avond dat hij commentaar zou geven bij de beelden, hij 61 punten maakte in MSG. Geweldige speler en persoon.

avatar van mrwhite

mrwhite

het is leuk om eens een wedstrijd in een ander beeld te zien.

toch knap hoe kobi de leiding neemt,maar na zo'n 45 min half time dus had ik zoiets van pfff nu heb ik het wel gezien ben gewoon blijven kijken met de hoop om de belg didier mbenga te zien en kobi iets over hem ging vertelen.

voor mij blijft michael "air" jorden de grote nummer 1

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

kb24 schreef:

vind hem ook geweldig zie mijn gebruikersnaam

avatar van Thom1994

Thom1994

kobe bryant fan schreef:

vind hem ook geweldig zie mijn gebruikersnaam

Waarschijnlijk alleen omdat je fan van die man bent?

avatar van yeyo

yeyo

Waarom anders?

avatar van Thom1994

Thom1994

yeyo schreef:

Waarom anders?

Vaak kunnen docu's overschat worden omdat deze voornamelijk bekeken worden door fans/liefhebbers (vooral bij docu's over muzikanten en sporters etc.) Dit kan als gevolg hebben dat een waardeloze documentaire zwaar overrated wordt vanwege een aantal fans die een 5* geven.

Op IMDB zie je het cijfer ook al een behoorlijk stuk lager dan het cijfer op MM.

avatar van Miron

Miron

Wauw

dit moet ik zien!

Ik sluit me aan bij Muggsy hierboven, al ben ik niet bepaald Lakers fan .

Maar heb zeker veel respect voor Kobe en ook voor Spike Lee. Het leek me aanvankelijk een nogal lastig project en na een minuut of 20 bleek dat ook wel uit te komen. Een hele wedstrijd, hoe mooi in beeld gebracht ook, die allang gespeeld is en waar Kobe offscreen op becommentarieert is wel erg doorbijten.

Na verloop van tijd echter raakte ik erg toch wel in meegetrokken.

Onlangs was hier op het forum een discussie hoe snel die Amerikaanse sporten gaan en dat er geen tactiek bij komt kijken etc. Deze docu is het beste bewijs hoe anders het allemaal is. Het is boeiend om te zien hoe anders zo'n wedstrijd in elkaar zit dan je normaal lijkt te zien.

Veel verschillende plays, veel communicatie onderling, veel werken en vechten en intelligent zijn. Plus een enorm spelplezier.

Ook het trashtalken onderling is hilarisch.

Origineel project dat echter alleen geschikt is voor NBA liefhebbers.

avatar van danuz

danuz

Aardig kijkje in een wereld waar ik rond mijn 10e het contact mee ben verloren (ik moet nog ergens stapels basketbalkaartjes hebben liggen). Veel van de vaktaal was dan ook abracadabra en dit kan volgens mij alleen écht interessant zijn voor de basketbalfans. Ik kreeg wel een spark van passie en enthousiasme mee hoor, iets wat de documentaire voor mij toch wel kijkbaar maakt.