• 9.370.976 stemmen

Profanadores de Tumbas (1966)

Horror / Avontuur | 85 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Horror / Avontuur

Alternatieve titels: Traficantes de Muerte / Santo contra los Profanadores de Tumbas

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: José Díaz Morales

Met onder meer: Santo, Gina Romand en Mario Orea

Gesproken taal: Spaans

Plot Profanadores de Tumbas

"Traffickers of the dead"

Vier mannen roven een aantal lijken op een kerkhof. Zij nemen de lichamen mee naar een verborgen laboratorium, waar hun leider, dokter Toicher, ze voor experimenten gebruikt. Hij komt tot de vaststelling dat hij erin zou slagen een dode terug tot leven te wekken als de persoon minder dan 72 uur geleden gestorven is en hij het hart van een superman inplant. Santo leest in de krant over de grafschennis en lijkenroof. Hij gaat op onderzoek uit maar beseft niet dat hij zelf in groot gevaar verkeert.

Doctor Toicher

Carlos Resendiz

Curio Salesman (as Nothanael Frankenstein)

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Ze bestaan : films die zelfs naar Santo- cinema begrippen volslagen bizar kunnen worden genoemd...en dat is mooi. Het betreft hier eigenlijk niet zozeer een film maar eerder een verzameling random gemonteerde sequenties waarin de makers hun meest krankzinnige fantasieen op het doek projecteerden. Meest idioot, soms geniaal . Je zou het abstracte cinema kunnen noemen, een film die godART gemaakt zou kunnen hebben als ie geen pedante vervelende zak stront was geweest, of Jodorowsky als hij geen theosofische charlatan was geweest, of Bunuel als ie seniel was geworden.

Hoe dan ook, we volgen het gememoreerde komische kwartet dat bestaat uit de verminkte Toicher-Orea, 2 thugs onder wie de onvermijdelijke Oses en een Quasimodofiguur in hun necrofiele bezigheden, het eerste "lijk "dat ze opgraven is overduidelijk een pop trouwens.

Wat Toicher precies met zijn Frankenstein experimenten wil bereiken blijft onduidelijk en zijn intenties zijn per sequentie verschillend, dan weer wil hij Santo dood hebben, dan weer als vader van de nieuwe mens enz.

Maar dit is allemaal ook volstrekt a- logisch en a- narratief, in feite zien we een volstrekt onnavolgbare verzameling van LL sequenties, mad scientist gedoe, muzikale intermezzi en zelfs voetbal. Enkele vondsten zijn geniaal : een kale pisnicht verkoopt in zijn little shop of horrors o.a. een bloedend schilderij, een moorddadige viool waarvan de snaren hun bespelers willen wurgen maar die ook ter plekke kunnen ontploffen, en een nog moorddadiger...pruik die de dragers ervan meedogenloos attaqueert. Laten we ook de psychedelische toverlamp niet vergeten die extreem hoge geluidsfrequenties voortbrengt en zijn slachtoffers gek maakt.

De finale was eigenlijk best goed en bijna spannend, de kloppartijen waren dichter op de huid gefilmd dan normaal en sommigen kwamen aan een behoorljk naar einde.

Surealistisch meesterwerkje !