• 9.377.395 stemmen

Met onder meer: Anneke Blok, Mamoun Elyounoussi en Gaite Jansen

Gesproken taal: Nederlands

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Coach

Suzanne voelt zich schuldig over haar luxe leven en geeft zich op voor het project Coach. Ze helpt hiermee de Marokkaanse jongen Soukri. Enthousiast gaat ze aan de slag, totdat blijkt dat ze er veel mee op het spel zet.

Suzanne van Meeteren

Sjarma Eouzzani

Tennis teacher

avatar van dvd-me

dvd-me

Het verhaal klinkt wel aardig, maar word de film ook zo?....

Op tv:

12 april, 20.15 uur

avatar van gotti

Hoewel de clichématigheden niet geheel ontweken kunnen worden is Coach toch een prima film. Vooral de scènes tussen Mimoun Elyounoussi en Gaite Janssen zijn erg sterk.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik ga hem zeker zien, al is het omdat het ''gratis'' op TV komt. En het sluit mooi aan op mijn twee favoriete series van dit moment.

stephan73

Aardige Telefilm met een goede rol van Mamoun Elyounoussi, die soms iets teveel Scarface nadoet. Ook de rest van de cast is goed. Maar ik kan het net geen voldoende geven.

avatar van Boothead

Boothead

Iemand enig idee welke actrice 'Fleur' speelt?

avatar van Hankieh

Hankieh

Meer dan prima filmpje

Ook Gaite Janssen is erg goed

Boothead schreef:

Iemand enig idee welke actrice 'Fleur' speelt?

avatar van Nelusje

Nelusje

Was een erg leuke Nederlandse film. Kan zeker mee met de betere!

avatar van Glacius

Glacius

Wel een aardige film.. De film had meer komische elementen dan ik had gehoopt. Eigenlijk gewoon een feel-good film.

Ik dacht persoonlijk dat ik een echt drama voorgeschoteld zou krijgen.

Dat vind ik toch wel jammer.

avatar van Quido

Quido

stephan73 schreef:

De scènes waarin ie dat doet, doet is dat toch bewust?

avatar van wwelover

wwelover

Een vermakelijke Nederlandse film. Geen niveau Alles is Liefde, maar wel af en toe zelfde stijl, met de muziek. De muziek was overigens ook goed gekozen. Paar heerlijke nummers zoals Street Spirit van Radiohead.

Het verhaal van Coach is deels origineel en deels erg voorspelbaar. Het coach gedoe is leuk bedacht. Maar ja de relatie tussen twee culturen is natuurlijk niks nieuws, en om eerlijk te zijn werd daar ook niet echt op een vernieuwende manier mee om gegaan. En ja de verschillende culturen zijn dan wel goed in beeld gebracht, alleen is het allemaal wat te overtrokken. En de relatie tussen vader en zoon is een beetje a lá Billy Elliot. De boodschap van de film over vooroordelen komt wel over, alleen is de film natuurlijk één grote ophoping van cliché voorbeelden.

De film heeft een uitstekende cast. Anneke Blok is leuk alleen af en toe is het wat te veel wat ze geeft. Mark Rietman is in zijn kleinere rol erg leuk, zeker de droge opmerkingen zo nu en dan brengt hij leuk. Mamoun Elyounoussi is voor mij een totaal nieuw iemand, blijkbaar al een nominatie op zak voor het Paard van Sinterklaas. Maar hij doet het erg leuk, alleen hoop ik niet dat hij uiteindelijk bij de Shouf Shouf groep valt en daarmee zijn talent laat liggen. En ja Gaite Jansen, kan enkel zeggen "Wow!" Wat een talent. Kan een grote worden samen met Marloes van der Wel. En ja qua looks zit het ook meer dan goed.

Nou geen hoogstaande film, maar voor een tele-film uiterst vermakelijk en toch wel boeiend.

avatar van Montorsi

Montorsi

Jongens, wat een flater dit. Een enorme berg van ongeloofwaardige scenes en clichématige elementen, met een stel acteurs van het niveau van de lokale toneelclub. Al die wendingen zijn te voorspelbaar om nog maar serieus te nemen. De muziek nekt de film verder volledig, Radiohead in een film over multiculturalisme, gedweep met Simon and Garfunkel, je bedenkt het niet...

Zeer slecht, en hopelijk geen indicatie voor het niveau van de andere telefilms dit jaar.

avatar van SelmaDuim

SelmaDuim

Wel een aardige film, maar het blijft toch een beetje een slap aftreksel van Najib en Julia. Najib en Julia is, mede door de lengte, beter uitgediept en laat veel beter de twee conflicterende milieus zien. Best een aardige film, prima geacteerd, maar doordat dit al eerder en beter is gedaan, kom ik niet veel verder dan 3*.

Quido schreef:
De scènes waarin ie dat doet, doet is dat toch bewust?

Klopt, maar na een paar keer wist ik wel dat hij Scarface goed vondt. Hij herhaalde het te vaak, zoals ook net voor zijn optreden!

avatar van Glacius

Glacius

Hankieh schreef:

Meer dan prima filmpje

Ook Gaite Janssen is erg goed

Zeg je dat om haar uiterlijk ofwat?

Ze steekt er immers nergens in de film bovenuit kwa acteren.

