• 9.373.593 stemmen

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Thanakorn Pongsuwan

Met onder meer: Preeti Barameeanant en Arucha Tosawat

Plot Fireball

"No Rules, No Mercy, Only the strongest will survive."

Wanneer Tai wordt vrijgelaten uit de gevangenis, vindt hij zijn tweelingbroer Tan in een coma nadat hij de wereld van Fireball betrad. Fireball is een ondergrondse sport die op basketbal is gebaseerd. Tai wordt zelf ook lid van de sport, om te ontdekken wat en hoe het gebeurde. Hij zweert wraak te nemen...

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Deze zal ik wel moeten bekijken... Trailer ziet er gek uit.

avatar van CrazyMovie

CrazyMovie

Ik heb hem gezien en hij was superrrr

avatar van J.T.O

J.T.O

2 keer 4,5 sterren? En op IMDB 4.5 van 83 stemmen. Hhmm..toen ik de trailer toendertijd zag op Twitch was ik niet zo onder de indruk, vooral het geluid was amateuristisch of slecht getimed?

Heerlijk actiefilmpje.

Draait rond 4 matches and 1 training, de rest is een beetje opvulling die uitlegt waarom het team meedoet aan de Fireball wedstrijden.

De digitale look is een beetje flets tijdens de dramatische stukken maar wordt optimaal benut tijdens de actiescenes. Heerlijk vlotte en snelle wedstrijden, mooi en actief in beeld gebracht. Kan Mann nog wel wat van leren.

't Is meer knokken dan basketball, hoewel de balans in de tweede wedstrijd er best mag zijn. Verder erg cool en best rauw allemaal. Extreem genietbaar actiefilmpje, zo mogen ze er meer maken.

4.5* en een uitgebreide review

avatar van J.T.O

J.T.O

Misschien dat ik 'm later nog kijken, ben wel benieuwd dan. Actiefilmpje kan er altijd makkelijk tussendoor en zo.

avatar van yeyo

yeyo

Waar zagen jullie deze film? Lijkt me niet echt gemakkelijk om te vinden of vergis ik mij?

Heb hem gezien. Bestwel een leuke actie film.

avatar van Zinema

Lekker.

Want ondanks de suffe soundtrack, de chaotische camera, de (soms) vreemde montage en een aantal goofs (met als dieptepunt het heftig bebloede gezicht van de coma-twin, dat 1 seconde later niet meer bebloed is), is dit actie met een hoofdletter A.

Martial arts zoals het bedoeld lijkt te zijn. Vuig, furieus en sierlijk tegelijkertijd. En dat zonder enige bemoeienis van Jaa. En dan doen 'n aantal foutjes en 'n voorspelbaar verhaaltje er niet zo heel veel toe. Want de gewelddadige vecht-basketball-mix werkt uitstekend.

Goed.

avatar van belchinees

belchinees

Mwa, ik was er niet wild van. Het had natuurlijk wel iets die basketball-fights, zoiets hadden we nog niet gezien (hoewel een Witselleke toch al aardig in de buurt komt).

De wedstrijden zijn genietbaar, de ene al wat beter als de andere. De laatste fight vond ik slecht, een anti-climax als het ware.

Ik had de wedstrijden graag met iets meer basketballet gezien - zoals Iq mooi deed in de wedstrijd met de knuppels ed -, en minder gevecht. De eerste wedstrijden zijn nog ok, en die training op het appartement was ook leuk, maar dat einde jongens..

Wat mij erg stoorde was die camera, godjandorie wat een pretbederver. Constante beweging van de camera en de voze flitsmontage zorgde voor een onduidelijk en onoverzichtelijk beeld van de gevechten.

Drama-gedeelte aka verhaal boeit ook niet echt.

Het was niet echt wat ik gehoopt had te zien.

Een magere 2.5* dan maar.

avatar van Jesu

Jesu

pottemenneke schreef:

Heb hem gezien. Bestwel een leuke actie film.

Je kunt hem downloaden van een torrentside

Zoals elke film, what's your point? Overigens aan te raden een andere film te downloaden want dit was grote bagger.

avatar van Raffael77

Raffael77

Wat deze film zo slecht maakt is het acteer werk, maar ik vond het filmwerk erg matig en reken ik mee als minpunt.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Erg leuk filmpje.

Tempo is goed, entertainmentswaarde lekker hoog en die training (in dat flatgebouw) en de laatste wedstrijd zijn toch echt wel epic te noemen.

Drama stukjes waren helaas wel erg cheesy en de ondersteunende muziek was hier ook gewoon kut. Karakterontwikkeling en verhaaltje kon me eigenlijk ook totaal niet boeien, zat meestal weer te wachten op de volgende wedstrijd of training.

