• 9.372.109 stemmen

Espectro del Estrangulador (1966)

Avontuur / Horror | 82 minuten

Genre: Avontuur / Horror

Alternatieve titels: Santo vs el Espectro / Santo vs. the Ghost of the Strangler

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: René Cardona

Met onder meer: Santo, María Duval en Carlos López Moctezuma

Gesproken taal: Spaans

Plot Espectro del Estrangulador

Het lichaam van de verminkte wurger, die door de politie werd gevat, wordt naar het mortuarium gebracht. Tor, de medeplichtige van de moordenaar, gaat hem bezoeken en stelt vast dat zijn meester niet dood is. Hij helpt hem te herstellen en de beruchte wurger begint weer met zijn slachtoffers te vermoorden.

Er bestaan er 2 van : films waarin Santo het opneemt tegen el estrangulador...jullie weten al wat de vorige was en ook dat die net als deze uit 63 stamt. Het betreft hier dus een puur vervolg, nog sterker de film begint precies daar waar de vorige ophield. Om even duidelijk te maken hoe absurd deze films zijn : je kunt eerst deze film hebben gezien- wat waarschijnlijk is aangezien deze wel op DVD is uitgebracht en de eerste niet- en dan toch totaal niet weten wie de killer was in het eerste deel ! Dan nog zou een whodunnit hier niet hebben gewerkt, en dat was juist het minst zwakke onderdeel van de voorganger.

We zitten hier dus weer in puur gotische sferen, of althans dat zou zo zijn als de setting niet hetzelfde was gebleven : weer die dekselse nachtclub ! Met dus de daaraan verbonden artiestjes die het eerste deel hebben overleefd, inspecteur LM en Santo. Bovendien- was ik net vergeten te vermelden- ook weer het ventje Milton, een weesje over wie Santo zich in het vorige deel had ontfermd en die nu 1 van de slachtoffers van de maniak dreigt te worden .

Die maniak is weer tot leven gewekt met hulp van Zepeda, vraag me niet hoe, en heeft de gedaante van Canedo aangenomen. Deze gek begint zijn eigen house of wax, gebruikmakend van vlees van pas gestorvenen wier lijken hij opgraaft uit het kerkhof. Deze maniak deinst nergens voor terug : bij voorkeur graaft hij de lijken van zijn ouwe slachtoffers op ! Met de hulp van de zo gefabriceerde maskers kan hij anoniem en zonder groot gevaar zijn boosheid bedrijven, ware het niet dat hij het hier tegen niemand minder dan Santo moet opnemen. Superhero ok, maar de scène waarin Santo met speels gemak uit het graf herrijst was misschien iets te gortig...Santo, een tweede Gristus.

Zou allemaal nog leuk kunnen zijn als ook dit deel niet weer was vergeven van de musicalnummertjes, een stuk of tien en goed voor een half uur speelduur ongeveer, waardoor dit of niet om aan te zien is, of slechts met hulp van de nodige FF bewegingen.

Is voor de completisten uit op DVD.