Daarmee zeg ik overigens niet dat ze slecht acteert, maar ik vind het apart dat iedereen haar specifiek benoemt op acteergebied betreft deze film.

avatar van speranza

speranza

Ik heb me prima vermaakt met deze film. De muzikale ondersteuning, zoals Mrs. Robinson van Simon & Garfunkel en Street Spirit van Radiohead sluit goed bij het verhaal aan. Gaite Jansen acteert goed. Het is zeker geen straf om naar deze jonge dame te kijken.

avatar van Boothead

Boothead

Gaite Jansen

Ik denk dat ik namen door elkaar haal. want ik bedoel de blonde vriendin uit de bibliotheek.

avatar van SelmaDuim

SelmaDuim

Gaite Jansen

Nee, Gaite Jansen speelt Sophie. Loes Haverkort speelt Fleur.

avatar van Nomak

Nomak

Tja wat kan ik zeggen over deze film. Het was zeker niet slecht, maar op enkele punten werd ik teleurgesteld. Hij is wel een herkenbaar personage die Soukri, maar ik kan weinig respect voor hem opbrengen. Liegen tegen je ouders en iedereen die het beste met je voorheeft. Je eigen vader slaan, en telkens weglopen als er problemen zijn.
Het meisje, Sophie heet ze geloof ik, wordt wel erg snel verliefd op de zwijgzame Soukri. Vreemd, omdat ze in eerste instantie helemaal niets met Marokkanen te maken wou hebben.
Ook het happy end was erg jammer, het was natuurlijk beter geweest als Soukri terug naar Marokko was gegaan. Dan zou je als kijker een slecht gevoel krijgen waardoor de film langer blijft hangen.
Voor de rest is het een prima onderhoudend filmpje over de culturele kloof die er bestaat tussen de Nederlandse en Marokkaanse mensen in deze film, en de problemen die daaruit voortvloeien.

Groot pluspunt was Soukri's vader, hij zet een geloofwaardig personage neer. Prima geacteerd van de man.
Ook de ruzie tussen Soukri en zijn vrienden, en de ruzie met zijn vader was goed in beeld gebracht.

avatar van robertus65

robertus65

Vrij standaard allemaal, vol met vooroordelen, clichés en open deuren.

Het verhaaltje en de personages zijn dus Hollywood plat, maar voor de rest kon ik er wel naar kijken, dus zo slecht was het niet.

Ik dacht al, ik ken die Marokkaanse speler ergens van. En ja, hij speelde dus in Het Paard van Sinterklaas (en het vervolg).

Én in Polleke...

SelmaDuim schreef:

Nee, Gaite Jansen speelt Sophie. Loes Haverkort speelt Fleur.

Inderdaad. Ik haalde de namen door elkaar!

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik vond het acteerwerk zeer matig tot slecht, vooral die dame van de HEMA-reklame (stem) was tenenkrommend slecht.

En die ingetogen 'knuffelmarokkaan' vond ik ook maar niets, een duidelijke en zwakke poging om de marokkanen een beter imago te geven. Het verwachte einde deed de film ook niet echt goed.

avatar van Nasir

Nasir

Ik vond er niets aan.

Tenenkrommende dialogen, zwak acteren (behalve Anneke Blok, die was aan het overacteren) en camerawerk. Heb het intussen al gezien met dit soort verhaaltjes.

De enigste scene die ik goed vond was de ruzie tussen vader en zoon in de garage, maar voor de rest is dit gewoon een flutfilm.

avatar van Tripler

Tripler

Zwak (met een hoofdletter Z) op vrijwel alle vlakken.

Film heeft tevens minachting voor de kijker, die geacht wordt alles te slikken.

Hier en daar ook nog eens behoorlijk belachelijk en onzinnig.

Logica ver te zoeken.

Absoluut voor de vergetelheid...

Overslaan!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De eerste in de nieuwe reeks telefilms is een heel behoorlijke komisch drama over een moeder die iets te graag meedoet aan een project om een jonge Marokkaan te coachen. Haar onuitstaanbare ijver mondt uit in een drama als de jongen blijkt te hebben gelogen naar zijn eigen ouders. Ik vond het wel een grappig verhaal dat mooi aansluit op hoe in onze maatschappij met goede bedoelingen is geprobeerd om de kloof tussen volledige autochtonen en nieuwe generaties Nederlanders, te dichten. Vaak waren die bedoelingen echter zo hol als wat en heeft het tot vele flaters in het politieke beleid geleid. Het probleem aan deze film is dat de karakters soms wel erg karikaturaal zijn. Zo wordt er toch wel een pijnlijk racistisch onderscheid gemaakt tussen ''goede'' Marokkanen, de knappe Soukri, en ''slechte'' Marrokanen, zijn lelijke dorpse vrienden. Ook de hele bovenklasse wordt wel erg simplistisch voorgesteld met hockeymeisjes, botox en verhoudingen. Toch vind ik het best een aardige poging om eens een andere kant van het multi-culti dilemma te tonen dan het gebruikelijke shouf shouf schnitzelparadijs. Het drama is uiteindelijk zwaarder dan je in eerste instantie zou verwachten van het wat lichtzinnige begin.

avatar van starbright boy

Afgelopen zondag bekeken en het zakt alweer erg, erg snel weg. Een film die helaas vooral heel voorspelbaar was en met grote halen door het verhaal heenstapt. Daardoor verzandt de poging om genuanceerd te zijn toch weer in veel makkelijke karikaturen en is de verliefdheid tussen Soukri en dochterlief nauwelijks geloofwaardig.Het is vooral aan de leuke rol van Blok te danken dat de film nergens onuitstaanbaar wordt, maar heel veel vond ik het niet voorstellen.