De HD-beelden waren over het algemeen best mooi maar soms ook weer erg flets. Actiescènes waren dan weel weer erg mooi. Toch had de cinematografie wel wat preciezer en verzorgder gemogen. Nu werden camerabewegingen soms te laat gecut en zaten er wat 'zinloze' shots tussen, al viel dit nauwelijks op door de hyper montage.

avatar van RickZ

RickZ

Thaise knokfilm rondom potjes basketbal, met bloederige actie, en met nepperige drama-scenes.

avatar van fragm0nkey

fragm0nkey

mja leek net of je constant in een game zat met wat cut scenes

einde is kut maar film is verder op zich best aardig

avatar van Goto

Goto

Gaaf filmpje

In eerste instantie leek dit op een teleurstelling uit te lopen. De warrige camera en montage zorgden ervoor dat de actie totaal niet tot z'n recht kwam. Het eerste gevecht, (niet de eerste match) was dan ook tien keer niks. Gelukkig worden de gevechtscenes steeds beter. De eerste match is nog wat matig, maar bij de tweede zit er al een lekker wow gevoel. De laatste 2 matches zijn niks minder dan verbluffend en kunnen zich meten met de actiescenes uit een Ong-Bak. Ook nog een pluim voor het freerunning stukje, blijft altijd gaaf om te zien.

Visueel is het niet altijd even sterk, maar de matches zien er sterk uit, niet in het minst dankzij de belichting in die scenes. Het dramagedeelte is bedroefend, maar gelukkig blijft dat goed op de achtergrond. De soundtrack doet verder z'n ding en weet noch te imponeren, noch te irriteren. Verder gewoon een erg sterk actiefilmpje dat helaas ietwat moeizaam op gang komt.

3.5* Dik!

yeyo schreef:

gewoon verkrijgbaar in de frs of op bol.com

• 1931 stemmen

Best fijn actiewerkje weer. Ik kan de combi met basketbal (met basketbal als ex-sportclubje) wel waarderen. Alleen me zorg daarbij kwam ook uit, dat het als mix nog niet vlekkeloos samengaat, en voornamelijk op vechten neer komt. Nu is dat ook fijn om te zien en krijgt het wat tegenwicht door een match waar de mix weer wel goed gedaan wordt.

Wat fijne variatie in de matches: de staven, de regen (enige minpunt: kleine vlekjes op de camera), en los daarvan het stukje freerunning.

Tussen de matches door wordt tijd besteed aan in de karakters komen en hun verhaal meegeven (de opbouw voelt wat ongebruikelijk aan, maar zeker niet storend), alhoewel de stukjes soms net iets te lang aanvoelden en ik zat te wachten op de volgende match.

Cast doet het goed.. doet wat ze moeten doen: puike vechtscenes afleveren. Onze 'kale' hoofdrolspeler deed me wel wat denken aan Ki-Duks ''Bad Guy''.. hmm..

De remmen gaan natuurlijk los in de final match die ik, ondanks een paar spectaculaire trappen en een leuk grondgevecht met water omhoogspattend rond de betrokkenen, toch net iets grandiozer had verwacht (nja laat ik het zo zeggen had het wat anders verwacht: dat ze wel tegen 5 zouden moeten en in het begin gewoon even echt wat asskicken hadden laten zien en daarna pas de struggles kwamen)

avatar van DVD-T

DVD-T

Mijn 2e thaise actiefilm in een week tijd, eerder zag ik al Chocolat, en die is me toch iets beter bevallen.

Fireball heeft niet veel om het lijf. Het zijn een paar heerlijke actiescènes die verpakt zitten in een flutverhaaltje. Verhaal is erg mager, dat is nog niet het probleem. Wel was de erg overtrokken drama een doorn in het oog. Oninteressant en erg over the top gespeeld. Daarnaast haalt het ook iedere keer het tempo uit de film. De actiescènes zijn dan wel een lust voor het oog, heerlijk geschoten en lekker bruut. HD voegt echt iets toe, al is het vele geschud met de camera's soms erg irritant en komen sommige shots niet helemaal goed uit de verf. Door die rare bewegingen komt de actie waar het om draait net buiten beeld, en dat is toch wel een beetje jammer. Verder heb ik me wel met de film kunnen vermaken, waarbij de 2e match er echt uitsprong.

avatar van RM026

RM026

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

RM026 schreef:

Ik vond de camera beelden zeer irritant. werd er beetje duizelig van.. *2,5

Vond de camera beelden op zich wel meevallen, de actie scenes waren wel duidelijk te zien en petje af voor de acteurs die hun stunts zelf doen.

Het verhaal was alleen slap jammer genoeg.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik vind basketbal een typische sport.

Een combinatie van basketbal en vechten ineen is hier echter best spectaculair uitgewerkt. Fireball weet zich moeiteloos te onderscheiden van Amerikaanse vechtfilms als Fighting (2008) en Never Back Down (2008) dankzij een dynamische cameravoering, een minimum aan drama ( wel cheesy overigens ) maar vooral dankzij een unieke combo van sport en vechten. De kleurenpracht van de poster hierboven wordt helaas nauwelijks waargemaakt, alhoewel de film er op visueel vlak best mag wezen, oogt het allemaal nog wat flets af en toe.

De speelse training en de wedstrijden zijn uiteraard de grote attracties van deze vermakelijke vechtfilm. Een nipte 4*

avatar van Phantasm

Phantasm

RM026 schreef:

Ik vond de camera beelden zeer irritant. werd er beetje duizelig van.. *2,5

Dat ben ik helemaal met je eens. Ik vond de gevechten eigenlijk ook veel te snel gaan, had wel wat beter in elkaar gezet kunnen worden.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Fijn.

