• 9.369.475 stemmen

Piet Piraat en het Zwaard van Zilvertand (2008)

Familie / Avontuur | 80 minuten

Genre: Familie / Avontuur

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Bart van Leemputten

Met onder meer: Peter Van De Velde en Anke Helsen

Releasedatum: 18 december 2008

Plot Piet Piraat en het Zwaard van Zilvertand

Na een woeste storm, belandt de rare Kapitein Eksteroog op een onbewoond eiland. Op dit eiland zoekt hij naar een schat die zijn aartsvijand Zilvertand er ooit heeft begraven. Ook Reus, een gigantische kerel belandt samen met vijf kinderen op het eiland. Piet Piraat wil zich een echte piraat voelen en gaat ook op zoek naar de schat samen met zijn kameraden Stien, Berend en Steven. Dit is het begin van een groot avontuur.

avatar van joelieherp

joelieherp

alsjeblieft toch, kan het nog stommer?

avatar van syno

syno

toch wel

avatar van Wouter

joelieherp schreef:

alsjeblieft toch, kan het nog stommer?

Als ik je stem zie, blijkbaar wel.

avatar van soom

soom

'Ik ben bang,' zei een meisje tegen haar ouders, en ik kan me dat wel voorstellen. Want hoewel ik er wel van genoot (Eksteroog lijkt erg op een mix van Keith en Johnny in het laatste Pirates deel), vroeg ik me toch ook af of het wel geschikt is voor heel jonge kinderen.

Duidelijke Studio 100 productie, Kwebbel en Stien zijn erg look-a-like, en de formule van Kabouter Plop lijkt erg op die van Piet Piraat. Wel heerlijke oneliners, lieve en schattige kinderen, en best wel kekke dialogen maken deze film af. 3,5*.

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Gister geweest met mijn dochtertje en een vriendje van d'r. Ze hebben beide genoten. Dat er kids bang voor zijn, kan ik me ook wel voorstellen, er zitten voor de kinderen best angstige momenten in.

De oneliners zijn de dingen die het doen voor mij in zo'n film. Maar ik heb dan toch liever een K3 film.

avatar van SanneW

SanneW

Opzich een leuke kinderfilm! Ik hou er wel van

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Driver_hhg schreef:

Maar ik heb dan toch liever een K3 film.

dit kan je niet menen!?

avatar van Legan

Legan

Forse tegenvaller na het zien van het eerste deel. Alles is grootser aangepakt, maar een succes is het niet. Wat vooral opvalt is dat het kinderlijke is vervangen voor het kinderachtige. De humor, de personages, de ontwikkelingen, ...

Faber schmiert er maar wat op los als Kapitein Eksteroog en ook de andere personages voegen nauwelijks iets toe. En de toevoeging van liedjes is al helemaal een fiasco. Verveling en gegaap kwamen al snel opzetten en dan nog te bedenken dat er nog meer dan een uur te gaan was.

avatar van Reinbo

Wat brengt je er eigenlijk toe om dit te gaan kijken?

avatar van AHWA

AHWA

Samen met de kinderen wellicht?

avatar van Legan

Legan

Gisterenavond het eerste deel meegekeken bij een kennis (opgenomen). En tja, aangezien ik hou niet van onafgemaakte reeksen, betekent dit automatisch dat de andere delen ook op de te zien lijst komen. Rare obsessieve-compulsieve stoornis ik weet het .

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Fuck Piet Piraat!

avatar van Elineloves

Elineloves

Piet Piraat is cool! Vanmiddag wanneer de kleintjes uit bed zijn, ga ik lekker bankhangen met ze en deze film kijken. Stiekem ben ik enthousiaster dan zij, maar ach.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik geef het toe: ik vind dit een vermakelijke kinderserie. Een aantal jaar geleden, toen mijn leerlingen helemaal into Piet Piraat begonnen te raken, had ik een grote afkeer van deze serie en ik wist er ook niet veel van. Als enthousiaste kinders het er over hadden, was ik nooit erg geïnteresseerd in dit onderwerp. Ik had ook nooit verwacht dat het leuk zou zijn.

Maar leuk is het zeker. Veel grappen zijn eigenlijk nog te 'lastig' voor jonge kinderen, maar mama's, oppassen, opa's en oma's en juffies snappen het wel wanneer ze meekijken.

Mijn favoriet is toch wel Berend Brokkepap. Ik lag ook in een deuk toen hij zich als koe ging voordoen, om zo geen slachtoffer te worden van kannibalen. Stien is ook een leuk personage. Lekker fel en een tikkeltje zeurderig: 'Ik houd niet van.. !'

Ik lig dus echt helemaal krom wanneer Stien en Berend op elkaar lopen te mopperen/schelden. Wanneer Berend iets doms doet of zegt, komt Stien direct; dommekok! (in plaats van domkop), en dan lig ik he-le-maal dubbel. De kinderen begrepen niet goed waarom, keken me een tikkeltje vreemd aan en het meiske dat op mijn schoot lag zei: ''Nee Liene, niet dommekok! '' (Cute)

En daarbij komt.. ik vind Belgische dialecten heerlijk. Erg prettig luisteren naar die stemmetjes. Heeft altijd wel iets sfeervols.

