Genre: Misdaad / Actie
Gesproken taal: Hongaars en Engels
Releasedatum: 23 augustus 2001
Bekijk via Prime Video
Plot Soul Assassin
"Trained to protect... He is the perfect assassin"
Kevin Burke, een jonge bankier, is een reizende ster in zijn kantoor in Rotterdam. Na hard werken krijgt hij eindelijk de promotie waar hij op hoopte: hij gaat werken bij een internationaal veiligheids-team. Hij wil z'n vriendin, die bang is dat zijn nieuwe baan gevaarlijk zal zijn, ten huwelijk vragen: zij wordt echter vermoord vlak voordat hij dat kan doen. Aangezien al z'n hoop op de toekomst verspeeld is, zoekt Kevin wraak.
Kevin Burke
Inspector Willem
Rosalind Bremmond
Thorsten Fredriksz
neo
the delivery was wel aardig,maar ik verwacht ook inderdaad niet veel van soul assassin.hetis vaak al dat die neppe accenten en actie.
Jordy
precies.. lijkt me eigenlijk toch niets.. na de trailer gezien te hebben
neo
hoorde net dat er maar 2500 mensen naar de film zijn geweest.de distrubuteur vind het teleurstellend,maar ja het is zomer en dit is nou niet bepaald een zomerspektakelfilm.ik zou em ergens in november uitbrengen,maar ja dat zeg ik maar
vliegtuig13
Zeer slecht, irritante acteurs en saai/dom verhaal. De aktie is nep en niet spannend.
narva77 (crew films)
Oke ik denk dat ik mijzelf met deze recensie onstervelijk ga maken hier.
Allereerst moet ik zeggen dat deze film natuurlijk niet origineel is. De snelle videoclip-montage hebben we vaker gezien bij bv. Lola Rennt, en het lijkt een trend te worden dat Nederlandse filmmakers met Engelse of Amerikaanse acteurs werken, of dat buitenlandse regisseurs naar Nederland komen: ik noem "Siberia", "Hermit of Amsterdam", "Hollywood Sign", "Discovery of Heaven" en binnenkort "Mindhunters", van Renny Harlin.
Ook het verhaal zelf is amper origineel te noemen. Het beeld echter wel; bijna de gehele film is in een blauwe kleur gedompeld.
De muziek van Junkie-XL (geloof ik) is tof, en het acteerwerk van o.a. Skeet Ulrich en Kristy Swanson is redelijk.
Ook goed vond ik Thom Hoffman en Nicholas Irons, en leuk om Derek de Lint weer eens te zien!
Overall vond ik het een goede film, en ik durf best een 3,5 te geven!
narva77 (crew films)
Hmm nog steeds geen reactie. Valt me beetje tegen...
Jordy
we zijn momenteel bezig om het een en ander (lees: je mening) te verwerken... wees gerust... als we er aan toe zijn zullen we een reactie geven
hugohei
Ik heb 'm net zitten bekijken, en me afgevraagd waarom.
Weet je, Narva, je hebt best gelijk als je zegt dat er best wel wat aardige kanten aan de film zitten. De montage (Herman Koerts) is okay. Het blauw wordt een beetje een trucje na een tijd, maar okay. Acteren ? Ook wel redelijk tot goed. In ieder geval niet een reden om de film opzij te schuiven.
Maar wat ik echt een Groot Bezwaar vind is dat ik me afvraag waarom ik zit te kijken. Het voortdurende clichégelul over informatie van een organisatie over het witwassen van geld van een andere organisatie en dubbelspel en driedubbelspel is zwaar vervelend en gaat het ene oor in en het ander uit. Hoe kan ik in vredesnaam enige betrokkenheid gaan voelen met Ulrich en z'n clichéromantiek en z'n cliché-diamanten ring in een clichédoosje... Of met Kamerling die zich achtergesteld voelt (logisch : hij is vanaf seconde 1 een lul). Of met wie ook ?
Overigens vind ik Skeet Ulrich een miscast. En zag ik tot mijn verbazing dat onze Nynke (Monic Hendrickx) ook nog even wordt doodgeschoten. Is dan niks meer heilig ?
narva77 (crew films)
Hugohei, ik ben het er ook mee eens dat het verhaal absoluut niet origineel is (cliche), maar ondanks dat heb ik me nog best vermaakt bij deze film.