Maar niet bijster bijzonder. De combinatie van basketbal en hard knokwerk is opvallend geslaagd. Het maakt de gevechten een stuk dynamischer. Daar zorgt de haast panische cameravoering ook wel voor, ontzettend hectisch maar wel met véél kunde.

Het laatste gevecht is wat mij betreft het hoogtepunt. Doet er een goed schepje bovenop, gooit er wat slow-mo's tegenaan en het wordt ietsjes rauwer. De setting bevalt ook goed. Hoewel niet zo tof als het (te korte) segment in de regen, die is echt waanzinnig!

Het té sentimentele plot had er grote moeite mee om mijn aandacht vast te houden. Gewoon een te hoog 'het-moet-maar' gehalte buiten de gevechten om. Dat begint me na een tijdje wel tegen te zitten binnen 't Thaise actie-genre. Fireball eindigt hiermee op een kleine 4*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Lethal Strike zal het volgende werk van Pongsuwan worden. Een Thais knokfeestje in 3D, dat klinkt wel leuk .

het 3D boeit me niet, maar dat knokfeestje heb ik wel zin in

avatar van dominion

dominion

In 3D lijkt me wel interessant .

avatar van rcgeukes

rcgeukes

Goede actiefilm,

Gewoon ouderwets knokken zoals het hoort en zoals alleen aziaten dat kunnen. Soms wel een beetje onrealistisch. Daarnaast vind ik het format van basketbal waarin alles geoorloofd is wel goed bedacht. Ook dat na 1 keer scoren de wedstrijd afgelopen is maakt een hoop goed.

Vermakelijke film inclusief maffiapartijen met verschillende belangen.

Kortom een 3.0

avatar van gauke

gauke

Qua opzet is deze tragische, spannende en ook clichématige film niet slecht met beelden van geweld, ruwe gevechten en ellende en armoede die indruk maken. Tegenvallend is dat ieder straatgevecht op elkaar lijkt (waarschijnlijk komt dat omdat de meeste acteurs deze vechtsport niet machtig zijn) en daardoor lijkt de film te lang te duren. Ook het einde kent geen verrassing en ook het zenuwachtige cameragebruik is geen pluspunt.

avatar van FillumGek

FillumGek

Basketbal vind ik normaal gesproken een doodsaaie sport om naar te kijken, maar dit is heel andere koek. In Fireball mag je namelijk je tegenstanders in elkaar slaan en dan wordt de sport toch al een stuk spectaculairder. Het is alleen jammer dat de mix niet zo goed is gelukt, want het draaide veelal om de gevechten zonder dat de bal in de buurt was.

Het dunne verhaaltje is niet zo interessant, maar de cast maakt er wel wat leuks van. Een paar aardige badguys en de hoofdrolspelers doen ook hun best. De soundtrack was soms aardig, maar soms ook slecht gekozen. Maar waar ik me het meest aan stoorde was de schuddende camera tijdens de actiescenes. Klappen waren soms niet goed of geheel in beeld gebracht waardoor het aan impact miste. Sowieso werd ik door geen enkel gevecht weggeblazen helaas. Dat had beter gekund. Toch is het een lekker snel actiefilmpje

avatar van Shinobi

Shinobi

Meer Muay Thai dan basketbal.

De combinatie van basketbal en Muay Thai is redelijk geslaagd, al is het meer knokken dan basketballen. Alleen in de eerste wedstrijd was dit nog wel een beetje het geval met Iq die wat leuke moves liet zien.

Maar de knokactie die er vertoond wordt is wel goed te noemen.

Het (drama)verhaaltje zelf is niet echt interessant, er wordt heel snel wel getoond wat ieders motief is om mee te doen aan Fireball om toch nog wat achtergrondverhaal aan de bijrollen te geven.

Het camerawerk en de montage vond ik toch ietwat matig, de actie werd niet goed/onoverzichtelijk in beeld gebracht waardoor ik er helaas niet helemaal inzat.

2,5 Sterren.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Gaaf.

Vermakelijk actie wraakfilm waarbij een fireball speler ( een variatie van basketbal waarbij er op los mag worden gevochten) in coma raakt en zijn tweelingbroer zijn rol overneemt. Hierdoor ontstaat er een lichte vorm voor een dramatisch verhaal en krijg je meer sympathie met de hoofdrolspeler. Mede daardoor ervaar je net een beter verhaal in deze film. Overigens gaat buiten deze gedaanteverwisseling de rest van de film uiteraard vooral over fireball en bied deze film brute actiescene's maar juist weinig basketbal. De focus ligt meer op de vele gevechten.

Einde was echter eens een keer heel wat anders dan ik van tevoren zou verwachten.
De hoofpersoon sterft door fireball en zijn tweelingbroer komt uit zijn coma en is vastbesloten om ook weer wraak te nemen om de dood van zijn tweelingbroer.
Op naar deel 2?