• 9.370.349 stemmen

Met onder meer: Alan Kuo, Miki Yeung Oi-Gan en Deep Ng

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Gesproken taal: Kantonees

Plot Fate

Cross Street is een plaats waar elke jongere één keer de kans toe krijgt die te betreden. In Cross Street vervagen herinneringen en kan men een nieuw leven beginnen. Fei en Nana hebben beiden hun eigen problemen en vluchten naar Cross Street, al snel beginnen ze echter ook de liefde voor elkaar te vergeten.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Stel je voor een 89 min. durende "worst of" van een 5 jaar lopende soap. Het ene dramatische moment na het andere. Als je niets te vertellen hebt, laat het dan, en als je je personages niets zinvols in de mond weet te leggen, laat hun dan hun kop houden. Gevoel dat ik wel vaker bij H-K cinema heb, maar hier wordt het wel erg bont gemaakt.

Edoch, dat geldt ook voor het beeld en daar is het wel leuk. De hoofdpersonen komen in een soort van schemerzone terecht, een stad in verval met veel tuig in enge steegjes en tonnen met vuur. Deed me een beetje aan Pang&Pang's Gwai Wik denken. Regelmatig snel, kleurrijk en warm. Verhaaltje kent nog wat twists, verteld via flashbacks, maar het blijft pijnlijk onbenullig. Soundtrack idem, als je geen substantie hebt, donder je er toch gewoon veel bombast en sentiment tegen aan.

Qua genre lijkt me dit eerder iets voor de actie-fan. Tegen het einde dacht ik nog dat ik het maar als comedy moet zien, soort van Sissi-kitsch voor de MTV-generatie. Visueel zeer vermakelijk, bedankt daarvoor en nu hup de prullenbak in. Aanrader voor wie makkelijk zijn verstand op nul kan en wil zetten.

Frisse filmwind.

Wie benepen het verhaaltje wil volgen, of een ouderwets romantiekertje wil kijken mag nu al omdraaien. Fate is een puinhoop van een film, maar wel een interessante.

Opbouw is nogal warrig maar houdt de interesse wel erg goed vast. Uitgangspunt is erg leuk en mysterieus, visueel is er echt heel wat te genieten. Beetje jammer van de wat matige score en het bij momenten slechte acteerwerk.

Fate is een typische film van een debuterend regisseur, fris en veel visie, maar ook teveel hooi op z'n vork. Grappig is wel dat dit ondertussen ongeveer Yip's 12e film is en we eigenlijk al meer te maken hebben met een oldtimer. Knap als je zover in je carriere nog zoiets op tafel kan leggen.

Lekkere 4*, verfrissend filmpje, uitgebreidere review