• 9.370.588 stemmen

Geregisseerd door: Kompin Kemgumnird en Tod Polson

Met onder meer: Rong Kaomoonkadee, Jaroenporn Onlamai en Suthep Pongam

Gesproken taal: Slowaaks

Plot Khan Kluay

"A Great Legend Of… A Not So Little Hero."

Khan Kluay is een jonge olifant die een onbezorgd leventje leidt in het oerwoud, maar hij denkt altijd over zijn verloren vader die hij nooit gekend heeft. Geïnspireerd door de intentie om zijn vader te zoeken, verlaat Khankluay het woud en start zijn zoektocht naar een grotere wereld. Zijn reis brengt hem buitengewone avonturen. Hij leert diverse levenslessen en maakt onderweg zelfs echte vrienden. Ondertussen wordt Khan Kluay een volwassen olifant die dapper en machtig is, maar een vriendelijk en eerlijk hart heeft. Hij vecht voor zijn vorst en zijn vaderland tot zijn moed een echte legende wordt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Young Khan Kluay (stemrol)

Khan Kluay (stemrol)

Mahout (stemrol)

Jid-rid (stemrol)

avatar van dominion

dominion

Erg mooie Thaise animatie film.

Ben blijkbaar de eerste die hier een bericht mag plaatsen .

Het verhaal is ook erg sterk en het is eigenlijk een geanimeerde versie van Bangrajan.

Als je van Disney houdt en Bang Rajan ook goed vind mag je deze zeker niet missen.

De animatie is ook erg mooi in deze film vooral de omgeving is goed gedaan.

Vergeleken met de Disneys van nu is de animatie vrij simpel maar voor Thaise begrippen erg goed en het is gewoon een erg leuk filmpje.

De film is ook zeker niet kinderachtig en is gewoon voor de hele familie.

Saai is hij ook niet zitten ook een paar erg mooie veldslagen in.

Nu eens opzoek gaan naar deel 2 die lijkt me ook wel erg mooi.

Zeker een filmpje die Disney liefhebbers zullen waarderen maar wel jammer dat hij niet in Nederland verkrijgbaar is.

Een welverdiende 4,5

avatar van RMO

RMO

Voor een animatie film is die redelijk, al helemaal als je bedenkt dat het vanuit Thailand komt. De tekenstijl zou daar wel een beetje anders zijn waardoor ik me af en toe wel stoor aan de uiterlijkheden van sommige dingen eveneens als de bewegingen die dan gemaakt worden.

Verder is het een beetje een standaard Disney verhaal. Kind kent vader niet, gaat opzoek. Komt erachter dat vader dood is door een sterke olifant, kind verslaat die olifant wel, happy end.

Wel is het een erg kind vriendelijke film waarin de vechtscene's geen echte verwondingen worden opgelopen etc. Echte humor zit er helaas niet in wat bij Disney vaak wel weer het geval is waardoor de film voor de "oudere" kijkers ook wat interessanter wordt. De humor in deze film is echte kinderhumor en niet grappig.