• 9.371.613 stemmen

Les Grandes Personnes (2008)

Komedie | 84 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Frankrijk / Zweden

Geregisseerd door: Anne Novion

Met onder meer: Jean-Pierre Darroussin, Anaïs Demoustier en Judith Henry

Gesproken taal: Engels, Frans en Zweeds

Plot Les Grandes Personnes

Elk jaar, op de verjaardag van zijn dochter Jeanne, neemt Albert haar mee naar een ander Europees land dat ze nog niet bezocht hebben. Wanneer ze zes jaar oud is geworden, heeft hij een Zweeds eilandje uitgekozen. Hij vertelt het meisje dat hij ervan overtuigd is dat zij er de verloren schat van een legendarische Viking zullen terugvinden. In het huisje dat hij gehuurd heeft, zijn blijkbaar nog twee andere personen aanwezig: Anika, de eigenares, en Christine, een Franse vriendin. En dit zorgt ervoor dat de oorspronkelijke plannen van de vader moeten wijken voor iets anders, waarmee zijn dochter helemaal niet gelukkig is.

avatar van J filmrecent

J filmrecent

gewoon een woord "'''''''super"""""

ik heb nog pijn in mijn buik van het lachen

avatar van timelezz

timelezz

aangenaam filmpje over de relatie tussen de verschillende personen in de film.

avatar van stinissen

Een van de mindere films van de topper Jean-Pierre Darroussin al met al een magere zes dus 3 *

avatar van filmo

filmo

Ik begrijp niet waar je om hebt moeten lachen en heb zelden zo'n saaie inhoudsloze film gezien....

avatar van adso

adso

Lief, klein en kort filmpje!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

En net voor de sneeuwstorm Nederland in z'n greep gaat krijgen nog even een Franse vakantiefilm over een vader en zijn 16-jarige dochter die met de zomervakantie naar Zweden gaan.

Vakantie lijkt niet erg voortvarend van start te gaan: huisje is dubbel geboekt en noodgedwongen wordt het samenleven met twee eveneens Franse vrouwen.

Dochter is net blijven zitten en krijgt wat last van vlinders in d'r buik en onderwijl jaagt pa met metaaldetector op een verborgen vikingschat.

Subtiele humor, vakantiegevoel (niet persé alleen de prettige kanten) in een uitermate fijne coming-of-age-film.

avatar van Boenga

Boenga

adso schreef:

Lief, klein en kort filmpje!

Iets te lief, iets te klein, en iets te kort.

Ik hou wel van dit soort films, maar ik zag te weinig gebeuren dat me bij blijft, dat me raakte, dat me deed lachen, dat me emotioneel raakte.

Het was bovendien de eerste keer dat ik Darroussin bezig zag - ondanks zijn toch al behoorlijk uitgebreid acteerwerk - en hij werkte eigenlijk wel een beetje op m'n zenuwen. Niet duidelijk of dat z'n personage of de acteur zelf was.

Oké, maar het had allemaal net iets meer mogen zijn.