Volgens mij vinden Amerikanen deze beter dan Nederlanders; kijk maar bij de IMDB-user ratings.
hugohei
Amerikanen zijn pulpvreters. Laat ze maar lekker. Ik heb er geen enkel bezwaar tegen, maar bij zo'n film als dit ga ik toch een beetje onrustig draaien op m'n stoel en denken 'heeft het leven niet méer te bieden'.
narva77 (crew films)
Oke, ik heb toch mijn cijfer bijgesteld. Maar lager ga ik niet!
U-96
- 2064 stemmen
Wat heb ik spijt dat ik deze film ben gaan kijken...
Die blauwe schim vond ik zeer storend; dit verminderde ook gewoon de concentratie op het verhaal. Volkomen onnodig. Dan die stukjes beeld die steeds herhaald worden, geen gezicht!
Wat ik toch wel het meest irritante vond, waren toch wel die aktiescenes met die vreselijke muziek en dat irritante geknipper! Films kijk ik altijd in het donker en net leek m'n kamer wel een disco.
Verdorie...
Ik begreep verder ook niet zoveel van de film, dankzij de bovengenoemde punten...
Sorry, maar ik kan niet hoger uitkomen dan 1.0*. Zelden heb ik me zo geërgerd tijdens het kijken van een film...
Queto Yurlunyur
Een typische Hollywoodse thriller die in een heel Nederlandse setting, wat - hoewel dit niet de eerste film is van dat type - toch wel wat aparte effecten oplevert. Zoals acteurs die in een verder perfect Engelse zin opeens heel Nederlands klinkende lokaties als 'Zaanse Schans' moeten verwerken, en als absoluut hoogtepunt een fietsachtervolging door Amsterdamse steegjes; dat is nou humor
En dat de film zich ondertussen zo vreselijk serieus neemt (met zijn blauwe tint en overdreven stroboscopische effecten), maakt het eigenlijk alleen maar grappiger. 2,5 *
alexis
mooizame film.
Van die blauwe gloed krege ik op een gegeven moment echt koppijn. Keihard blauw en knipperend echt een disco leek het. Het is wel lekker flot gemonteerd... het is natuurlijk leuk om herkenbare locaties te zien. Het verhaal is raar en onrealistisch
mwah met moeite een *1/2
Quentin
Wat een slechte film zeg, barslecht verhaal, slecht geacteerd, soms aardige shots maar voor de rest slecht gefotografeerd, kut actiescenes, saai, onlogisch, ga maar door. 0,5 *
San Fu: "i hope this is a beginning to a real movieindustry in Holland" haha
caz
Een mooie vermakelijke film die zich voledig helemaal in ons land afspeelt Rotterdam,Hollands Diep, Amsterdam en Zaanse schans
Ja gaan we ook. Ik vermoed dat hiervoor een vhs hoes stond.
raymon
IK had de trailer gezien op internet, nou en ik dacht, een goeie film met actie, maar nee, slecht verhaal, redelijke acteurs, slechte decors, onrealistiche, redelijk actie en dat blauw begint je ook te irriteren! En om eerlijk te zijn snapte ik het verhaal ook niet helemaal, uitendelijk wel. Maar het is een redelijke film, maar ik moet zeggen het einde is mooie gemonteerd!
en weet je wat grappig is voor de mensen die VET HARD hebben gezien, de fiets achtervolging word gebruikt in die film als je die twee gasten zit zitten in de bios, en dan komt die auto door het scherm, heel grappig
SOUL ASSASSIN is meer FILM ASSASSIN 1,5, maar toch wel de moeite waard!!!!
raymon
ik wil toch nog een keer reageren over SOUL ASSASSIN.
Deze film heeft toch wel iets, als de film niet videoclip achtig was, en het realistischer was, dan was dit toch een goeie film geweest, maar toch heeft de wil echt iets dat ik hem toch wil kijken, ik vind hem denk ik toch goed,
sinterklaas
Ach toch wel een leuke film met goeie acteurs het verveelt nooit na 6keer gezien te hebben
ook wel leuk voor feestjes met bier en hartige hapjes
4,0
sinterklaas
Het leek trouwens helemaal niet op een videoclip. Dit was gewoon topvermaak.
Leuke muziek, locaties, redelijke actiescene's en momenten.
Alleen die kerel die benzine over zich heen kreeg en zijn pistool pakte en schoot en door die lichtflits in de fik vloog vond ik niet erg slim. Hij rend brandend over een loopbruggetje terwijl 1 cm naast hem de sloot ligt. Daar moet ie dan toch gewoon inspringen?
Soepzooitje. Kreeg hoofdpijn van de montage net als van het continue blauwe filter. Het verhaal is enorm cliché en totaal niet interessant; het gaat dan ook het ene oor in en het andere weer uit. De cast is niet onaardig, dat dan weer wel.