• 9.373.905 stemmen

Le Monde selon Monsanto (2008)

Documentaire | 108 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: The World according to Monsanto

Oorsprong: Frankrijk / Canada / Duitsland

Geregisseerd door: Marie-Monique Robin

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot Le Monde selon Monsanto

Monsanto is een grote chemiereus met thuisbasis in de VS en de eigenaar van 90% van de transgene zaden wereldwijd. Het bedrijf heeft bepaald geen beste reputatie als het gaat om misdaden tegen het leefmilieu of de gezondheid. Wanpraktijken worden al snel via hardhandige manieren de kop in gedrukt en men kijkt niet op een manipulerende campagne meer of minder. Monsanto past dictatoriale praktijken toe om zijn standpunt op te leggen aan consumenten, landbouwers en zelfs regeringen en is aanwezig op alle machtsniveaus als het gaat over voeding, veevoeder of zaden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Zeer goede documentaire over :

- roundop (onkruid killer)

- genetisch gemanipuleerd zaden die tegen roundup kunnen

- groeihormonen voor kalveren en koeien

- agent orange (blad verdelger gebruikt tijdens vietnam)

- pcb gebruikt tot in de jaren 80

- mensen in beeld met kanker en andere aandoeningen

- de macht van het bedrijf

Niet al te frisse bedrijf naar mijn inziens.

avatar van Mug

Mug

Een waarschuwing vooraf voor de geinteresseerden die zondag gaan kijken. De documentaire wordt opgesplitst in 2 delen. Zondag het eerste deel, 2 weken later het tweede deel.

avatar van Ninto

Ninto

Goede documentaire over een ongelooflijk ziekelijk bedrijf dat zelfs is geïnfiltreerd in de Amerikaanse overheid. Tegenwoordig is dit bedrijf bezig met het patenteren van dierlijke en menselijke genen! Het blijft maar doorgaan.

avatar van aslan

aslan

het grootste kankergezwel van onze huidige kapitalistische maatschappij heet Monsanto... jammer genoeg blijft het zich verspreiden, met of zonder hulp van onze vrienden politici