Coming Soon (2008)
Thailand
Geregisseerd door: Sopon Sukdapisit
Met onder meer: Chantavit Dhanasevi
Plot Coming Soon
"When the movie ends it's not really the end."
Chain, een jonge filmoperateur, besluit om samen met Yod een nieuwe horrorfilm illegaal op te nemen. Chain valt in slaap tijdens de vertoning en wordt wakker om te ontdekken dat Yod al weg is, zonder zijn camera mee te hebben genomen. Chain begint nu bang te worden.
Verrassend sterke Thaise horror,
Over het algemeen doen Thaise horror films het wel goed bij mij, en deze is daarop zeker geen uitzondering.
Alles behalve, dit is toch wel één van de betere.
Het is een typische geest film, al zul je daarbij weer denken aan een bleke vrouw met lang zwart haar, maar dat is hier niet zo!
En dat maakt het toch wel beter, ik ken dat nou onderhand wel, wat je hier krijgt te zien is iets meer de Hollywood achtige kant op, verminkt (Deed me denken aan wrong turn) en gestoord.
Verhaal is leuk, en daarbij krijg je een toffe locatie (Bioscoop) waarin het zich voor een groot deel afspeelt.
Het begint meteen goed, niks geen op gang komen, je word er echt midden in gegooid.
En met een hoog tempo draaft de film door, en de schrik-momenten volgen elkaar op, de één iets origineler dan de ander.
Hij duurt slechts 80minuten, die aanvoelen als een half uurtje, voor je het weet zit het erop.
En natuurlijk zit er een plot twist in, die overigens ook aardig is gevonden!
Erg geslaagd dus, verbaast me dat er nog geen reacties zijn, op imdb ook al zo weinig, terwijl dit toch niet onderdoet voor de meer bekendere films, zeker een kans geven!
Beter dan verwacht.
Weer eens een Aziatische horror zonder een bleek meisje met gitzwart haar. Leuk voor de afwisseling, want die bleke meisjes ken ik nu intussen wel. Hier is de geest verminkt, en uit op de wraak! (duh!)
De setting is in ieder geval goed. Een bioscoop; grote, donkere zalen en lange, nauwe gangen met felle TL-buizen. Het acteerwerk is behoorlijk en de film is nog verrassend spannend. Dit komt vooral door de beklemmende sfeer, zenuwslopende scenes en hier en daar een goed getimed schrikeffect, hoewel het niet 100% werkte bij mij. Het verhaaltje stelt ook niet zo veel voor al is de plotwending, hoewel ik het al een beetje zag aankomen, toch best sterk te noemen.
De geest ziet er dus goed (slecht) uit hoewel ik tegen het einde aan een beetje moest denken aan Evil Dead taferelen, wat hier natuurlijk ongepast is. Erg sterke scene trouwens waarin Shomba werd opgehangen.
Verder duurt de film precies lang genoeg. Kortom; geslaagde horror.
JacoBaco
Het wordt tijd dat ik ook is aandacht ga besteden aan o.a. Thaise Horror.
hannes64
- 1926 berichten
En alweer een topper.
Gewoon lekker achterover met je vriendin, een klein lampje aan, en je avond is weer perfect.
1 van de betere aziatische thrillers.
Ik hou er wel van.
4 ***
JacoBaco
Af en toe zit er wel is een horrorfilm van Amerikaanse bodem bij die wel goed is, maar niet vaak.
Dus word ik inmiddels wel is doodmoe van blonde wijven met een flinke bos hout voor de deur die ook nog is 1 voor 1 worden afgeslacht of altijd maar die prettyboys, maar ook het bekende pispaaltje/nerd van de groep mag in zo'n film niet ontbreken. En tegenwoordig moet het allemaal gepaard gaan met humor.
Maar dan nu Coming Soon. Dit is ronduit de beste Thaise Horrorfilm die ik ooit heb gezien.
Waarom? Omdat het de eerste is die ik heb gezien en gelukkig vind ik de film beter dan de gemiddelde Amerikaanse horror.