De kinderen zijn prima en lekker venijnig onder elkaar. Af en toe een creepy sfeertje (voor kinderen dan, welteverstaan) afgewisseld met humoristische momenten. Ik had niet eens door dat het Peter Faber was, lol!

Ja, ik heb een leuke middag gehad, en de kleintjes zijn nog nooit zo stil geweest.

markwiering

Deze film vind ik iets beter dan Piet Piraat en het Vliegend Schip, maar hij is nog steeds erg soft. Ik snap de kijkwijzer ook voor geen meter: 6+, geweld? Deze film is absoluut niet 6+. Deze film is prima geschikt voor 3, 4, en 5-jarigen. Er komen geen gruwelijke dingen in voor die kleine kinderen niet mogen zien.

Er komt geen geweld voor in deze film. Waarschijnlijk wordt dat zwaardgevecht, waarbij twee zwaardjes tegen elkaar aan getikt werden beschouwd als geweld. Ik noem dat geen geweld. Ik noem het pas geweld wanneer er een echt zwaardgevecht plaatsvindt (niet klakkeloos zwaardjes tegen elkaar aantikken, maar de ander proberen dood te steken), mensen elkaar op de vuist gaan, er mensen worden doodgeschoten enzovoort. In Piet Piraat en het Zwaard van Zilvertand zie alleen hoe ze twee zwaardjes tegen elkaar aantikken, en dat noemen ze dan geweld...

Ik vind de kijkwijzer misleidend. Ouders zien de kijkwijzer en denken dat het niet geschikt is voor de hele kleine kinderen en dat er geweld in voorkomt, terwijl dat niet zo is.

Dit zou een betere kijkwijzer geweest zijn: alle leeftijden, zonder geweld-tekentje.

En tegen alle mensen die zeggen "Deze film kent een paar beangstigende momenten voor kleinere kinderen": deze film kent geen beangstigende momenten, zelfs niet voor 4-jarigen. Het zwaardvechten waarbij twee zwaardjes tegen elkaar getikt werden is totaal niet beangstigend.

Het vervelende aan deze film vind ik dat je overduidelijk kunt zien dat alles is opgenomen in de studio. Ik bedoel, dat eiland, dat schip, die grot... Dat ziet er allemaal zo nep uit. Het is flagrant dat dat in de studio is opgenomen. Wegens een beperkt aantal acteurs, de korte speelduur en het feit dat alles in de studio is opgenomen, denk ik dat dit een film is die zeer goedkoop was om te produceren. Toch wordt deze film voor 15 euro verkocht. Volgens mij maakt Studio100 hier gigantisch veel winst mee. Het ergste is nog wel: we trappen er allemaal in. Ouders zien deze schandalig dure film in de kast liggen en denken "Dat lijkt me wel wat voor de kinderen", en dan kopen ze die film.

Prachtige langdurige actiefilms waar veel tijd, moeite en geld in is gestoken worden voor minder dan tien euro verkocht. Een ontzettend neppe en korte kinderfilm wordt voor 15 euro verkocht. Dat vind ik raar. Het zou eigenlijk andersom moeten zijn. Wat nog erger is: de DVD van deze film bevat ook nog eens reclame. Je zou verwachten dat ze bij een film waar ze zoveel geld voor vragen op zijn minst de reclame eruit hebben gefilterd, maar nee, zelfs dat hebben ze niet gedaan. Je koopt een ontzettend neppe kinderfilm van 80 minuten zonder actie, en als je hem in de DVD-speler wilt stoppen, moet je ook nog eens naar domme reclamefilmpjes kijken alvorens de echte film begint.

markwiering

Zoals bij alle Piet Piraat-films komt er geen piraterij voor in deze film. Het heeft dus een misleidende naam. Alleen al om die reden geef ik het een halve ster.

soom schreef:

Natuurlijk is dit niet geschikt voor jonge kinderen! Wat dacht jij dan? Dit is een film voor volwassenen. Het gruwelijke zwaardgevecht tussen Piet Piraat en Kapitein Eksteroog is iets dat mensen onder de 18 jaar zeker niet mogen zien. Stel je voor...

De korte afleveringen van Piet Piraat kunnen nog net aan door de beugel, maar dit gaat echt te ver. Ik vind het raar dat er 6+ op staat. Het zou op zijn minst 16+ moeten zijn. We willen onze kinderen natuurlijk geen onnodige schrik aanjagen!

avatar van soom

soom

markwiering schreef:

Hahaha, ik proef gewoon het sarcasme in deze post, maar toen ik dit zag kon ik me gewoon wel voorstellen dat kindjes dit enigszins eng zouden kunnen vinden, door de manier waarop die Eksteroog eruit zag bijvoorbeeld.

soom schreef:

Ik vind Eksteroog er helemaal niet eng uitzien. Maar, ik ben geen klein kind meer. Laat een klein kind maar bepalen of hij Eksteroog er wel of niet eng uit vindt zien.