• 9.370.299 stemmen

Geregisseerd door: Katsuhito Ishii, Shunichiro Miki en Yûka Ohsumi

Met onder meer: Sota Aoyama, Ryu Morioka en Fumi Nikaido

Gesproken taal: Japans

Plot Sorasoi

Deze mockumentary volgt een groep college-studenten die verblijft in een jeugdherberg dichtbij het strand om hun dansroutine te oefenen. Spoedig zullen ze meedoen aan een grote danscompetitie.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Had geen idee wat mockumentary betekende, nu wel.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

De nieuwe Katsuhito Ishii. Ben er achtergekomen dat dat hij deel uit maakt van de NIce Rainbow crew. Nog drie andere regisseurs en een hoop acteurs maken hier deel van uit. Wist ik niet... jullie wel misschien

Nice Rainbow Myspace

avatar van danuz

danuz

Ik wist het ook niet, is verder ook haast niks van te vinden (of ik mocht verkeerd en niet intens genoeg zoeken natuurlijk). Ziet er trouwens weer fijn uit (Yama no Anata ook), hopelijk weer even gezapig en fijn als Cha no Aji.

avatar van gotti

Van het weekend op de Berlinale gezien, in aanwezigheid van alle leuke Japanse meisjes van de cast die een leuk dansje aan het einde van de film deden, dat uiteraard door mij is gedocumenteerd.

Maar de film:

Erg geestig en grappig met veel typische Japanse humor, groteske personen en situaties en kleine, koddige vondsten. Het enige nadeel -waar ik me overigens het minste aan stoorde van de mensen met wie ik was- de film behoorlijk lelijk gedraaid is. En met lelijk bedoel ik vele lelijke kaders met weinig gevoel voor licht en veelal onscherp. Erg jammer, bij een verder geestige film waarvan overigens ook het verhaaltje wel vrij dun van was. Dit is de film echter snel vergeven, omdat het met heel de liefde en de lol waarmee de film gemaakt is van de film er van af druipt.

En leuke Japanse meisjes die een snoezig dansje voor een hele zaal doen is sowieso goud waard...

avatar van kinjutsu

kinjutsu

gotti schreef:

Haha, YouTube?

avatar van Koert

Koert

Is deze film überhaupt ergens uitgebracht?