Het voelt allemaal lekker fris aan, maar het voelt vooral aan als horror. Natuurlijk vind ik het inmiddels niet meer eng, al blijft het fijn om af en toe is te schrikken. Wat me opviel is dat de film best vaak naar een schrikmoment toewerkt en zodra het komt, is de scene ook meteen afgelopen. De schrikmomenten zijn niet altijd even onverwachts.
De film voelt niet lowbudget aan en bevat inderdaad een beklemmende sfeer.
FillumGek
Leuk dat je je in de Thaise horror wilt verdiepen. Als ik wat tips mag geven; de films van Parkpoom Wongpoom ( Shutter, Twin Alone en Phobia ) zijn wat mij betreft het beste.
JacoBaco
Ja, ik vind hem echt goed. Bedankt voor de andere aanraders alvast!
Ik hoop dat ik ze gauw te pakken kan krijgen.
Jeroentjuhh is trouwens helemaal wild van de film Noroi. Die is dan wel Japans, maar ook erg goed? Moet je voor Noroi al een echte hardcore japanse horrorliefhebber zijn of niet?
Tonypulp
Dat niet persé, als je graag ghost films kijkt is het gewoon een verfrissende aanpak.
Documantaire vorm, maar dan natuurlijk wel spannend gemaakt
En die fillumgek opnoemde zijn ook mijn favourieten thaise horror, denk dat dat voor velen zo is
@JacoBaco
Ik ben ook helemaal gek van Noroi hoor
Wilde hem eigenlijk noemen als aanrader maar aangezien die niet Thais is...
JacoBaco
Ja, het ging me in de eerste instantie vooral om de Thaise horrors inderdaad.
Maar dankzij deze Thaise horror, sta ik toch ineens wat meer open voor Aziatische films. Ik vind alleen de Japanse horrorfilms die ik gezien heb tot nu toe niet zo heel goed. Rungu bijvoorbeeld. Maar dat hoeft inderdaad niet te betekenen dat ik alle Japanse horrors slecht vind. De Koreaanse moet ik ook nog eens proberen.
Ik zal in ieder geval beginnen met Shutter, Twin Alone en Phobia.
Dus Jeroentjuhhh en FillumGek
Ik wil me ook meer verdiepen in Aziatische horror omdat Amerikaanse horror echt zo voorspelbaar wordt en Frankrijk brengt ook niet elke week nieuwe horror uit terwijl ze wel gemiddeld bijzonder goede films maken.
Waar kan je films als Coming Soon vinden in winkels?
En heeft iemand een top 5 tiplijstje om eens wat te noemen om mee te starten? Ik hou wel van geesten, occulte zaken etc maar ook van die naargeestige afslachtfilms (zoals het Franse Martyrs of A L'Interieur).
Janghwa, Hongryeon
Epitaph
Twin Alone
Shutter
Coming Soon
Ghost game
The Red Shoes
Wishing stairs (Meerdere delen)
Noroi
Batoru Rowaiaru
Exte: Hair Extensions
Phobia
Tokyo Gore Police (Geniaal, als je dat vet vind: Meatball machine, Machine girl..)
Suicide Circle
Rattel rattle (Toffe short, kun je wel op het internet vinden)
Heel uiteenlopend rijtje, van heel vreemd tot ontzettend diepgaand, maar ook erg cliché horror werkjes die hun nog altijd beter maken dan de amerikanen
Bedankt Jeroen!
Ook enig idee waar je het gros van dit soort titels kan vinden? Mediamarkt of echt speciaalzaken voor import ofzo?
Tonypulp
Grootste deel van die lijst is te vinden op bol.com bijvoorbeeld..
Verder zou ik het eigenlijk niet weten, koop zelden films
Nog een paar:
Tamami: The Baby's Curse
Apartment 1303
Honogurai Mizu no Soko Kara
Marebito
Audition
Reincarnation
Infection
Zeer aardige horror en sterk en goed uitgewerkt verhaal.
Het acteren is ook goed gedaan.
