• 9.372.292 stemmen

Geregisseerd door: Rolfe Kanefsky

Met onder meer: Steven Man, Katherine Randolph en Steven Bauer

• meJane Bekijk via meJane

Plot One in the Gun

"One of us is gonna' get lucky."

Wanneer Mickey Lewis (Steven Man), een dakloze kunstenaar, een pact sluit met Katrina Webb (Katherine Randolph), de mooie rijke vrouw van Arthur Webb (Steven Bauer), om hun huis te schilderen, ontbranden dodelijke passies.

avatar van Waku

Waku

Ik zie dat ik hier de eerste ben die dit misbaksel gezien heeft.

Misbaksel ja!!! De 8.0 op IMDB maakte mij nieuwsgierig.

Maar al na zo'n kleine 30 seconden als er gesproken wordt en een werkelijk treurig muziekje opstart weet je al wat je als kijker voorgeschoteld gaat krijgen.

Vreselijk acteerwerk verbeterd nergens. Treurige verhaallijn.

Niet doen deze film.

avatar van Kierkegaerd

Kierkegaerd

Wazige C-film met razzie acteerprestaties. Niet alleen laten liggen, maar ook voor waarschuwen. Een geheide vrije-tijdvernietiger!

avatar van ikkie01

ikkie01

Zo net op tijd. de 8 is al een 3.3 geworden.

avatar van gauke

gauke

'n Tikje neo noir en surrealistisch is dit psychologische, verwarrende, gecompliceerde en cynische verhaal over geweld, geld en wat seks, echter ook melodramatisch en hilarisch, rond vreemde personages. De dailogen zijn te armetierig. Sommigen zien raakvlakken met David Lynch, dat gaat mij te ver.

avatar van Benikke

Benikke

Dit forum volg ik al enige jaren met veel plezier.

Nooit had ik de neiging om anderen mijn mening te geven.

Totdat ik zag hoe de meningen over deze film zijn.

Zo slecht als ie hier afgeschilderd wordt is ie namelijk echt niet hoor!

Het verhaal boeide me wel, sterker nog, ik wilde per sé weten hoe het nu allemaal zit.

Persoonlijk houd ik veel meer van originele en vage films dan dertien in een dozijn knal en ren films.

Deze film is lekker vaag en uiteraard staat Lynch natuurlijk op eenzame hoogte, ik kan wel begrijpen dat zijn naam valt na het zien van deze rolprent.

Voor de spanning, de ongebruikelijk verhaallijn en het sfeertje krijgt deze van mij gewoon een dikke 3,5*.

avatar van Zinema

Mysterieus gemier.

Dit kitscherig geschoten, halfbakken misdaaddingetje met de verplichte dosis erotiek slaat de plank vooral mis. Waar het verhaal met Noir-randje in het begin nog enig voordeel van de twijfel verdient, ontaard een en ander al snel in mysterieus gemier dat een gemiddelde Lynch normaliter ontbeert. Naar het einde toe volgt de verplichte uitleg, maar menig kijker zou daarvoor zomaar kunnen zijn afgehaakt.

Doorsnee.

avatar van stinissen

C-thriller die niet om aan te zien was verder ook nog met Robert Davi en James Russo.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Nu ook op DVD.

avatar van nairobi

nairobi

Wat een ongelovelijke BUTT film.

Dit is geloof ik de 1ste keer dat 0.5 heb gegeven.

avatar van jippie2010

jippie2010

Nou nou, wat zijn we weer streng.

Het is inderdaad een echte B-film,

maar wel één van de betere B-films die ik heb gezien.

Het plot was meer dan onderhoudend,

subtiele humor, en af en toe leuke effecten.

Ik geef er zeker een voldoende voor: *3.0