• 9.377.914 stemmen

Die Hölle von Manitoba (1965)

Western | 92 minuten

Genre: Western

Alternatieve titels: A Place Called Glory / Glory City / Un Lugar Llamado 'Glory'

Oorsprong: West-Duitsland / Spanje

Geregisseerd door: Sheldon Reynolds

Met onder meer: Lex Barker, Pierre Brice en Gérard Tichy

Gesproken taal: Duits

Plot Die Hölle von Manitoba

"Two men who faced many guns together...now face each other......!"

Glory City houdt een jaarlijks terugkerende schietwedstrijd tussen twee top gunslingers. Er duikt een geheimzinnige Fransman op, die zich Reese noemt en hij meldt zich aan bij de burgemeester. Reese wil de plaats innemen van een gunslinger die zich had opgegeven, maar die hij heeft gedood. Om de tijd te doden bezoekt Reese het nabij gelegen stadje Powder City, waar hij Clint Brenner leert kennen en waarvan hij niet weet dat die zich ook heeft opgegeven voor de schietwedstrijd. Beide gunfighters raken met tegenzin betrokken bij een conflict van de rancher Seth Grande met zijn rivaal rancher Jack Villaine. Villaine heeft outlaws ingehuurd om Seth te bestrijden. Clint had ooit een relatie met Seth's dochter Jade Grande, die nu een verhouding heeft met Villaine. Clint en Reese voelen zich gedwongen partij te kiezen tussen Seth Grande en Jack Villaine.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Zaterdag 14 febr. a.s. op de ARD!

avatar van Brix

Brix

• 19683 berichten

Zojuist op de Duitse TV gezien.

Niet onaardig voor een Duits/Spaanse co-productie.

Het ziet er in ieder geval 'Amerikaanser' uit dan de Karl May verfilmingen.

Goed uitziende sterren Barker en Brice (deed mij aan Rock Hudson denken)- en de mooie Marianne Koch.

Barker weer wat stijfjes, zoals meestal.

Ik kreeg bij hem vaak de indruk dat hij zelf niet geloofde in de rollen die hij speelde.

Dat was al in zijn Tarzan periode zo.

De shoot-out op het einde van de film is een lachertje (letterlijk!)

avatar van stinissen

Vannacht te zien op TV > ARD > 03:00 uur

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik heb gisteravond deze redelijke western, Place Called Glory City vanuit eigen collectie gezien. De film is geen hoogvlieger maar best wel vermakelijk met voldoende actie. Maar geen voldoende.