RickZ
Thaise horror met ijzersterke griezelstart en vanaf halverwege creepy schrikmomenten. Neus op het scherm en geluid hard voor de goede horrorsensatie!
mcdaktari
nadat ik hier die goeie recensies had gelezen verwachten ik nogal wat van deze thaise horror, maar ik vind het zwaar overdreven, alhoewel echt slecht is ie inderdaad niet, maar ik verwachten toch iets meer spanning. In feite is het weer het zelfde verhaaltje, niks nieuws dus. allemaal zeer voorspelbaar. je kunt precies verwachten wanneer wat gaat gebeuren. toch voor de moeite 2,5 ster
Vascago
Mooie film. Goede sfeer en acteerwerk is sterk. Ook eens een keer geen eng vrouwtje met lang zwart haar voor de ogen zoals in zoveel Aziatische horrorfilms.
Judithboes
aardige Thaise horror.
Deed wel erg sterk aan Ringu denken. Ook de schrikmomenten werden steeds op de zelfde manier ingeleid: Een camerashot waarbij weinig te zien is, die steeds meer laat zien van de omgeving tot het desbetreffende schrikmomen, dat werd wel een beetje vermoeiend op een gegeven moment. De locatie was dan wel weer top.
De plotwending is wel erg verfrissend en maakt het allemaal wat minder voorspelbaar en cliché. dit gaf de film wel wat extra.
Maar ik miste wel enigzins emotie bij Som wanneer ze het te horen krijgt dat haar broer dood is.
Deze film is wel vrij duidelijk en niet zo vaag als sommige andere Thaise horrors. Ik weet niet of ik dit positief of negatief vind, want dat vage heeft ook wel wat.
Maar ondanks alles, ik heb me prima vermaakt en ik kan nog rustig gaan slapen vanavond.
TurkseTroel
Een geweldige horror!
Niet zo voorspelbaar als een Amerikaande horrorfilm, goede verhaallijn (met natuurlijk die leuke plotwending) en heel veel spanning! Dit is pas echte horror.
4 sterren van mij.
Elineloves
Geweldig filmpje! Had er niet te hoge verwachtingen van, maar hij wist me goed te verrassen!
Zeker voor herhaling vatbaar.
Lov3ly
Vond het een zeer goede film.
Kennen jullie nog meer Thaise/Japanse films?
Koreaans mag ook.
wat ik raar vind:
Japanse/Thaise horrorfilms hebben altijd met geesten en bleke vrouwen te maken.
Er zijn nooit slachtscenes met veel bloed.(net als amerikaanse films)
Of ik heb ze nog niet allemaal gezien.
Vascago
Vond het een zeer goede film.
Kennen jullie nog meer Thaise/Japanse films?
Koreaans mag ook.
wat ik raar vind:
Japanse/Thaise horrorfilms hebben altijd met geesten en bleke vrouwen te maken.
Er zijn nooit slachtscenes met veel bloed.(net als amerikaanse films)
Of ik heb ze nog niet allemaal gezien.
Battle Royal
Ichi The Killer
Audition
Aardige tussendoortje.
Opent ook erg prettig, maar verzandt al snel in clichématigheid. Het leentje-buur komt vooral uit de Japanse hoek.
Het verhaal is simpel en doeltreffend. Helaas ook rommelig en voorzien van wisselvallig acteerwerk. E.e.a. is overigens erg prettig geschoten.
De audiotrack/ soundmix is er eentje om je oren bij af te likken.
Redelijk.
Nogal doorsnee thaise horrorfilm, vol gejatte elementen. Hier en daar best effectief en het verhaaltje is vermakelijk, maar echt eng of bijzonder wil het maar niet worden. Technisch zit de film redelijk in elkaar, maar je moet tegenwoordig gewoonweg van betere huize komen om binnen het genre op te vallen. Dit is het net niet.
Tjurk
alleen die laatste scene was leuk. met dat hoofd dat omhoog ging.verder vond ik de film beetje triest. het enige wat de mensen deden is elkaars naam roepen.
Noodless
Viel me eigenlijk tegen. Rommelig verhaal met heel wat voorspelbare momenten. Vooral op gebied van spanning kon me de film totaal niet bekoren. 3/10
perceived
Aardig.