• 9.372.303 stemmen

Yôgisha X no Kenshin (2008)

Mystery | 128 minuten

Genre: Mystery

Alternatieve titels: Suspect X / Devotion of Suspect

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Hiroshi Nishitani

Met onder meer: Masaharu Fukuyama, Kô Shibasaki en Hiroshi Shinagawa

Gesproken taal: Japans

Plot Yôgisha X no Kenshin

De geniale wiskundige en middelbare schoolleraar Ishigami Tetsuya heeft een oogje op Hanaoka Yasuko, een vrouw die in een bento-winkel werkt. Hij komt erachter dat Yasuko en haar dochter iemand hebben gedood en hij helpt hen om een perfect alibi te verschaffen. Het politieonderzoek loopt spaak en detective Kusanagi Shunpei roept de hulp in van Yukawa Manabu, een psycholoog en tevens een vriend van Ishigami. Het is aan Ishigami om te voorkomen dat Yukawa erachter komt dat hij Yasuko heeft geholpen.

Kaoru Utsumi

Shinji Togashi

Kuniaki Kudo

avatar van J.T.O

J.T.O

Waarom die 2,5 -fal? Ik vind die wending toch behoorlijk leuk eerlijk gezegd. Absoluut geen slechte film.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

2,5 is bij mij niet slecht, maar zoiets als neutraal / net voldoende. In dit geval "onverschillig".

Film draait uit op een battle tussen een héle slimme wiskundige en een héle slimme natuurkundige, maar dat héle slimme blijft eigenlijk vooral bewering en wordt zwak uitgewerkt, nooit echt spannend. De paar keer dat je opzichtig op het foute been gezet wordt - reisje de bergen in en haar al dan niet minnaar, suggestie dat hij stalker is - werken bij mij eerder averechts. Laatste verrassing neem ik dan voor kennisgeving aan. Qua drama leuk idee, maar tegen het einde had ik al een beetje afgehaakt, film duurt ook wat lang.
Ik moest om je antwoord te geven nog even door de film zappen, was hem eigenlijk al weer vergeten.

Film schijnt in Japan boxoffice succes geweest te zijn.

avatar van J.T.O

J.T.O

-fal schreef:

Film schijnt in Japan boxoffice succes geweest te zijn.

Thanks. Opzich kan ik wel iets vinden in je antwoord. Ik vind die "slimme" opzet en hoe "slim" ze dit ook laten zien soms niet echt overtuigend overkomen, al blijft het wel interessant. Bij mij werkte het niet zo averechts als bij jou. Misschien moet je ": A Stranger of Mine " checken, ik vind die persoonlijk ook wel een leuke film van wat ze met de script hebben gedaan. Hetzelfde geldt voor "University of Laughs" & "Magic Hour", Ik weet niet of je deze allemaal al hebt gezien.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Geen van allen gezien, bedankt voor de tip!

avatar van Bacon

Bacon

Vorige maand begonnen met het boek, het begon interessant maar na 200 blz er uiteindelijk de brui aan gegeven. Omdat ik toch wel benieuwd was hoe het verhaal af zou lopen zonet de film bekeken.

De verfilming is goed gedaan, op een paar kleine details na is alles precies zoals beschreven in het boek. Het verhaal zit erg goed in elkaar, maar ik word niet genoeg entertained. Dat is de reden voor de 2.5*. Goed verhaal, maar geen hoge entertainmentwaarde.