• 9.370.282 stemmen

Der Kongreß Amüsiert Sich (1966)

Komedie | 96 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: Le Congrès s'Amuse / Congress of Love / Lovers and Kings

Oorsprong: West-Duitsland / Oostenrijk / Frankrijk

Geregisseerd door: Géza von Radványi

Met onder meer: Lilli Palmer, Curd Jürgens en Paul Meurisse

Gesproken taal: Frans en Duits

Plot Der Kongreß Amüsiert Sich

Wenen 1965. Terwijl een groep toeristen een wassenbeeldenmuseum bezoekt, stoppen ze voor het beeld van prins Metternich. Opeens vinden ze zichzelf terug in de tijd, 150 jaar in het verleden, tijdens het Weense congress van 1814-1815. Rondom de Russische Tsaar, Alexander I, hebben zich de koningen van Bavaria, Würtemberg, Pruisen en Denemarken geschaard. Zij moeten de toekomst voor Europa veilig stellen, wat wordt bemoeilijkt door de sluwe kanselier Metternich, die zelf onder druk wordt gezet door graaf Talleyrand, de Franse vertegenwoordiger. Alleen hebben de heren niet zo'n zin om te praten, ze feesten liever.

Zar Alexander I. von Russland

Baron Stefan Abonyi

Juwelier Semmelbein

avatar van stephan73

stephan73

Ik ben al niet zo dol op kostuumfilms en deze komisch bedoelde film was (ondanks dat het best wel mooi gefilmd was) niet de moeite.

Het leek wel of de makers geen idee hadden wat ze nou moesten maken: een serieuze kostuumfilm, of een schlagerfestijn? Want af en toe werd er gedacht dat het waarschijnlijk erg leuk zou zijn als er opeens een swingend jaren '60 schlager nummertje werd opgevoerd!

Nou ben ik niet vies van wat jaren '60 schlager, maar niet in deze setting!