• 9.370.299 stemmen

Geregisseerd door: Jin-seong Kim

Met onder meer: Kim Hye-soo, Kim Young-chan en Ryu Seung-ryong

Gesproken taal: Koreaans

Plot Yeolhan-beonjjae Eomma

"A family that wasn't supposed to happen."

Zomaar ineens verschijnt er een vrouw aan Jae-su's deur. Ze heeft geen enkele bezittingen en geen plaats om te verblijven. De jongen neemt haar echter niet met veel plezier in huis; hij neemt aan dat ze snel weer vertrekt en wil haar ook niet echt leren kennen. Iedere kans die hij krijgt om haar af te kraken, grijpt hij. Maar dan vertelt de jongen zijn geschiedenis en komt hij erachter dat de vrouw diabetes heeft. De jongen heeft in het verleden al tien stiefmoeders gehad. Zomaar ineens duikt de vader van de jongen op en slaat in op hem. Natuurlijk probeert de vrouw hem te stoppen. Voor hun beiden is dit het begin van een goede relatie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Baggerman

Baggerman

Doorsnee Koreaans drama. De stiefmoeder en de jongen acteren prima. Wel valt weer op dat de vrouwen in Koreaanse drama's op één of andere manier allemaal aan kanker, Alzheimer, hersentumoren en andere vervelende terminale ziektes lijden en sterven? Ook hier weer! Daarnaast wordt er weer stevig gemept. Ze hebben losse handjes, zeg, die Koreanen!

De film is vrij traag en er gebeurt niet erg veel bijzonders en is wat voorspelbaar. Daarom springt deze niet echt uit de vele soortgelijke drama's. Maar toch is een kleine voldoende wel op zijn plaats, want de film is ook nergens slecht.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een film met een rauw drama, uitmondend in een onvervalst tranendal. Ik heb daar op zich geen problemen mee, al heeft Baggerman wel gelijk dat in teveel films uit Zuid-Korea (en ook Japan) een van protagonisten voortijdig aan zijn of haar einde komt, terwijl je vaak hoopt op een wat optimistischer slot. Dat gezegd zijnde, vind ik dit een aangrijpende film, met overtuiging over het voetlicht gebracht door de voortreffelijke cast.